מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


בטרם נפצח בזלילה הגדולה, נשבענו שלא נשביע את יגוננו במנת יתר של סלטים, אך הגוף תש ורעב, הסלטים היו מופלאים ואי אפשר - ולא כדאי היה - לומר די. בין היתר, קיבלנו סלט כרוב עם גרנולה (שילוב מפתיע, מתקתק ומעולה), סלט חסה עם עגבניות שרי, בצל ורוטב ויניגרט מצטיין, אנטיפסטי (חציל, כרובית, שעועית לבנה ובטטה).

יאממיה!

תחילה הגיעו כנפיים בצ'ילי חריף מתוק, אחר כך הגיעו שוקיים בעשבי תיבול - מעשה אמן הגריל להתפאר. אחריהם חזה עוף, חזה אווז, שעצר את נשמתנו, פיקאניה (חלק עליון של השוק) וממיה (החלק שממשיך את כתף הבקר), שגורם לך לזעוק – יאממיה!!!

סוגים רבים נוספים של בשר הופיעו במצעד שהפך למסלול מעגלי והצליח להעניק משמעות חדשה למונח Refill. הבטן קטנה, אך העיניים גדולות ואיכשהו, כמו בימי מצוקה, גילינו בעצמנו כוחות שלא ידענו עליהם. במשך שעתיים תמימות לעסנו, בן זוגי ואני, עוד עוד נתחים, עד שלסתותינו כמעט ויצאו ממקומן.

לצד הבשר הנהדר הופיעה מנה, שהיא לבדה שווה ביקור "מיתולוגיה": פיג'ואדה (שעועית שחורה מעורבבת עם פארופה – סולת, בננה, תפוחי אדמה ובצל) ואורז לצידה. על המנה הזו אחראית ברזילאית, שמפיקה מידיה את המעדן המקורי והמדהים הזה.

קינוח מתוק ואלכוהול

על אף זעקות השבר שהשמענו, נאלצנו לתחוב מנה אחרונה אחת לשנינו: פוג'ין (פלאן חלב עם קרמל – גירסה ברזילאית לפנקוטה) ולא הצטערנו.

מיתולוגיה מציעה ארוחת צ'ורסקו, ששווה כל שקל, ב-98 ₪ לאדם. הילדים יכולים ליהנות ממנת ילדים ב-39 ₪ והצמחונים ימצאו שם מנה מיוחדת להם ב-49 ₪. הבר מציע מבחר משקאות, לקידום העיכול ולהרמת המורל, החל בקאיפיריניה ומוחיטו, דרך מיני וויסקי, ליקרים ויינות ועד מגוון קוקטיילים.
מאת: עדי אלון
מיתולוגיה: עולם הבשר של ברזיל
במילון מוגדר המונח מיתולוגיה כמקבץ מיתוסים שנוצרו בידי בני האדם. מסעדת "מיתולוגיה" התל אביבית כבר הפכה למיתוס מקומי: הבשרים נצלים כאן על האש במשך שעות, בפיקוח מלא של הגרילמן. חזה האווז עצר את נשמתנו, הפיקאניה (חלק עליון של השוק) והממיה (החלק שממשיך את כתף הבקר) גרמו לנו לזעוק – יאממיה!!!
למרות שבעברי שנות צמחונות רבות ותמוהות, בכל זאת אני חווה בערך פעם במילניום התקף תאווה בלתי נשלטת לבשר. התופעה מעולם לא אובחנה קלינית, אולם בדומה לנפילת סוכר, גם המחסור בויטמין B12 נותן מדי פעם אותותיו וזועק: "בשר אדום, טעים ועסיסי. עכשיו!".

באחד מההתקפים הללו, רגע לפני שהתחלתי לפרכס על הרצפה בחוסר שליטה, משכתי בכוחותיי האחרונים את בן זוגי וממלמלתי: "בשר... אני צריכה בשר". תוך עשר דקות היינו במכונית לכיוון "מיתולוגיה" התל-אביבית - גן העדן לחובבי בשרי איכות באשר הם.

במילון מוגדר המונח מיתולוגיה כ"מקבץ מיתוסים שנוצרו בידי בני האדם בכדי למלא את עולמם באמונות שונות, וכדי לסייע בהבנת חזיונות הטבע ותופעות שלא מצאו להן הסבר". במקרה של מסעדת "מיתולוגיה", שם המסעדה מתייחס לשילוב המילים מיט (בשר) ו-לוגיה (תורה), במונח אחד: תורת הבשר. עם הזמן, הפכה המסעדה למיתולוגיה מקומית גם במובן המילוני.

"מיתולוגיה" משתייכת לז'אנר הדרום אמריקני צ'ורסקריאס (מסעדות המתמחות ברביקיו ברזילאיות) ומן הסתם מאחורי השם מסתתר סיפור, או אם תרצו - תורה שלמה.

אמנות הצ'ורסקריאס

הברזילאים היו הראשונים שגידלו בקר בדרום אמריקה וייבאו אותו מקייפ ורדה לסאו פאולו ב-1530. צ'ורסקו (או ברביקיו ברזילאי) היה מזון הדגל של הגאוצ'וס, הקאובויז של דרום ברזיל, במשך מאות בשנים. במקור, נצלה הבשר על גחלים בבור שנחפר באדמה במיוחד לצורך זה. עם הזמן, קמו צ'ורסקריאס והפכו לטרנד שכזה. מה שאפיין אותם זה שמלצרים עוברים משולחן לשולחן ומביאים סוגים שונים של בשרים על שיפודים, מהם המלצרים חותכים מנות הישר לצלחות.

כך מתנהלת הצ'ורסקריה המקומית "מיתולוגיה", שבה מכין השף גיא כהן את הכל במקום. הבשרים נצלים על האש במשך כמה שעות, בפיקוח מלא של הגרילמן, ואז חותך הפסדור (חותך הבשר) מהשיפוד נתח יפה, אדום, מדיום מהשיפוד. מרבית העובדים במקום הם ברזילאים וניכר בכל רגע כי הם יודעים מה הם עושים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על