מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


ובעודנו מתפלספים על מוזיקה (אני שוב טוען שפינק פלויד המוקדמים עדיפים בהרבה על תקופת השיא הרשמית, כולל "הצד האפל", לא יעזור כלום), הגענו לעיקריות. אני לא אוכלת הרבה בשר, היא אמרה. לכי על סינטה, לחצתי, אך ללא הועיל. החלטנו שאזמין אני את סטייק האנטרקוט 400 ג' (אחת ממנות הדגל - 102 ש"ח, אפשר גם להזמין 300 ג' תמורת 89 ש"ח), וחן תזנב בשולי המנה. כתוספת הוזמן פירה עם חתיכות בצל מטוגן. היה ברור ששנינו לא נצא רעבים... ההמלצה, אגב, היא להזמין MEDIUM REAR, אני בכל זאת הלכתי על MEDIUM WELL כי בבשר, כמו בתחומים אחרים, חשובה לי השחימות.

לא עברו 10 דקות ועל שולחננו נחת הנתח. גדול, שחום, יפה, מעוצב, מפתה, מדיף ריח שמיימי מאין כמותו. סטייק עצום ומרשים, שומני אך לא יתר על המידה. כמות בשר שבימים כתיקונם, יכולה לפרנס את בטני לשבוע, אך היום יום חג הוא, שהרי בבשר של ה"מיט בר" מדובר. לא צריך להיות פסבדו-מבקר מסעדות כדי להבין שהמנה שאכלנו היתה מדהימה, פשוט כך ולא פחות. אם כזו היתה הסעודה האחרונה של ישו, אני מבין איך קיבל את הצליבה בשוויון נפש. למי אכפת מקצת מסמרים בידיים אחרי כזה בשר? הכמות הספיקה לשנינו והטעם הצדיק כמובן כל מילה טובה ששמעתי על ה"מיט בר".

לאוהבי בשר, אבל לא רק, מדובר באמת בחוויה. גם המחירים סבירים לחלוטין. עסקיות הצהריים, למשל, מאפשרות ראשונה, עיקרית ושתי תוספות ולחם, עם שתייה - והכל ב-68 עד 88 ש"ח (תלוי בעיקרית). השתייה לבחירה כוללת שתייה קלה או כוס יין אדום או בירה, כך שהעסקית היא עסקה מצויינת.

"מיט בר": שדרות חן 52
טלפון: 03-6956276
מאת: תומר שי
מיט בר: בשר למתקדמים
מזה למעלה מעשור נודעת מסעדת "מיט בר" התל אביבית כשם נרדף לבשר איכותי. ביקורנו במקום הוכיח כי כל מילה מוצדקת. כראשונות הזמנו קרפצ'יו פילה בקר וסלט קיסר לצד לחם חמאה חם עם פלפלים חריפים. העיקרית היתה סטייק אנטרקוט 400 ג'- גדול, שחום, יפה, מעוצב, מפתה וטעים, שהספיק לשנינו בקלות. פשוט חוויה לאוהבי בשר. MEET THE MEAT BAR
מזה למעלה מעשור נודעת מסעדת "מיט בר" התל אביבית כשם נרדף לבשר איכותי. חובב בשר אני מזה שנים שנימה ומזמן סימנתי את "מיט בר" כיעד מרכזי במפת אתרי הקולינאריה הפרטית שלי. נלוותה אליי חן, שכבעבר בתחילה טענה כי אינה נוטה לקרניבוריות. איני יודע אם החליטה בכל זאת להצטרף משום הקסם האישי המתפרץ שלי או כי בסתר ליבה שוכנת תאוות בשרים קמאית. מה שבטוח, על ה"מיט בר" גם היא שמעה רבות ומאוחר יותר התברר כי אכן, הבשר מהלך קסמו עליה הרבה יותר מאשר חברתי העילגת.

שדרות ח"ן הירוקות, בואכה כיכר רבין. ה"מיט בר" נחבאת מאחורי צמחיה עבותה, המכסה על מרפסת המסעדה ומייצרת עבור האורחים בועה של שלווה צומחת בלב ת"א. העיצוב אף הוא נעים ומרשים. כדי לא לחטוא בביטויים נואלים כמו "עיצוב מוקפד", "מדוייק", "אקסקלוסיבי" או "אינטימי וחמים" (אם כי הללו בהחלט יכלו להתאים), אומר כי הצליחו ב"מיט בר" ליצור אווירה שהיא פשוט נכונה ומתאימה למקום ולאוכל המוגש בו.

במהלך הערב, נוכתנו כי אין מדובר במקרה, אלא במדיניות שנובעת מניסיון ומודעות עצמית. אווירה הרי מורכבת מסך גורמים, ביניהם עיצוב, שירות, קונספט, תפריט וכמובן איכות המנות. ב"מיט בר" פשוט מכירים את נפש סועדיהם: יודעים איך לשדר יוקרה שלא באה על חשבון פשטות; איך לשרת במקצועיות שאינה מנוכרת; וכמובן שיודעים איך עושים בשר. מה זה יודעים, מתמחים...

כהרגלנו בקודש ובחול, פנינו למלצרית, ששפעה מידע מפורט ביותר על כל מנה ומנה. להמלצתה, הגיעו לצד היין שתי מנות ראשונות כפתיח מושלם: קרפצ'יו פילה בקר (42 ש"ח) וסלט קיסר (34 ש"ח) לצד לחם חמאה עם פלפלים חריפים. הקרפצ'יו מגיע על צלחת, עמוסת פרוסות דקות ומאדימות, מלוחות ועסיסיות - מצויין על פרוסות הלחם החם. הסלט היה עשיר כסלטו של יוליוס קיסר, אני בטוח בכך. אהבנו, אהבנו, אהבנו. פשוט וגם טעים. פשוט טעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על