מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 13.12.2017


לעיקריות הזמנו תבשילים. היא צ'קפולי (ובתור כינוי חיבה הוא כבר תפוס) ואני קולאשי. התקווה שב"ננוצ'קה" עושים גדול וחזק התממשה שוב - הצ'קפולי, תבשיל של בשר כבש ברוטב יין לבן עם טרגון ושזיפים, הוגש בקדירה אישית שווה ואדומה והיה אניסי ומרענן מאוד.

לא כולם אוהבים טרגון. בעיה שלהם. הקולשי, בקר באגסים, יין אדום, ירקות שורש וגרידת לימון, היה לא פחות דומיננטי. הלימון הורגש טוב-טוב וירקות השורש שבושלו במשהו יותר חזק מיין אדום (וודקה?) היו מעולים וספוגים בטעם. הבשר היה רק תירוץ לא רע לבנות סביבו את התבשיל.

שתינו מספיק על מנת לא להרגיש מלאים מדי בשביל קינוח והזמנו את הנטיה - שלוש אצבעות של קרפ ממולא באגוזים ומוגש עם רוטב תפוחים וגלידה. הנטיה הייתה עדינה, לא מתוקה מדי וטעימה.

מסביבנו התמלא והמחשבה לעבור לאחד החדרים עם המנות העיקריות נזנחה מזמן בלי הנד עפעף. מצד שני, המיקום שלנו היה כה מוצלח שהיה חבל ללכת. בהתאם, המשכנו לשתות וקיבלנו פרוסות של רול לדר ענבים בוסר עם מילוי אגוזי, מין נשנוש גרוזיני טעים שמעגל את האלכוהול. התחלנו את הלילה מוקדם, שתינו לא מעט ולא הייתה ברירה אלא לפרוש בדיוק כשהבלגן הגרוזיני התחיל לצבור תאוצה.

בבוקר התעוררתי, לשם שינוי, מחוייך. עכשיו הבנתי למה אני תמיד חוזר ל"ננוצ'קה". בשביל להרגיש את הלב הפועם.
מאת: מערכת ROL
הלב הפועם של ננוצ'קה
יש מקומות שמו?כ?רים לכם היטב ועדיין יפתיעו אתכם כל פעם מחדש. שתייה מהרי הקווקז ותבשילים מהים השחור בלב העיר העברית הראשונה; כך תתאהבו ב"ננוצ'קה", מקום עם לב שלא עונה לאף הגדרה ספציפית. מסעדה? בר? ביסטרו? כולם ביחד ואף אחד לחוד
מסעדה: ננוצ'קה
יש מקומות שאתה חוזר אליהם לקבל את המו?כ?ר לך, יש מקומות שאתה הולך אליהם כדי להיות מופתע - ויש את המקומות בהם גם המו?כ?ר מצליח להפתיע אותך. את "ננוצ'קה" אני מכיר שנים, ולא פעם יצאתי מופתע. כל הגדרה פורמאלית תחטיא משהו, ובגלל זה פשוט קוראים ל"ננוצ'קה" בהגדרה "מקום". לא מסעדה, לא בר או ביסטרו וגם לא כל שילוב אחר. במאמץ למתג, ייתכן ותראו כתוב "מסעדת ננוצ'קה" (או בר ננוצ'קה), אבל זה לא יכלול חלק גדול ממה, ממתי וממי שקורה שם.

מרגע שנכנסתי פנימה נעטפתי בשיק דקדנטי של עולם ישן, חלקו אקזוטי חלקו קונספירטיבי. משהו מהלא מודע הקולקטיבי שאם נותנים לו פתח, הוא מוצא את הדהודו הפנימי. אנחנו היינו במצב של להקשיב להדהוד הזה, אבל היינו גם רעבים. והיינו צמאים. ובאנו, למען האמת, לעבוד.

בפירמידת הצרכים, שתייה באה לפני אוכל ולכן התיישבנו אוטומטית על הבר. חוץ מזה, אם יש כבר מקום על הבר, לא ניקח? שאלתי את הברמן מה מרווה והוא הציע מים מגרוזיה. לקחתי. הייתי צמא, והאקזוטיקה הגרוזינית פיתתה אותי. בורג'ומי - מים מינרלים עטורי פרסים - הם הכי לא מים ששתיתם אי פעם. כבדים, עשירים, עם מינרליות מטורפת. זה היה כמו לשתות סלע. אם אלו המים, אפשר רק לדמיין מה עוד הם שותים שם. לכשעצמי, חוויה מכוננת אחת לערב (מתחום המשקאות לפחות) הספיקה, ומכאן ואילך עירסלתי בהתמדה ג'ים בים עם קרח. היא נועזת והמים היו קטנים עליה. על מנת שלא אשתה לבד הזמינה ברנדי גרוזיני גרנדיוזי שמתהדר באפטר טייסט הארוך ביותר בעולם- 4.5 דקות. בגן עדן.

היינו מוכנים לאכול ופתחתי קלאסית בבליני קוויאר אדום. הבליני מתייחס כמובן לפנקייק שעליו מונחים הקרם פרש והקוויאר, והבליני של "ננוצ'קה" היה הגרסה הלא מעודנת, טעימה ועשירת החמאה. זה פתח לנו יופי את התיאבון. היא, כאמור, באה מוכנה להתפרע והזמינה את מרק החרצ'ו, מרק בשרי עשבי עם גושי בשר במרק סמיך מלא עשבים ושברי אורז. המרק בבסיסו היה חמצמץ, עמוס בכוסברה ונועז. זה הזמן לגלות שאני אוהב ליטופים עדינים, אבל נהנה כשמהממים אותי. הסתמן ש"ננוצ'קה" הולכת על האפשרות השנייה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על