מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


הצמחונית, שהמשיכה להתעקש על טוסקנה בתל אביב, בחרה היטב את הלזניה חצילים עם תרד וגבינת עיזים. מנה יפה ומזמינה, שכל מרכיב בה הורגש לחוד וביחד במקביל. השעה הייתה מאוחרת לבשר ובחרתי את פילה הדניס. שני נתחי הפילה הונחו על מצע של יוגורט ואבוקדו והצלחת קושטה בקולי גמבות שהייתי שמח ליותר ממנו. לבקשתי, קיבלתי גם תוספת של פירה טעים (בלי בשר אפשר, אבל בלי פחמימות?). הבחירה הייתה מוצלחת - לשמחתי הפילה שמר על מוצקות עסיסית, וחמצמצות היוגורט ליוותה אותו היטב.

בקינוחים כבר לא התאפקנו והלכנו על החורפי והכבד. הקרמבל תפוחים עם גלידת וניל היה מצוין ומבחינתי אפשר היה למלא בו אמבטיה - חם וקר, מתוק במידה ופריך פריך פריך. הקינוח המושלם. היא נרקומנית של שוקולד, והפונדט התאים לה כמו מנה לווריד. פנכת שוקולד חם ואיכותי, מספיק סמיך בשביל להיות מוצק, מספיק אחוזי קקאו בשביל להיות הדבר האמיתי.

ניצלנו הפוגה חולפת בממטרים ויצאנו עם הרגשה ברורה שהיינו שמחים להישאר. הביקור בננה הזכיר לי שוב למה אני אוהב את החורף ולמה אני אוהב את תל אביב. כי כשקר בחוץ אפשר להרגיש את החום בבירור מבפנים וכי תל אביב מספקת את כל התפאורה שתצטרך בשביל זה.
מאת: E.T
ננה בר. בשביל זה המציאו את החורף
ב"ננה בר" שבנווה צדק, לצלילי הטיפות בזגוגית, בילינו את ליל הבכורה החורפי הרשמי, בלב תפאורה תל אביבית מושלמת שחומה הפנימי מאזן את הקור שבחוץ. פילה דניס ולזניה חצילים על תרד חייכו אלינו מהצלחת, והקינוחים התאימו לחורף כמו שתי טיפות גשם
את ליל הופעת הבכורה של החורף האמיתי הלכנו לראות ב"ננה בר" בנווה צדק. במקום שבו המגדלים של לבייב מאיימים לטרוף את השכונה, הננה בר שומר כבר שנים על הרף ועל הסף. מהצעד הראשון במקום היה לי ברור שאשמח לבלות כאן את כל החורף, לילות כימים. המסעדה עטפה אותנו בנעים והובילה אותנו פנימה – מאזור ההמתנה האינטימי דרך הבר הרגוע, לחדר האוכל מחופה הלבנים והחוצה אל הפטיו. בדרך, שלוליות של אור נרות יצרו אינטימיות שולחנית רכה. כולם יותר יפים לאור נרות... התיישבנו בפטיו הטובל בירוק, בין העצים, באווירה שהיא חמימה בו זמנית בפנים ובחוץ. מנגינת הגשם על זגוגיות הגג והסערה הפכו את הבפנים שלנו למוגן עוד יותר.

בתפריט, ראשונות כעיקריות, מבחר מגוון וכל אחד יימצא כאן כמה דברים שבדיוק בא לו. לי בדיוק התאימו טבעות הקלמארי ברוטב איולי ואילו לה, שלטיפה של גשם עושה לה געגוע לשמש בכלל (ולזו של איטליה בפרט) - סלט מוצרלה. הקלמארי ניחנו באחת מהטקסטורות היותר טובות שפגשתי והיו עסיסיים מאוד, בלי להיות צמיגיים בכלל. סלט המוצרלה הכניס את הרעננות של הבחוץ לפה, עם כדורי מוצרלה מעולים ותיבול צנוע ומדויק.

מתפריט היינות, על טהרת הכחול לבן, בחרנו את המרלו של ברבדו, יקב בוטיק מכרמי יוסף, שהיה עשיר בטעמים ובדיוק מה שרצינו – מלא ולא כבד. המלצר סיפר שמול המסעדה תיפתח בקרוב חנות יין, אבל אנחנו היינו עסוקים בליהנות ממה שכבר יש לנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על