מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


אכן, הגיע זמן העיקריות. שותפתי המחומצנת והמצומחנת הסתכלה בשירי בתחינה. נסיונה מר בתפריטים דלי הצעות למי שאינו קרניבור, אך המלצרית רבת התושייה הציעה מייד שתי אופציות מומלצות: האחת שניצלוני פטריות והשנייה רביולי בטטה. בטטה זה תמיד נשמע טוב: הלכה האשה על הרביולי ושמחה למצוא על שולחנה, כעבור כרבע שעה, כיסוני בצק ממולאים בטטה, עם רוטב שמנת סמיך ומעט מפולפל. נו, איך המנה? רציתי לשאול את פי הנערה, אך פיה לא היה פנוי לזוטות, כי עסוק היה אותה עת בלעיסה נמרצת. האם אצליח גם אני לגרום לה תענוג שכזה, בשלבים אחרים של הערב? בעודי תוהה על הפרגית האנושית, הגיע לשולחן הפרגית האמיתית, החשובה: צלחת ועליה נתח פרגית שחום ועסיסי ברוטב קלבדוס ומעט צ'ילי גרוס, על מצע תפוחי אדמה ובטטות. היתה זו, איך לומר, מנה עם הרבה בשר. במרכז המנה ניצב מקל קינמון, שעליו משופדת המנה, המעוצבת כמעין פירמידה. יפה לעין, מענג לחיך וטוב, טוב, טוב לי על הלב...

בעודנו מתאוששים ונהנים מהמוזיקה (שבתחילה נעה על הציר שבין ג'אז, בלוז וקלאסיקות רוק מעודנות ומאוחר יותר הפכה קצבית), התוודענו לשירי המלצרית. נודע לנו כי היא עובדת במסעדה מזה שנתיים וחצי, מה שמפליא, שכן שום שחיקה או שובע לא ניכרו בתיפקודה. בקרוב היא עוזבת, נוסעת לנפאל, ואני בהחלט מקנא בה על כך. במקום להתרגש לקראת נפאל והחופש שמצפה לה, שירי עסוקה בהכנה נפשית לקראת עזיבתה את "קפה מצדה", המקום האהוב עליה, שהפך לביתה השני... שיהיה בהצלחה, שירי, ותשמרי על עצמך.

שתינו את הקוקטיילים והתכוננו לקינוחים. ל"קפה מצדה", אגב, מגוון קוקטיילים תוצרת בית, שבנויים ונקראים, כקונספט מקורי, על פי דמויות מסרטים מפורסמים. כך תפגשו כאן, למשל, את 'מורפיוס' (על שם הדמות מ'מטריקס' ולפי צבעי הגלולה המפורסמת, אותה בולע ניאו הגיבור בתחילת הסרט), את 'ד"ר איוול' (על שם דמות הרשע מ'אוסטין פאוארס') ואת 'טקסי דרייבר', קוקטייל שמהווה גם דז'סטיף, קינוח, בזכות כדורי הגלידה שבו.

כקינוחים הלכנו על סופלה שוקולד עם כדור גלידה וניל, רוטב שוקולד (אמיתי, נוזל סמיך ומפתה), לצד המלצה מיוחדת של המלצרית הבלתי נלאית שלנו, על קינוח ספיישל שלא קיים בתפריט הרגיל: פבלובה מרנג עם ריבת חלב ובתוכה שמנת, על מצע פירות יער אמיתיים ועוגיה רכה מלמטה. אני, שאינני חובב מתוק בימים כתיקונם, ממליץ בהחלט – מדובר בקינוח מדהים לכל הדיעות, מתוק-מתוק, קטיפתי ואינו מכביד.

קשה, קשה לחזור למציאות הקרה, הגשומה והגשמית שבחוץ. אמרנו תודה לשירי וקפצנו בין הטיפות אל האוטו... איזה קור!!! מי יוצא מהבית בערב כזה? אבל קבענו מראש, היא ואני, קבענו נחרצות: הערב אין תירוצים. יוצאים לאכול. רק קיווינו שלא נתחרט, שלא ניפול... אנשים, רשמו לפניכם: שנית מצדה לא תיפול!

"קפה מצדה", הרצליה פיתוח:
יוחנן הסנדלר 1 (פינת גלגלי הפלדה)
טלפון: 09-9586102

"קפה מצדה", תל אביב:
הירקון 83
טלפון: 03-5103353
מאת: תומר שי
זה היה סיפור של חורף, ויותר
גשם עז וקור לא מנעו בעדנו מלצאת ל"קפה מצדה" שבהרצליה פיתוח, מקום רומנטי וחמים. אחרי פרגית בקלבדוס, רביולי בטטה, קינוחים שמימיים ויחס מלכותי משירי המלצרית, הבנו שהיה שווה לצאת מהפוך החם. חוויה ייחודית במסעדה שחובה להכיר. שנית מצדה לא תיפול!
גשם שוטף, שלוליות, רעמים וברקים - ואפילו ברד קר ומנוכר. החורף הגיע. בלילות שכאלה, לא קל לצאת מהבית החם ומהפוך המפנק. והשעה מאוחרת... אבל קבענו מראש, היא ואני, קבענו נחרצות: הערב אין תירוצים. יוצאים לאכול.

