מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


למנות העיקריות הזמנו רביולי פורצ'יני ומנת תאנים ממולאות. הרביולי היה נהדר, מלא בפטריות קצוצות ועסיסיות בפנים, ועטוף ברוטב שמנת קרמי עם קישוט של גבינת פרמזן מגוררת מעל. התאנים היו מנה מפתיעה ומעניינת. כל תאנה, או יותר נכון דבלה, מולאה בגבינות ואגוזים. הטעם המתוק והעשיר של התאנה עטף את המילוי המלוח לכדי מנה מצוינת של טעמים חזקים.

ב"מונטיפיורי" הפסטה ביתית, וגם הפוקצ'ות וכל שאר המאפים, כולם נעשים במקום, מה שמורגש בטעם וגם במרקם של הפסטה הרכה והמאפים הפריכים. ובכלל, כל מנה ממה טעמנו בלטה בחומרי הגלם המובחרים ובטעם המצוין של השף ועובדי המטבח. לא סתם המסעדה מהווה מוקד משיכה ללקוחות רבים (שומרי כשרות או לא), ביניהם עובדי שגרירויות, אורחים מחו"ל, שוהי הכנסים בבית ההארחה, ובכלל – כל מי שחפצה נפשו בארוחה טובה.

אמנם ב"מונטיפיורי" האוכל מדבר בפני עצמו, אך בכל זאת, אי-אפשר להתעלם מכך שהמסעדה שוכנת באחד המקומות היפים ביותר בירושלים, אם לא בארץ – משכנות שאננים. בין הבתים המקסימים לנוף המרהיב של חומות העיר העתיקה, לא ניתן שלא להישבות באווירה המיוחדת שמזכירה את ירושלים של פעם. בביקור הבא שלכם בירושלים, שווה לבוא לטייל קצת בשכונה המקסימה ולהתפעל מטחנת הרוח, מהמרכבה המפורסמת של השר, ומגיא בן הינום היפה. בסוף הטיול, כשתהיו רעבים, ב"מונטיפיורי" תמצאו בדיוק מה שחסר כדי להפוך את היום למושלם – ארוחה מדהימה.
מאת: לירון גז
טעים וטוב לי
מסעדת "מונטיפיורי" הירושלמית ממשכנות שאננים היא מוקד משיכה ללקוחות רבים (שומרי כשרות או לא), ולא לשווא – המסעדה החלבית הכשרה מספקת אוכל מעולה במיקום יפהפה ומלא אווירה. תבלו!
חודש אוגוסט הוא חודש קשה. ולא, אני לא מדברת על החום המלאה (בירושלים כבר נעים יחסית) או על המון זבי החוטם המתרוצצים ברחובות (כולם בתוך הרכבת הקלה), אלא על מעבר הדירה, שמשתלט על החיים עבור רבים מאיתנו בתקופה זו. מזל שיש אחים, וכאות תודה על שירותי הובלה וקצת סבלות, לקחתי בסוף השבוע האחרון, בצהרי יום שישי קיצי ונעים, את יהונתן אחי הקטן והחתיך למסעדת "מונטיפיורי" שבשכונת ימין משה.

המסעדה היא מסעדה חלבית כשרה, המהווה חלק מבית ההארחה בשכונה. התפריט המקורי של המסעדה, אותו הגה שף דודו ביטון, מציע מגוון מנות בסגנון איטלקי, מנות דגים, והרבה גבינות ומאפים מעשה המקום. פתחנו את הארוחה בפוקצ'ות ביתיות. הפוקצ'ות, שנאפות במקום ומוגושת טריות וחמות באופן מקורי, היו בעלות צורת מקלות, ולא נראו כפוקצ'ה השטוחה והקלאסית. לצידן הוגשו ממרח עגבניות מיובשות ופסטו עשבי תיבול. שניהם מצוינים.

ראובן, מנהל המקום הגיע לקבל את פנינו וסיפר לנו קצת על המסעדה. הוא המליץ לנו על המנות שלטעמו הן המובחרות במסעדה והקשבנו לעצתו. למנות ראשונות הזמנו סלמון מעושן וקבב דגים. מנת הסלמון הייתה מצוינת! ב"מונטיפיורי" מעשנים סלמון בעצמם, מה שמורגש בטעם האיכותי. מלבד נתחי הדג המעולים היו במנה זו נגיעות של קרם פרש, פלחי ביצה קשה ועלי בייבי אשר יחדיו הרכיבו מנה מרעננת, קלילה וטעימה ביותר. קבב הדגים היה מעולה לא פחות. ארבע קציצות שמנמנות מדג טרי, מתובלות בעשבי תיבול עדינים ועטופות ברוטב עגבניות ושום עשיר במיוחד – מנה פשוט נהדרת!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על