מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


אחרי שלב הראשונות, שפשפתי ידיים בהנאה לקראת החלק העיקרי של הערב. איך לא – לי חכתה מנת סלמון על מצע ריזוטו ולדנה חיכה 'צ'יקן ננה', מנת חזה עוף מגולגל ממולא טחינה אדומה, מצופה ציפוי קראנצ'י ומוגש על מצע פירה. מזמן לא נתקלתי בסלמון פשוט וטוב. כמו שאתם יודעים עם דג טוב לא מתעסקים, קצת לימון ומלח והרקיע השביעי כבר כאן! כל ביס היה מעדן – ומעדן שלי! זכיתי לרגעי חסד, כי דנה לא אוכלת דגים, ולא שחררתי ידיים מהמזלג עד שהמנה נגמרה. הריזוטו האדיר שלה רק העצים את המנה בנימוחות עוטפת בכל ביס. אז קבלו תיקון – הרקיע השמיני!

גם ברקיע של דנה פוזרו חיוכים. זו ישבה צמודה למנת הצ'יקן שלה ולא עזבה אותה. לא נשארתי חייבת, וחמדתי את הביס האחרון, הרי בזכותי אנחנו פה! אני יזמתי את הערב ולכך יש מחיר. אומנם לקחתי את הביס האחרון, אבל גם הסיום הזה היה מלא טעם, הטחינה הוסיפה חמיצות עדינה למנה וארומה שעושה נעים בפה. טעם שלא נתקלים בו באף מקום אחר. הציפוי הפריך היה כל כך טעיםם וגשחיל הכיף עוד לפני שנגסנו או לגמנו משהו. שרק מלספר לכם עליו בא לי לבקר ב"ננה בר" שוב.

בין שיחה לשיחה כבר עברו כמעט שלוש שעות יחד. מנת המילפיי-ברולה שהגיעה פשוט נתנה סיום הולם לערב הכיפי הזה. שכבות בצק העלים בשילוב קרם הפטיסייר המזוגג עם רוטב הפסיפלורה היו לסיום המוצלח של הערב. מחייכות ושבעות נפרדנו יפה מכפיר המקסים. בצאתנו הבחנו בשלוש תעודות זכייה – "ננה בר" זכתה זה שלוש שנים ברציפות בתואר הבר הטוב ביותר בתל-אביב לדייטים. חייכתי לדנה וידעתי – את הכיף הבא עם בן הזוג נעשה ב"ננה בר".
מאת: אודליה צדוק
פשוט כיף
כמה אמורפי הוא המושג 'כיף' וכמה לא בטוח שכשיוצאים למסעדה או בר באמת זוכים לחוות כיף אמיתי – "ננה בר" התל-אביבי הוא מקום שהכיף דר בו דרך קבע. יש בו אוכל מעולה, אווירה נכונה, עיצוב מרתק ואחווה. צריך יותר מזה?
יש מקומות שתמיד כיף בהם, ולא תמיד אפשר להסביר למה. במסעדות, למשל, כיף זה לא רק בהתבסס על הטעמים והאיכות של המנות. ב'כיף' לא רק החיך קובע. זה יכול להיות משהו בשילוב האוויר והאווירה, המוזיקה, ואפילו בדברים הקטנים ביותר... בדיוק כמו שקורה כשמבקרים ב"ננה בר" – מסעדת הבר הנווה-צדקית שכבר חוגגת השנה בת-מצווה.

המקום הזה עושה תמיד כיף בלב ולי הוא עשה פשוט אחלה ערב.
הכיף התחיל כבר בכניסה ל"ננה בר" כשכל אורח נתקל באהיל הפתקאות שמזניק לאוויר עשרות פתקאות מצוירות ומחויכות וגורם לכל אחד לעצור לרגע, לקרוא מהפתקים ולחייך לעצמו. כך נהגנו גם דנה ואני כשנכנסנו לננה בר. ערב יום חול שמתחיל עם חיוך ענק על השפתיים זה כבר הישג אדיר.

הכיף של "ננה בר" המשיך עם השירות המקסים של כפיר, מלצר שמלווה את "ננה בר" כמעט מיום לידת המקום. כפיר הכיר את "ננה בר" עוד כשהיא עשתה כיף בחיתולים שלה, אך מהר מאוד הסתבר שלא רק הוא תקע יתד ב"ננה בר", ואולי זה חלק מהכיף. המלצרים ב"ננה בר" חברים טובים האחד של השני. הם עובדים בכיף, ברוגע. זה משהו שמסב הרבה נחת לאורחים, ועושה חשק לבוא להתארח בלי לרצות ללכת. עוד עניין פעוט לכאורה אבל חשוב הוא התאורה של "ננה בר". התאורה חמימה ומזמינה והיא עווט לכאורה אבל חשוב הואטפת בצורה מקסימה את העיצוב – שהוא כשלעצמו לא משהו שאפשר להגדיר, אבל תמיד גרם לי ולדנה לסובב את הראש ולבחון לצדדים ולתקרה. אז הנה לכם – תאורה, ציורי אומנות, בקבוקי יין... הכל קופץ לעין בחטף וברמיזה שהעיצוב ב"ננה בר" לא עמוס מידי, אבל תמיד מעניין. וכאן כבר מתחיל הכיף עוד לפני שנגסנו במשהו או לגמנו משהו.

למנות ראשונות כפיר המליץ לנו על ריזוטו פטריות לי וקרפצ'יו הבית לדנה. אני אשקר אם אומר שכל אחת לא חמדה גם מהמנה של האחרת. אז במשחק אינסופי, ביס מהריזוטו וביס מהקרפצ'יו, דילגנו לנו ממנה למנה. הרוק הרך שהתנגן ברקע היה נהדר. כזה שמזכיר לך שבאת לחגוג וליהנות, אבל גם יודע לשמור על רוך שנוכל לאכול ולא נרצה ללכת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על