מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


הטעמים היו פשוט נפלאים. חשבנו על התפריט העשיר המכיל עוד סוגי מאפים כמו פסטלים וקישים, סנדביצ'ים מגוונים, סלטים עשירים, טוסטים, לזניה עם בשר וגבינה, מוסקה, שניצלונים, קבב רומני, מרקים... היינו שמחות לטעום מה-כ-ל... והתפריט עוד לא נגמר.

אם גם לכם, כמו לנו, יש עיניים יותר גדולות מתיאבון אז מוטב שתדעו כי "מטילדה" מציעה ארוחות צהריים ב-65 ₪, הכוללות מנה ראשונה (מהמטבח של סבתא לבחירה), מנה עיקרית עם תוספת חמה לבחירה ושתייה. תוכלו ליהנות גם מארוחות בוקר עשירות ומיוחדות של "מטילדה" המוגשות במהלך כל היום, ואם לא הספקתם לבשל לקראת שבת, ניתן לקנות תבשילים ביתיים במשקל. שווה!

בסוף גם גילו לנו שב"מטילדה" אפשר לערוך אירועים סגורים בימי שישי בערב ובשבת בבוקר. אלו מתאימים למינימום של 40 אורחים. כך או כך, אם אירוע או ארוחה רגילה, המלצתי – תבואו רעבים! ב"מטילדה" אוכלים ונהנים!
מאת: ענבל לוסקי
מטילדה - הבלקנית ששיגעה אותי
בשכונת מעוז אביב שבצפונה של תל-אביב שוכנת לה "מטילדה" – קפה-מסעדה המתמחה במאפים בולגריים איכותיים ומתאימה במיוחד לאוהבי הבצקים והמטבח הבולגרי, שזה בעצם לכו-לם!
ערב שלישי בשבוע, כמו שכתוב: "פעמיים כי טוב...". נסענו שתיים, מיכל חברתי ואני, לכיוון שכונת מעוז אביב. כיאה למרכז מסחרי מסודר ומכובד, הייתה במקום חנייה בשפע (ובחינם). צעדנו לכיוון "מטילדה". השביל המוביל למסעדה היה מואר ונעים. כמו השביל, גם הכניסה למסעדה חמה, נעימה ומזמינה. הבר בכניסה מציג לראווה מאפים שונים, על דלפק המאפים מסודרות קופסאות מלאות עוגיות מגוונות הנמכרות במקום. ריח של בצקים בולגריים מיוחדים נישא באוויר ועורר בנו מיד חשק.

את פנינו קיבל בחיוך מנהל המשמרת, שהוביל אותנו אל המרפסת המקורה של המסעדה. תוכלו, כמובן, לבחור אם לשבת בחלל המסעדה עצמה, או במרפסת המקורה, ואם נפלתם על יום חמים ונעים תוכלו לשבת במרפסת החיצונית הלא מקורה. אמנם גם שם פזורים תנורים, אבל מדובר בהרפתקה לאמיצים בלבד. בדרך אל המרפסת המקורה אי-אפשר היה להתעלם מן התמונות הפזורות על קירות המסעדה. תמונות בטעם של פעם. בדיוק כמו שאני אוהבת. כאילו מישהו פתח אלבום משפחה ישן, הלך אל חנות הצילום, הגדיל את התמונות, מסגר ותלה אותן על הקירות.

השולחן שקיבלנו ניצב במיקום נעים, תחת תנור מחמם. התיישבנו על כסאות קש נוחים. מיד ניגשה אלינו מלצרית תכולת עיניים ולבבית, הגישה לנו שני תפריטים גדולים ושניים קטנים. התפריט הגדול – תפריט יום, עשיר במבחר של מנות גבינה ובשר, מנות המתאפיינות בשילוב של שניהם יחד, ועוד. התפריט הקטן, תפריט ערב, ובו פירוט של המיוחדים ב"מטילדה". על התפריט מופיעה תמונה של אישה, מטילדה. ליד התמונה כתוב סיפור המעשה שלה. מטילדה הייתה עקרת בית אשר ידיה בורכו בהכנת בורקס, מאפים מיוחדים וברקיחת מרקחות משובחות כמו ריבת דובדבנים ועוד. כמובן שלא הסתפקתי בידע הזה ושאלתי את דר האם יש קשר משפחתי למטילדה? דר סיפרה שמטילדה הייתה הסבתא של אלון, מבעלי המסעדה, והמשפחה פתחה את המקום לזכרה.

שאלנו על המנות המיוחדות בתפריט. דר המליצה על הפינידו – מאפה ביתי עשיר בגבינה בולגרית, המוגש עם סלט ירוק. כמובן שהזמנו אותו והזמנו גם קציצות פרסה – קציצות מטוגנות העשויות משורש של פרסה (כרישה), לצידן טחינה ומטבל יוגורט עם שמיר. טעים טעים. עוד בחרנו להזמין את המנה הנקראת גיבצ'ה עגבניות – קדרה בלקנית עם עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית, שתי ביצים ומוצרלה, המוגשת בליווי לחם הבית. המנה הזו מגיעה חמה ורותחת ישר מהתנור. הריח והטעם שלה – אי-אפשר להישאר אדישים אליו. תוכלו לבחור בין גיבצ'ה עגבניות לגיבצ'ה תרד או פטריות. את המנות הללו אכלנו בריכוז מוחלט, בליווי של חציל בלאדי קלוי, המוגש עם רוטב ויניגרט וטחינה גולמית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על