מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


לצד בקבוק יראון של הרי גליל, שהוא אחד מהיינות הישראלים החביבים עלינו לאחרונה, הציעה הברמנית טעימה של יין שפיה, המיוצר על-ידי בני נוער בפנימייה באזור זיכרון יעקב. היה נעים לראות שלצד ההדוניזם התל-אביבי מקדישים בעלי ה"מיט-בר", שרון ושי שלומי, זמן גם למטרה טובה. המשכנו בסלט קיצי ורענן של שומר בייבי, סלרי, תפוחי עץ ירוקים, נענע ומשמשים מיובשים. לצדו התענגנו על נתחי סינטה ברוטב אסיאתי, אשר נצרבו כך שחלקם הפנימי היה ורדרד ועסיסי והתחמיץ האסיאתי הביא אותם למידת עשייה מושלמת. בירור קצר העלה כי הבשרים המצוינים מגיעים, כמובן, מה"מיט-בר", אך ל- Next Doorמטבח קטן ומופלא משל עצמו, שם מותקנות המנות הטריות בכל יום מחדש.
לא יכולנו לעמוד בפני צלחת נקניקים, שהגיעו ביבוא אישי מאיטליה, והוגשו בליווי חרדל מצוין ומלפפוני קורנישון חביבים. הנקניקים שהוגשו לנו היו מהסוג השומני במידה, אשר ידועים בסגולתם לספיגת אלכוהול. אהבנו במיוחד נקניק בסגנון סלמי עם שום כבוש, בעל מרקם אגוזי. על מנת לבחון את אותה סגולה ידועה ליווינו את המנה במשקה "צ'ה-צ'ה", מעין גראפה גרוזינית עם אחוזי אלכוהול ניכרים. טעמנו גם מנתחי האנטריקוט בתנור עצים. הנתח, שאותו מיישנים במקום, נעטף בתערובת תבלינים ביתים ונפרס דק. זוגתי סברה כי הבשר היה יבש מעט, אך אני נהניתי ממנו מאוד. מתפריט הספיישל המתחלף בחרנו בטרטר פילה בקר. מנות של בשר או דגים נאים ממריאות או קורסות רק על-פי איכות וטריות חומרי הגלם. כמובן שלא התאכזבנו. הבשר המשובח תובל בעדינות והונח על שלולית קטנה של מיונז חרדל, שהלם אותו היטב.

למרות שהמנות היו נדיבות בגודלן (ומתומחרות באופן הוגן) ולמרות שבשלב זה היינו בהחלט שבעים, החלטנו מתוך גרגרנות טהורה לטעום גם אחת מהברוסקטות המופיעות בתפריט. הברוסקטה הגיעה משוחה בכמות נאה של מחית כמהין ובליווי נתחי אגסים, גבינת גורגונזולה ועלי גרגר נחלים. זו הייתה מנה עשירת טעמים ופשוט נהדרת. כדי להתרענן לפני החזרה למציאות, הזמנו לקינוח צלחת פירות, שכללה ענבי מוסקט, ענבים ירוקים, אבטיח וסברס. הפירות נבחרו היטב והשרו עלינו תחושה קיצית ומתוקה.

לסיכום הערב הנפלא שהעברנו ב"נקסט-דור" יש לומר כי מתוך מטבח קטנטן מוציא גיל "המפנק" מנות משובחות, מחומרי גלם נהדרים. המנות היו אחידות ברמתן הגבוהה וחפו מנפילות לא נעימות. האווירה, לעומת זאת, הייתה נעימה לגמרי וכללה גם מפגש עם ברמניות מקצועיות, שמצאו זמן לפטפט ולספר סיפורים על האוכל והאלכוהול. ניכר כי הן מכירות רבים מהלקוחות ואצלנו התקבלה תחושה של בר שכונתי באיכות גבוהה. זהו מקום קטן ומדויק, מענג ואף מושחת. מומלץ בחום.
מאת: נדב לוי
השכן שלא ישן
ה-Next Door שנפתח – איך לא? – בצמוד למסעדת "מיט-בר" הוותיקה והאהובה, על-ידי בעליה, הוא מקום קטן ואפלולי המגיש אלכוהול משובח ואוכל איכותי ומיוחד, והכול באווירה מצוינת לגמרי! צאו אליו
מסעדה: Meat Bar Next Door
בצמוד למוסד הוותיק "מיט-בר", השוכן כבר שנים בשדרות ח"ן בתל-אביב, נפתח לפני כחמישה חודשים בר אינטימי המשלב אוכל עילי, אלכוהול משובח ואווירה מהנה. הרעיון העומד מאחורי פתיחת המקום הוא לספק ללקוחות הותיקים של ה"מיט-בר" עוד אופציה לבילוי איכותי עם שתייה מצוינת ומנות פחות מחייבות, אך הוא מסתמן כמוסד עצמאי עם אותן איכויות: חומרי הגלם הטובים ביותר, שירות מקצועי וידידותי, עיצוב מושקע ומכובד ותחושה ביתית.

עם הכניסה לבר מרגישים ניתוק מוחלט מהרחוב, ולמעשה גם ניתוק מתל-אביב. כך מצאנו עצמנו לפתע בניו-יורק. 16 מ"ר בלבד של חלל מאורך וצר, כאשר הבר תופס את רובו הגדול (ולצידו רק שני שולחנות קטנים). הקירות מחוספסים ובעלי אופי תעשייתי, והחלל מעוטר בתאורה אלגנטית ונעימה. את תשומת הלב תופסת תצוגת בקבוקי האלכוהול המרשימה, שמגיעה עד התקרה הגבוהה. לפי המסורת הניו-יורקית, המקום נפתח מהצהריים להפסקה קלה במהלך העבודה, ובהמשך למי שרוצה אפריטיף וברוסקטה לאחר העבודה. המוסיקה המצוינת מושמעת בדיוק בווליום הנכון, כזה שמאפשר שיחה, אך גם נותן אווירה גרובית של בילוי.

התחלנו את הערב בלגימה של מרטיני גולד, מהסדרה החדשה של דולצ'ה וגבאנה, בהמלצתה של הברמנית החביבה. זהו משקה בעל חמצמצות לימונית נעימה, שהוגש בכוסות מושלמות ביופיין (האישה החליטה שהיא חושקת בהן ולא איכפת לה מה מחירן). אל המרטיני נלוו צלוחיות של זיתי תסוס מצוינים ואגוזי מלך קלויים. סקרנו את התפריט, הכולל ברובו מנות קרות או כאלו המוגשות בטמפרטורת החדר, וכן את המנות המיוחדות שכתובות בגיר על הלוח. לבסוף החלטנו לבקש מהשף גיל להגיש לנו כראות עיניו. התחלנו בחלה טרייה ומתקתקה, שנאפית במקום. סלט עגבניות שרי צלויות עם כמות נדיבה של גבינת פטה וזעתר ירושלמי, ומנת סלמון מעושן כבוש בליווי שמנת ועירית הוזמנו גם הם. המנות היו נדיבות, חומרי הגלם היו טריים וניכרה הקפדה על ההגשה והתיבול. כך למשל, השמנת שהוצמדה אל הסלמון הועשרה בחזרת, שנתנה חריפות עדינה ויצרה קונטרסט נעים לטעמי הדג. שתי המנות נטרפו בתאווה ונוגבו בחתיכות החלה המענגות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על