מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


דגמנו גם ג'מבו שרימפס בפנקו, מנה של שרימפס בשרני וטרי אשר התפצח בפה והיה נפלא בליווי רוטב סויה וג'ינג'ר. המשכנו בשיפוד יקיטורי, שהיה מורכב מאנטריקוט קצוץ עם עשבי תיבול וצנוברים. גרסה טעימה במיוחד של המיט בר לקבב הים תיכוני. ריח משגע בישר על הגעתה לשולחננו של נקניקיית בקר אירופאית, מפולפלת ומלאת טעמים של טימין ובלסמי מצומצם. כשחקרנו את המלצר אודות התוצר הנפלא התגלה שהוא תוצאה של חצי שנת ניסוי וטעייה עד להגעה ליחסי הבשר הנכונים. המנה לוותה בבצל מטוגן וחרדל, שלא היו נחוצים כדי ליהנות מהתמצית הבשרית הדומיננטית של הנקניקייה.

על אף המאכלים המצוינים והממלאים שזללנו, בכל זאת המשכנו לעיקריות עם המבורגר של 300 גרם, מאותם המבורגרים שמשביעים את רצונו של כל מי שהסתובב בצליינות-מסעדות בחיפוש אחרי ההמבורגר המושלם. ההמבורגר הוגש עם רוטב מיונז וצ'ילי עוקצני, והגיע עם תוספת לבחירה. הלכנו על פרחי כרובית מטוגנים. חלקנו גם נתח טי-בון של 500 גרם, סינטה ופילה שקיבלו יחס מדויק מהגריל, גן עדן לקרניבורים שכמותנו.

חגיגת בשר יש ללוות ביין טוב. בחרנו ממבחר היינות המשובח בקברנה סוביניון ירדן 2006, שהלם את טעמיו העמוקים של הבשר. לקינוח הזמנו שטרויזל תותים עם קרם מסקרפונה. השילוב של רעננות תותים עם פירורי השטרויזל הפריכים והקרם הנפלא יצרו מנה קרירה ומקורית. ניסינו גם את הפרופיטרולים עם גלידת וניל ורוטב שוקולד חם, שהתאפיינו בשלמות מרקמים וטמפרטורות מענגות. האספרסו בסיום היה עז וטוב.

ה"מיט בר" מדגימים את הפילוסופיה הקולינארית שעיקרה איכות: הקפדה על חומרי גלם משובחים ושיטות עבודה נכונות. זוהי מסעדה לחובבי בשר אמיתיים שאינם מחפשים התחכמויות או אידוי מולקולארי, אלא רוצים לאכול בשר משובח במחירים סבירים. בהקשר זה יש לשבח במיוחד את תפריט ה-Mini Meat, שהינו מהמוצלחים שפגשנו. הסניף בהרצליה מציע גם ארוחות עסקיות אטרקטיביות, חדר אירועים פרטי, וחלל גדול מספיק לארוחה מרובת משתתפים. מומלץ.
מאת: נדב לוי
במיטבר כל יום חג
ה"מיט בר" בהרצליה ממשיך את המסורת של אחיו הוותיק מת"א ומגיש לאורחיו בשר משובח, אווירה נפלאה והרבה תענוגות קולינאריים אחרים. ההנאה מובטחת
כחובבים ותיקים של מסעדת המיט בר (MEAT BAR) בשדרות ח"ן בתל אביב, שמנו את פנינו לסניף החדש (יחסית) של ה"מיט בר" בהרצליה פיתוח בתקווה אך גם בחשש. האם הסניף בהרצליה יצליח לשחזר את רמת האוכל והשירות של המסעדה התל אביבית? האם החלל יהיה מנוכר בסגנון הרצליה פיתוח, או נעים כמו המקור?

חנינו בנוחות קרוב מאוד למסעדה (מה שבהחלט לא קורה בת"א), עברנו דרך מרפסת רחבה השוכנת על דק עץ מקורה, ובחרנו לשבת בתוך המסעדה. נכנסנו אל חלל תעשייתי גדול מאוד, עם רצפת בטון מוחלק ותקרה גבוהה במיוחד של ששה מטרים לפחות. המבנה המודרני לא יצר תחושה של ניכור אלא דווקא של אינטימיות, לצד תחושה של יוקרתיות. פינות הישיבה, עם כסאות וספסלי עור מהודרים ונוחים, היו מרווחות ומופרדות זו מזו, וגם גופי התאורה המיוחדים והמרשימים פוזרו בחוכמה בחלל המסעדה. על כל אלה חלש בר רחב ידיים, ובו מבחר אלכוהול עשיר ומפתה, וחלון הצצה למטבח הפעיל והקדחתני. האקוסטיקה המצוינת אפשרה לשוחח בקלות, וגם ליהנות מהמוסיקה הטובה שהתנגנה.

על לוח גדול מולנו ראינו רשימה של נתחי הבשר הגדולים שמציע המיט בר, כאשר התמחור שלהם הוא על-פי משקל. התפריט זהה בשני הסניפים, ומציע מגוון נאה של מנות ראשונות קלאסיות ומנות עיקריות המתמקדות בבשרים האיכותיים שמיושנים במקום. בדומה למסעדות רבות שבזמן האחרון החלו להציע מנות ביניים או טפאסים, בין השאר כדי להתמודד עם המיתון, השיקה גם המיט בר את ה- Mini Meat: תפריט הכולל מנות מוקטנות במחירים אטרקטיביים, מהן אפשר להרכיב – על הבר או על השולחן – מעין ארוחת טאפס בשרית. החלטנו לדגום את רובו, מתוך חובתנו העיתונאית כמובן.

ראשונות הגיעו לשולחן טרין כבד עוף בליווי קונפי אגס מתקתק, זרוי פלפל שחור ומלח גס, וכן קרפצ'יו מפילה בקר עם שבבי פרמז'ן, עטור טיפות בלסמי ושמן זית סורי ארומאטי. שתי המנות היו איכותיות והיוו דוגמה לאופן שבו מנות מסורתיות נשארות נפלאות ומענגות כאשר הן נשענות על חומרי גלם מעולים. בהמשך התרגשנו מטעמה של מניפת אנטריקוט שהוגשה מדיום-רייר – נתחים דקים ונימוחים של בשר משובח ברוטב חרדל ושמנת, ולראשם כתר של עלי רוקט פריכים, אשר החמיאו להם מאוד. בתוך כל הסיפוקים הללו התאכזבנו והופתענו מלחם הבית הקנוי, שלא עמד בקנה אחד עם איכותם של הבשרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על