מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


המנה הבאה לא היתה סתם עוד מנה. היא היתה 'המנה' בהא הידיעה. מסוג המנות שזמן רב אחרי אכילתן אתה עוד כמה לטעמן המעלף. מדובר במנת כבדי עוף עם נקטרינות. נשמע פשוט? אולי... אבל פשטות כזו שאתם מתמלאים קנאה במי שיצר אותה, במי שיודע להפיק תחת ידיו מעדן מופלא כל כך. הכבדים הונחו על מצע עלי בייבי ופיסות נקטרינות טריות, בעלות צבע כתום עז. הם לוו בשבבי אגוזי מלך, נחתכו לפיסות קטנות ונגיסות, וקיבלו מעטפת עדינה וסודית שעשתה להם פלאות. הכבדים היו כל כך נימוחים ומעודנים וטעימים והתמזגו כל כך בחן עם הנקטרינות, שיכולנו פשוט להרגיש גל של אושר מתנחשל בנו. וזו לא הגזמה.

מוחיטו גרניטה מלון – עם רום לבן, נענע, מיץ לימון טרי, סוכר וליקר מלון – עשה נעים על הלשון והרגיע, ממש שנייה לפני העיקרית (היחידה שנשאר לנו מקום עבורה בחלל הבטן). מנת חזה עוף ממולא גבינת עיזים, על רושטי וסלט חם של שעועית תאילנדית ירוקה, היתה בדיוק הדרך הנכונה לסיים את הארוחה לפני שלב המתוקים. חזה העוף היה רך ובעל מרקם משכנע, ותמהיל הגבינות שניתכו בתוכו וגלשו החוצה, עת פרסנו לנו ממנו, היה משכר בריחו ובטעמיו. יחד הם היוו שילוב מנצח.

לקינוח הזמנו שתי מנות מאוד מתוקות ומאוד מאוד טעימות. פירות העונה (אפרסק, בננה, תפוח ומנגו) צרובים על מחבת חמה ומקורמלים, נחו בבריכה קטנה של קרם נענע קונטרסטי, והיו מהנים ביותר. פרפה חלווה על קדאיף ברוטב תמרים-תפוז היה בעל טקסטורה ששימחה את כל חלל הפה, ותרם לשחרור כמות כמעט בלתי נתפשת של סרוטונין בגופנו, שרווה עונג ונחת, ואהב מאוד את "מורנה".
מאת: גלי פיאלקוב
מורנה – ביסטרו לאהוב
יש רגעים שבהם שורה עלינו המוזה ומתחשק לצאת למקום שונה – שיענג, שיפנק, שישאיר חותם בלב. ארוחה מדהימה ב"מורנה", הכפר-סבאית הייחודית, יכולה להיות בדיוק מה שחיפשתם...
כשמדברים איתי על אזור השרון אני תמיד חושבת פרדסים וכפריות, ואולי אפילו שמץ פרובינציאליות... אז תרשו לי לספר לכם שהגיע הזמן לניפוץ הסטיגמה הזו. ביקור ב"מורנה", פנינה איכותית ויוקרתית ששוכנות בלב השרון, הוכיח לי שאפשר לתפוש את השרון לגמרי אחרת. אבל ממש.

בקצה המדרחוב היפה של כפר-סבא, בחלל מעניין ומסוגנן בן שתי קומות, ממתינה לכם "מורנה", מסעדת-ביסטרו ים-תיכונית. המקום מעוצב בסגנון המשרה מכובדות מאופקת, וגם השירות שתקבלו בו מתכתב עם רמת שירות של מסעדות גורמה, מתאמץ (ואף מצליח) להעניק לסועדים תחושה של יוקרה ורצינות. עדיאל דומין הוא שף המסעדה, שבישל במשך שנתיים עם רפי כהן, וניכר על תוצריו שהוא בעל ניסיון ויכולות מרשימות.

לצליליה של מוזיקה חרישית, ישבנו בשלווה לאכול ארוחה שכלל לא תיארנו לנו עד כמה היא תהיה מוצלחת. אל השולחן הערוך בקפידה הוגשו פרוסות טריות של לחם טעים, פנכת חמאה ופנכת מלח גס, שילוב שאני אישית ממש מחבבת. התחלנו לכרסם. יין שירז "בין 555" 2002, וינדהאם אסטייט מדרום מזרח אוסטרליה נמזג לכוסות. היין, העשוי מ-100% ענבי שירז מאזור הנטר-ואלי, והמיושן כשנה בחביות, היה בעל בוקה עשיר וחשף ניחוחות של שזיף מתובל, גרגרי יער ורמז לפלפל שחור, עם נימות של וניל. אחרי הלגימה הותיר על החיך רובד נוסף של אניס. תענוג.

לשולחן הגיע סלט עלי בייבי ירוקים עם תוספת עיטור פרמז'ן, ברוטב ויניגרט סילאן וחומץ אגוזי מלך, שהיה מיוחד במינו והעניק לסלט טעמים מחודדים ומופלאים. ולחשוב שזה היה בסך הכל סלט ירוק... בהמשך הופיע חציל קלוי, ממולא בבשר כבש קצוץ ומתובל בבהר, ומונח על חמיצה מזרחית, עשויה מקישואים, יוגורט ובצל – מנה עשירה ומפנקת. התמזגות טעמי החציל הקלוי ובשר הכבש, בעל הניחוחות המזרחיים, נעמה לנו מאוד, והחמיצה הוסיפה גוונים מרעננים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על