מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


"מטילדה" הוא לא בית-קפה, הוא בית של אוכל. מתייחסים למנות כאן בכבוד המגיע להן, ולא מתפשרים. הסיפור של הסבתא מבולגריה מעניק למקום עוד פן מיוחד – משפחה שעוסקת מזה שנים באפייה, בישול והגשה חייבת לתת לאורחיה את הטוב ביותר. עוד כוס שרדונה, ומנת כבד עוף עם בצלים מטוגנים ופירה הוגשה לשולחן. שנינו שתקנו. כמו שני אקדוחנים מסרט מערב פרוע, מחכים לראות מי ישלוף קודם. הכבדים היו עשויים במידה נכונה, ופשוט מצוינים – רכים, נימוחים ומלהיבים.

המלצר הזריז לא איבד מחיוכו בכל הערב, ולאחר שעינינו הפכו עיני עגל שזה עתה ינק הגיש לנו את המנה שרק בגללה כל הביקור כאן היה שווה – פאי תפוחים ביתי וגדול, עמוס בגלידת וניל. מילוי התפוחים היה רך וחם, ושוב הראה לנו צוות המטבח של "מטילדה" שהוא יודע להכין אוכל. ממש ממש יודע. ההצעה היחידה שיש לנו לבעלים היא – אולי תשקלו לפתוח עוד סניף במרכז תל אביב?!
מאת: יואב ויטריאול
הכל נשאר במשפחה
"מטילדה" הוא בית-קפה-מסעדה כמעט מיתולוגי. תמצאו אותו במעוז-אביב, שכונה צנועה, שקטה ולבבית בפאתי תל-אביב. במקום מצפים לכם סיפור הקמה משפחתי ומרתק, הנאות קולינאריות נהדרות, ניחוחות ביתיים של פעם והרבה מקצועיות מרשימה
לפני שאתחיל לכתוב חשוב לי לציין של"מטילדה" הגעתי עם ציפיות גבוהות במיוחד. רבים מחבריי, ובמיוחד כאלו שיורקים אש וגופרית על בתי-קפה המגישים גם ארוחות חמות, ביקרו בה בעבר וחזרו עם שבחים עד אין-ספור. הנסיעה למעוז-אביב הייתה כולה צפייה.

כבר בכניסה אפשר להריח את התענוג המזדחל אל חלל המסעדה דרך צוהר המטבח. בתחילה, לא הבנו כל-כך מה קורה כאן, מה זה "מטילדה". מלצר חביב וחייכני הסביר לנו על המקום והפנה אותנו לסיפור המודפס על גב התפריט. כבר מקום עם אופי... "מטילדה" נולדה ב-1912 בבולגריה. למזלו של נכדה, המפעיל את המקום היום, סבתא מטילדה שלו התברכה בידי זהב בכל הקשור לקולינאריה. את כל חייה הקדישה לגידול שלוש הבנות, כאשר את הבית עטפו ריחות ואפייה.

מרק בטטה הגיע לשולחן והפריע לקריאת הסיפור. מאיה, בת-זוגי לארוחה, טעמה לה מרק עדשים, ושנינו התחלנו בתחרות מטורפת ובשמירה כל אחד על הצלחת שלו. קשה לחלוק כאן מנות, זה לא שהמנות קטנות אלא שהכל טעים. ממש טעים. עם סיום המרק הוגשו לנו מנות פתיחה: שכבות חציל, עגבניות וגבינה בולגרית, חמישה מזאטים עם לחם הבית ואנטיפסטי. הטעם רק הלך והשביח והתחלתי להרגיש צער רב שהמקום הנפלא הזה לא ממוקם קרוב יותר למרכז תל-אביב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על