לא רק אוכל טוב חיפשנו. רומנטיקה היא שם המשחק והרי לא מדובר - אתם יודעים - במשחק ילדים. רומנטיקה חיפשנו, היא ואני, ולכן שמנו פעמינו (בין טיפות הגשם) אל "קפה מצדה" אשר בהרצליה פיתוח (הסניף הוותיק של הרשת, שלפני כשנתיים קם לו אח צעיר בטיילת בתל אביב).

השעה היתה כבר אחת בערך, וב"קפה מצדה" הפעילות בעיצומה. המקום, אם לא הזכרתי, פתוח 24 שעות. מהרגע הראשון, עטפה אותנו שירי המלצרית בחיוך וביחס מלכותי. וזהו הרי האלמנט הראשון בו נמדדת מסעדה: כמה כיף לפגוש כבר בכניסה בחיוך רחב, שנותן לך תחושה שאתה באמת רצוי. שירות הוא עניין מקצועי ועדין. מלצר טוב, או במקרה זה מלצרית טובה, צריכה לדעת לשרת במסירות ולהיות אדיבה ונגישה כל העת – ועם זאת לא לחנוק, לתת תחושת מרחב לסועד. היא צריכה להיות מקצועית, לשלוט היטב בתפריט ולא לגלוש לסחבקיה הישראלית הפושה במסעדות רבות, ובתוך כך לא לתת למעטפת השירות המקצועי להפוך למנוכר. הרושם הראשון שלי מ"קפה מצדה" היה שירי, וכך הכול התחיל ברגל ימין.

לבקשתנו, הובלנו אחר כבוד לשולחן סמוך לקיר, שמאפשר תחושה של פרטיות אינטימית. זה לא קשה להיכנס לאווירה שכזו ב"קפה מצדה". החלל הפנימי של המסעדה מקרין תחושה המשלבת מודרניות וקלאסיקה. המקום נהנה מיתרונות הפשטות וחוסר היומרה של בית קפה במובנו הישן והטוב, אך מדובר בהרבה יותר מבית קפה גרידא: ההשקעה הכספית והמחשבתית ניכרת בכל פרט והתוצאה מהוקצעת ונטולת פומפוזיות. העיצוב, כך נודע לי אחר כך מפי המלצרית, הוא פרי עבודתו של המעצב ירון טל.

בעודי שקוע כהרגלי בשרעפי הבל, חזרה היא מביקור נשי בשירותים וכולה נרגשת. "לשלפוחית השתן שלום", היא הרגיעה את מבטי החרד, "אתה פשוט חייב לראות את השירותים!". ואכן, בביקורי במקום נגלו לעיני חדרי שירותים מהיותר מטופחים שראיתי במסעדות באשר הן – השירותים מושקעים, מודרניים, נקיים, אסתטיים ומגרי עיניים במידה מרשימה ממש. מבוך מרנין של כניסות, מראות גדולות וברזים. בעיני שותפתי לארוחה (ולמען האמת, כל שותפה נקבית בהיסטוריה הפרטית שלי), מדובר במתחם החשוב ביותר בכל מסעדה, מבנה או מוסד ציבורי: השירותים! סימנו בסיפוק "V" גם על החלק הזה.

וואלה, נעשיתי רעב, ועוד בטרם הספקתי לקרוא לה, התייצבה שירי ובפיה המלצות. זה לא פשוט לקלוע לטעמם של שניים שראו וטעמו כבר כמעט הכול, טעמם שונה לחלוטין אחד מהשני, ואחד מהם (כלומר, אחת מהם) – צמחונית. את שירי עניינים כאלה לא מפחידים. לצד לחם הבית (צרור לחמניות קטנות כהות ובהירות, חמות ורכות, אפויות במקום וטעימות להפליא, לצד חמאה ופסטו), הגיעו המנות הראשונות: אנטיפסטי (מורכב מחציל, בטטה, פלפל קלוי בגריל, ברוטב מיוחד עם שמן זית), שבמרכזו חתיכה נדיבה של גבינת פטה עם קשיו. תענוג צרוף, לא רק למטורפי גבינות שכמותי. הראשונה הנוספת, שנחתה אצלי, היה הקרפצ'יו - שפע פרוסות בשר סינטה, ורודות ומעודנות, מסודרות על הצלחת בצורת פרח ומתובלות במלח גס, פלפל ושמן זית... ומעל מגוררת גבינת פרמזן (אמיתית, בניגוד למקומות רבים). אם אכתוב שוב שהיה תענוג, מה יישאר לי לכתוב על העיקריות?

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על