מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


לראשונות בחרנו ב'פלאוטס' – ארבעת טורטיות מגולגלות במילוי שום ומוצרלה. זללנו אותן בליווי סלסה בלקנה, שהייתה תגלית הערב. זו לא סלסה על בסיס עגבניות, כמו שאתם מכירים, אלא סלסה העשויה משמנת חמוצה, עירית, בצל ירוק ובצל סגול. יאמי! פשוט שלפנו טורטייה ביד וניגבנו מהסלסה המדהימה הזו. אומנם זו הייתה מנה ראשונה, אבל היא בהחלט התעלתה על כל ציפיותינו בטעמה והייתה לנו הפתעה גמורה בפה. מילוי המוצרלה בטורטייה הקריספית השתלב נהדר עם החמצמצות של הבלקנה האהובה שלנו. כך קרה שלינה חברתי הכריזה כבר בשלב הראשונות: "שיהיה לך ברור – אני חוזרת לפה!" לא הופתעתי, הטעמים דברו בעד עצמם.

תתפלאו לשמוע אבל הזמנו גם מרק, משהו היה צריך לחמם את האווירה ואת אוויר הערב הקריר מעט אחרי המרגריטות. המרק המקסיקני האותנטי זכה גם הוא לתואר 'הפתעת השנה'. תארו לכם: מרק אדמדם, מלא ירקות, בזיליקום, בשר עוף טחון ורצועות טורטייה מטוגנות, או במלים אחרות – המרק היה פשוט טעים. "אם אלו הטעמים במקסיקו, אני מוכנה כבר לטוס!" הצהרתי באוזניה של לינה, שהנהנה בהסכמה.

עוד טעמנו פחיטה קון קרנה – אורז מקסיקני על מחבת לוהטת עם רצועות בקר בפלפלים ובצל, מנה שהגיעה עם האותנטיות המקסיקנית: טורטיות תירס, רוטב סלסה, סלסה חריפה וגוואקמולה. הכל היה טעים. הסלסה החריפה נהדרת, ותבשיל הבקר היה מושלם. שיכורות ומלאות הגענו לשלב הקינוחים: הלכנו על מרק שוקולד מקסיקני – שוקולד שבושל עם טקילה וצ'ילי חריף. במרק שחו גם טראפלס עשויים מ-70% שוקולד טהור. אהבתי את השילוב החריף-מתוק הזה. מדגדג בחיך בנעימות. לינה התנפלה על המנה שלה – כוכב קינמון – רצועות טורטייה מטוגנות בסוכר עם גלידת וניל ורוטב פירות יער. הכוכב היה ללא ספק כוכב הערב. רוטב פירות היער היה מעולה. הקינוחים האלה הוציאו אותנו מהמסעדה עם טעם ממש טוב בפה. היה כיף ב"מקסיקנה" ואין לנו כל ספק שבכוונתנו לחזור אליה מדי פעם כשיתחשק לנו בילוי מצוין וטעים-טעים!
מאת: מערכת ROL
לא היא לא..לא נשארת פה
אוכל מקסיקני הוא חוויה מיוחדת ותענוג מקורי לחיך. ב"מקסיקנה" התל-אביבית יש שלל מנות מצוינות בטעם אמריקאי בסגנון טקס-מקס, אלכוהול איכותי, אווירה נפלאה וצוות שיודע לתת שירות עם חיוך. עוד לא ביקרתם? כדאי!
ב-2006 חברו יחד שניים מבוגרי עולם המסעדות, שי ומיכאל, לצורך הגשמת חזון משותף: "לתת לישראלי לטעום אוכל מקסיקני אמיתי!". אופן הביצוע היה ברור: לפתוח מסעדה במיקום מרכזי. היעד הנבחר: רחוב בוגרשוב פינת בן יהודה בתל-אביב – מספיק מרכזי בכדי שכולם יוכלו להכיר ולזכור. לשם הביצוע התמחו השניים במשך כשנה, ולמדו הכל אודות האוכל המקסיקני. לאחר בחינות מעמיקות עד לצ'ופצ'יק של הסלסה, בנו השניים את התשתית לתפריט. על כן כל מנה, רוטב או טורטייה של "מקסיקנה" מיוצרים במטבח "מקסיקנה" בלבד. הכל טרי ואמיתי.

בכדי להעניק ל"מקסיקנה" צורה ומראה הכי אותנטיים שאפשר, הגיעה מעצבת ממוצא מקסיקני, שהעניקה למקום את מראהו ובחרה בעבור הפינה הזו בצבעי כתום משמחים ומרגיעים. אולי בגלל זה או בגלל האווירה מיד כשהגעתי ל"מקסיקנה" תקף אותי חשק עז למרגריטה. לינה, חברתי, הצטרפה אליי. מעולם לא טעמנו אוכל מקסיקני, והיינו נרגשות ומצפות לבאות. מיד עם כניסתנו התפנה הצוות המעולה של "מקסיקנה" לטפל בנו. דגנית המלצרית המקסימה הגישה לנו את התפריטים. כדי שלא נתבלבל בין בוריטו לפחיטה, ויתר המילים המוזרות שקפצו עלינו מהתפריט, הסבירה לנו דגנית על כל המנות במקצועיות מופתית.

תחילה בחרנו להרוות את צימאוננו ואת הרצון לתפוס ראש עם מרגריטה קנקון, המכילה פסיפלורה, ליצ'י וטקילה, ועם מרגריטת מקסיקו סיטי עם טקילה, טריפל סק, ליים ולימונדה. כל המרגריטות ב"מקסיקנה" עשויות מטקילה קווארבו אמיתית, ומרגישים את האיכות בטעם. השקנו לחיים ונשמנו לרווחה. זה בדיוק מה שהיה נחוץ לנו בסוף יום העבודה ובתחילתה של ארוחה משובחת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על