מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לראשונה הזמנתי נתח כבד אווז שהוגש כחצי אונה שלמה (ולא הקמצנות המאפיינת לאחרונה חלק עסיסי זה), לצד אגס שיכור ביין. "מורל" נמנית אולי על אחת הפנינים הקולינאריות היחידות בארץ המגישות עדיין נתח איכותי זה בכמות נדיבה ובמחיר סביר בהחלט (59 ₪). האגס, שהיה שיכור קלות, העביר בי סחרחורת והבשר נמס בפה כחמאה, בדיוק כפי שכבד אווז צריך להיות. בת זוגתי בחרה בסלט אבירים גדול ורבגוני. היה בו הכל – פלפלים צבעוניים, צנונית חתוכה בפלחי חצי ירח, מלפפונים טריים, עגבניות שרי, בצל סגול, סלילי גזר וכדורי גבינת עיזים בשלה. את כל אלו תגברה כמות נדיבה בהחלט של עלי ג'רג'יר – בו עושים שימוש בעיקר בני דודנו. מדובר בקרוב משפחה של עלי הרוקט, שנחשב לבריא במיוחד ובעל טעם מר עם הד חריף.

זו הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית לסיים את ערימת הירקות והעלים שהונחו לפנינו, אבל ממש כמו עמי ותמי (או הכבד שזללנו לפני כן) לא יכולנו להפסיק להתפטם. היות שראינו בדרך לסוויטת היער שלנו היכן חיות הכבשים המקומיות ועד כמה הם מאושרות החלטתי לבדוק את הטי-בון טלה, שהוגש לנו ברוטב איטלקי כפרי לצד פירה קטיפתי, תאנים ושעועית ירוקה. אין מה לעשות, כאשר עושים שימוש בחומרי גלם מהסוג המעולה ביותר, כשהטלה מקפץ בשדה הירוק בעליצות כמעט עד לזמן שבו הוא מונח לך על הצלחת, וכשהמטבח מתובל בעיקר באהבה, התוצאה לא יכולה להיות דבר אחר מלבד – מעולה.

הטי-בון נפרס לשש פרוסות בעובי של סנטימטר. הוא לא היה שומני מידי, אך היה רך להפליא. מיצי העצם שאיתה עלה על המוקד הוסיפו לעסיסיות והוכיחו לי פעם נוספת שאם ברצונכם לזלול טלה טעים באמת (ולא את צלעות המסטיק שאנו מכירים משפודיות זולות במרכז), הצפון הוא המקום. האשה שאיתי זללה באותו הזמן גלילת פילה עגל איכותית לא פחות, שמולאה בפלפלים קלויים ועשבי תיבול.

את האחרונות של "מורל" לא יכולנו לבדוק כי יש לנו, כך מסתבר, קיבולת מסוימת ומוגבלת. דידינו בין שבילי היער בחזרה לצימר, וקולות התנים סביב (והבטן העתירה בשר) גרמו לנו להזדרז. כשצללנו למימיו החמים של הג'קוזי שבחוץ באמת שכמעט טבענו. חובה להגיע לטייל במקום, אך חובה לא פחות ליהנות מהמטבח הגלילי של "מורל" בשיא תפארתו.
מאת: אביתר שלס
מורל - תחנת חובה למטיילים בצפון
את "מורל" תמצאו בשולי שמורת נחל כזיב ופארק גורן, בצמוד למצפה אבירים, בלב החורש הטבעי. ומוטב שתדעו, מדובר במסעדה מדהימה, המגישה ללקוחותיה עינוגים קולינריים בלבו של טבע בשיא תפארתו
בדיוק עכשיו, כשהאביב מתפרץ, הביקור ב"מורל" מצדיק טיול גלילי חלומי. ואם כבר מטיילים ואוכלים אז ברור שצריך להקדיש לעניין יותר מכמה שעות. אנחנו הלכנו על כל החבילה. הגענו לנו לצימר הטוב ביותר, המפואר ביותר שאפשר להעלות על הדעת – "בית באבירים" שבמצפה אבירים. שם, מרחק חמישה קילומטרים מהגבול, על גב ההר ביער חורש טבעי ומוריק, נשתלו בדרך נס בקתות עץ, ממש בתוככי היער, כשעצי האלון והשקד מצלים על אדי הג'קוזי שבחוץ ועלים חצופים מדגדגים את בהונותיך.

אבל זה לא היה הפלא היחידי שיש למקום הקסום הזה להציע. בשלב כלשהו בערב נעשינו רעבים ובטיול לילי, כשאוויר הרים צלול וקר ליווה אותנו, התחלנו להריח מבעד לאחד משבילי היער ניחוח בשר הנצלה על גחלים. ככל שהתקדמנו ופינינו ענפים, כך הניחוח התחזק. הסקרנות והרעב שימשו כדלק לרגלנו וכעבור 10 דקות הליכה מבקתת העץ שלנו גילנו, כמו עמי ותמי, קרחת יער ובמרכזה בית שחציו אבן וחציו עץ. כמה שהאזור שבו שהינו היה שומם, הבקתה הזו, שעל הקיר החיצוני שלה נכתב באותיות מסולסלות: "מורל מטבח גלילי", רחשה זוגות ומשפחות. בחוץ חנו רכבים וג'יפים נוהמים, אחרי טיול בוצי במיוחד, ובאמת שהרגשנו כאילו פשוט נחת אי תל-אביבי בלב הגליל, והשתלב לו איכשהו ביער מסביב.

משתוממים נכנסו פנימה וגילינו שבכל הקשור לסטייל המקום שומר בהחלט על אווירה כפרית: החלונות נתחמו במסגרות עץ, מחצלות כיסו את התקרה ששרשראות פלפלים מיובשים השתלשלו ממנה ולצידם מחבתות, סירים וכלי מטבח שנתלו על ווים. בין המטבח לשולחנות הסועדים ההומים מאדם הפריד בר אבני בזלת יחיד, שהוסיף חום.
עתה נגלה לפנינו המקור לניחוחות שעלו בנחירנו כבר בחוץ – שף יחיד העונה לשם לירז קריספין התרוצץ בין מחבת רותחת לסיר מהביל, בוחש פה, מוסיף קומץ תבלין ריחני שם, ומלטף איזו אומצה ברכות אימהית, כאילו הייתה ילדו ממש. באמת שהרגשנו בשוויצריה.

השולחנות ב"מורל" נמשכים מהמטבח פנימה, מסודרים עם מפות, נרות וכוסות יין ומשלימים לוק רומנטי. התפריט מציע מכל-טוב המטבח הגלילי – או בצורה מדויקת יותר, שילוב ייחודי בין פרובנס להרי הגליל. שמירה על בסיס כפרי, אך ביצוע מוקפד עם השפעות צרפתיות.

מלצריתנו האדיבה הסבירה לה על המנות בסבלנות, למרות העומס סביב, כשהיא מתארת כל פריט שממנו מוכנות נפלאות המטבח המקומי. דומה שהקצב והאדיבות נמצאים במינון אחר בצפונה של הארץ.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על