מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


למרות שסיימנו את מנות הטאפאס עדיין היינו רעבות; במצבים כאלה חשוב לדעת כי "MOYA" היא לא רק טאפאס בר, אלא גם מסעדה עם תפריט ספרדי-איטלקי מכובד. אז הלכנו על פרגית ברוטב פסטו עם לימון ופלפלים קלויים (עם תוספת לבחירה של פירה בשמנת/סלט אישי/פוטטו). אמנם כשבחרנו מנת הפרגית ומנת הפוטטו הכול היה נשמע בנאלי - הרי איך כבר יכולה פרגית להפתיע? ובכן, החוכמה וההפתעה במנה הזו טמונות בפשטותה. נתחי הפרגית היו כל-כך טובים ונימוחים, עד שפשוט לא יכולנו שלא לעוט על השלל. היה פשוט וטעים. והפוטטו, שהוגשו ללא תבלינים מיוחדים, היו טעימים ופשוט לא יכולנו להפסיק לזלול, כאילו לא היו פה שלל טאפאסים לפני רגע...

את המנגינה הזו של "משהו קטן וטוב" - ואת החגיגה הקולינארית הזו בכלל, כבר לא יכולנו להפסיק. אז בשביל לטעום מהכול ולא להפסיד אף טעם, החלטנו לעבור לקינוחים למרות שכבר היינו מלאות. הקינוחים ב"MOYA" גם על תקן טאפאס – מנות קטנות. וזה מבחינתנו גאוני. ניתן לטעום קצת מכל קינוח, בטח ובטח כשהוא במחיר מצחיק של 16 ₪. בחרנו לנו שניים: "שחיתות" (מנרג אגוזי לוז, מוס שוקולד ופנקוטה), שהיה קטן ומתוק ויותר מזה – פשוט, איכותי ומיוחד. הקינוח השני: "בל קנטו" (קרם ברולה עטוף מוס שוקולד במעטפת מחית פירות יער) זכה מאיתנו לתשואות והיה לקינוח טוויסטי עם חמצמצות ומתיקות מיוחדים.

היינו מרוצות. אכלנו בקטן אבל הרבה, טעמנו מהכול - ויצאנו בזול. אנחנו עוד נחזור ל"MOYA", שהרי נשארו עוד כמה וכמה מנות לטעום.
מאת: אודליה צדוק
לפעמים הקוטן כן קובע
מבחר הטאפאסים היה כל כך גדול וכל כך טעים: מרק גספצ'יו, פטריות פורטבלו עם פרמז'ן ופרגיות בטורטייה הם רק חלק קטן מהמטעמים שאכלנו בתאווה. "MOYA", טאפאס בר חדש במרכז יכין בפ"ת, מוכיח שוב שדברים טובים באים באריזות קטנות
בפעם הראשונה ששמעתי את השיר של משינה, "משהו קטן וטוב" - פתאום אכן חימם לי את הלב משהו קטן וטוב. כל-כך אהבתי את העובדה שיכול להיות טוב גם עם איזה משהו קטן, שלא תמיד צריך את הגדול והבומבסטי. ואולי זה פשוט נתן לי תקווה, שתמיד אפשר לשחק אותה בגדול. וזהו בעצם הרעיון של "MOYA" הטאפאס-בר החדש שנפתח במרכז יכין פתח תקווה. כשמסתכלים על "MOYA" מבחוץ היא אומנם נראית קטנה, אבל מפנים היא משחקת אותה בגדול. כמו השיר של משינה, כך גם המנות של "MOYA": קטנות בגודל, אך גדולות בטעם.

חברתי דנה ואני נכנסנו ל"MOYA" בליל קיץ חם. המסעדה הייתה מלאה ואנחנו היינו רעבות ל"משהו קטן וטוב". וכידוע, דברים טובים באים באריזות קטנות, ואנחנו רצינו הרבה... התיישבנו על ספות העור מול התפאורה האלגנטית והתאורה הייחודית והזמנו הרבה מהטאפאס ש"MOYA" מציעה.

ראשית, פתחנו עם סנגרייה קרה ועטורת חתיכות תפוזים ולימונים, שהוגשה בכוסות גדולות ומרשימות והייתה מצננת וטעימה עד מאוד. השקנו "לחיים" גדול וחייכנו אחת לשנייה בסיפוק. זו הייתה פתיחה טובה לערב מוצלח. והנה עלו ובאו שלל המנות ממטבחה של "MOYA"...

מרק הגספצ'יו (קר וחמצמץ, מוגש עם צנימי לחם חי) היה מצוין על תקן מנת קיץ מרעננת. המנה הבאה - פטריות פורטבלו במילוי פרמז'ן עם פסטו (על ברוסקטה שעולה רק 9 ₪) זכתה להיות המנה הטעימה ביותר שטעמנו זה שנים! תשלובת הטעמים והמרקמים, עם חומרי גלם שכאלה, לא נתנו לפיות שלנו מנוח. תארו לכם: ברוסקטה פריכה, פטריות פורטבלו חמות, פרמז'ן ופסטו... אני אומרת שזה יותר מ"משהו קטן וטוב" - זה "משהו קטן ומעולה"! פרוסות גבינת עיזים בציפוי פריך ופלפלים קלויים המשיכו את קרנבל הטעמים והריחות. שיפודי העוף עם טריאקי ושומשום, שפתחו את סבב הבשרים, היו בשרניים וטובים. בהמשך הצטרפו לחגיגה הקטנה והטעימה שלנו רצועות פרגית על מצע טורטייה, כשאת סבב הטאפאסים חתמו פרוסות סינטה עטופות בגרגרי פלפלים עם רוטב איולי שהיו כיפיים, עם טוויסט הפלפלים שמצא חן בעינינו מאוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על