מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


המשכנו למנה שהיתה גולת הכותרת של הערב - שרימפס על פסטה לימון. רצועות פסטה רחבה לוו ברוטב, שהכיל (למרבה הפתעתנו) אריסה, לימון כבוש, גרגירי חומוס, טחינה סמיכה וגם פרמז'ן. השרימפס היו עדינים ורכים ונתנו גוון נוסף של ניחוח ים. רק אז התחלנו להבין לאן נקלענו... השף יואב בר רקח שילוב טעמים שמגדירים ישראליות עכשווית מודעת לעצמה. ההקפדה על חומרי הגלם המשובחים מתוצרת המקומית מעצימה את החוויה החדשנית. כך, מחד ברורה הנוכחות של מטבח גורמה, מוקפד ומקצועי אך מאידך אתה מוצא עצמך לא מתבייש לנגב את הרוטב שנותר על הצלחת בלחם המשובח.

בשלב זה כבר היינו די שבעים אך לא יכולנו להתאפק וניסינו מנה עיקרית אחת. פילה דניס על הפלנצ'ה עם ניוקי עגבניות, קוביות חצילים שרופים וחמאת מרווה. הדג נצרב כך שהעור היה פריך ובשרו היה עסיסי. הניוקי ספג את הארומה השרופה מהחצילים ועודן בטעמי המרווה ליצירת עוד יצירת אמנות מקומית. בניגוד לכל הגיון המשכנו גם לקינוח. בחרנו עוגת גבינת עיזים עטופה בקרוקנט לוז ולצידה סורבה הדרים. טעמה של הגבינה הרכה היה עדין והמתיקות אוזנה בחמיצות רעננה של פירות הדר. האספרסו שהזמנתי לצידה היה עז וטוב והשירות לאורך כל הארוחה היה קשוב ומקצועי.

נראה כי יואב בר אינו נרתע מלהגדיר סוף-סוף מהו מטבח ישראלי מקורי שאינו מסתכם רק בשילוב של השפעות שונות, אלא יוצר משהו שלם, מקורי ובכל זאת כל כך מוכר. נוכחותם של השף ושל שותפו חיים עמשלום מורגשת כל הזמן במסעדה ובכך הם יוצרים נופך נוסף של אירוח ישראלי חמים. בסיום יצאתי בתחושה כי חוויתי חוויה אנתרופולוגית של מסע בעקבות האוכל הישראלי ונותרתי לא רק שבע אלא גם משכיל יותר. אין לי ספק כי אחזור לשם בקרוב וגם אעקוב אחרי צוות המסעדה בהמשך התוכנית אליפות המסעדות של קרב סכינים.
מאת: נדב לוי
מה רבו נפלאותיך
"מראבו", מסעדת שף מרמת גן, מגדירה מחדש מטבח ישראלי מקורי מהו. השף יואב בר משלב השפעות שונות לכדי יצירת אוכל שלם, שהוא אוריגינלי מאוד - ובכל זאת כל כך מוכר
כאשר חבר הציע שנלך לאכול ב"מארבו" ההצעה נשמעה לי מלהיבה. נחשפתי למסעדת השף לאחרונה בתוכנית "קרב סכינים" בערוץ 10, שם ניתן היה לראות את השף יואב בר שולט ביד אמונה על צוות מטבח מסור ושיטות בישול קפדניות וחסרות פשרות. התוכנית כיוונה אותי לציפיות גבוהות, אולם לא יכולתי לצפות את החוויה שהמסעדה הזו טומנת בחובה.

עם הכניסה למסעדה מהרחוב הסואן במתחם הבורסה האווירה משתנה באחת. העיצוב המודרני מאופיין בקונטרסט נאה בין שולחנות עץ כהים נטולי מפות לבין כורסאות רכות בריפוד בהיר. גופי התאורה שולבו בתקרה האקוסטית והפיצו אור עמום, חם ונעים. הסועדים יכולים לבחור בין תאי ישיבה פרטיים הצופים לרחוב, שולחנות פזורים בגדלים שונים ובר רחב ידיים מול חלון הצצה לפעילות הרוחשת במטבח. האווירה היתה יוקרתית אך גם מזמינה.

פתחנו בשתי מנות ראשונות, האחת היתה ניוקי כמהין עם קוקי סנט ז'אק. הניוקי היו נימוחים כפי שהובטח בתפריט וניכר כי הוכנו בקפידה במקום. הם היו עטופים ברוטב שמנת פטריות ופרמז'ן עשיר וניתן היה לחוש את ניחוח האדמה העדין שנתנו פטריות הכמהין. מעל הכל הונחו הצדפות הטריות שהוכנו בצורה מושלמת על הפלנצ'ה והיו שמנמנות ועסיסיות. המנה היתה טובה מאוד אך עדיין לא הכינה אותנו להתרגשות שעוד לפנינו. המנה הבאה היתה סביצ'ה לוקוס טרי, שנחתך לפיסות בשרניות, לא דקות מדי והוחמץ בדיוק במידה. הנתחים הונחו על קוביות זעירות של מלפפונים טריים ופריכים, בצל סגול וזיתי טסוס. את כל האושר הזה ליווה רוטב קולי לימונים כבושים שנתן חמיצות ומרירות מאוזנת ונפלאה. המנה היתה קייצית ומרעננת ושילוב הטעמים היה מקורי באופן שהולם מטבח שף עילי. את המנות ליווה לחם כהה מחיטה מלאה ועשינו בו שימוש ראוי.

בהמשך דגמנו מהתוספת החדשה לתפריט, מנות אמצע, שכשמן כן הן מהוות אפשרות ביניים בין המנות הראשונות לעיקריות. הן מתאימות לארוחה קלה לקראת ימי הקיץ המתקרבים וכן מאפשרים אלטרנטיבה זולה יותר התואמת את תקופת המיתון. נמשכנו להמבורגרים בשקשוקה ירוקה. שלושה המבורגרים שהוכנו במקום מתערובת של שייטל, שפונדרה וצוואר, שטו בבריכת שקשוקה סמיכה ועשירה בתערובת עשבי תיבול טריים. במרכז המחבת נחה לה ביצה שעטפה את הכל ברכות ואיחדה את מגוון הטעמים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על