מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 14.12.2017


לעיקריות זכינו בפרגיות צלויות על הגריל ברוטב פלפלים צהובים וסומסום, שהיו עסיסיות ובשרניות. עוד דגמנו פילה לברק על מצע אורז אינדיאני. זה בושל עם חתיכות לימון שהתפוצצו בפה בכל ביס וגרמו ניצוץ חמיצות מרעננת. מצאנו את עצמנו רבות ומחפשות חתיכות לימון כאלו, לשים על המזלג יחד עם הפילה והאורז. מעדן משובח. אני ממש מתחילה לאהוב את נתניה. מנת כבדי עוף ביין, פטריות ובצל מוקפצים ברוטב מרסלה מתקתק הוגשה על פירה שורש וגם היא קצרה הצלחה. שוק אווז אפוי בתנור בליווי קונפי עגבניות שרי היה משובח ממש כפי שתיאורו נשמע, והותיר אותנו מלאות עד אובדן הכרה ומאוד מרוצות.

ורק בסיום הארוחה, כשסופסוף התנתקנו לשנייה מהצלחות והרמנו את הראש, גילינו שהמסעדה מלאה עד אפס מקום. בכלל לא שמנו לב להמון, כי מבעד למוזיקת הרקע הצלחנו לנהל שיחה טובה בינינו ואפילו לשמוע את הזוג שלידנו משבח את האוכל, ואת השולחן עם החבר'ה לשמאלנו משוחח על כך שחייבים להמליץ גם לחברים. קצת יותר רחוק הבחנו בשלישיית בנות מביעות במחוות ברורות את התענגותן על המנות. נדמה שכולם מרוצים ב"מנטינה". יש תמימות דעים בנתניה.

לקינוח הזמנו קרם ברולה, שלרוב לא נמנה על הקינוחים החביבים עליי, אך זה זכה, לאחר טעימה ממנו, להתמקם במקום הראשון אצלי. טעים ואוורירי כמו שמעולם לא אכלתי. אנגלז – על רולדת שוקולד, מוס שוקולד מריר, קצפת שוקולד בלגי, שונטי קרם שוקולד לבן ובאמצע קרם אנגלז נוזלי חם – היה לטקס מקורי וטעים, שחתם את הארוחה הנפלאה שלנו. לא נפלאה, משובחת לדעת כולם. אכן, "מנטינה" זה המקום החדש שלנו – משובח מתחילתו ועד סופו!
מאת: אודליה צדוק
חמה וטעימה
"מנטינה", בר-מסעדה ממתחם טיב-טעם הצמוד לאיקאה, מביא אל אורחיו איכות, אלגנטיות והנאה מסוגננת. האוכל – מוקפד ומשובח, האלכוהול – מושקע, השירות – מצוין, והעיצוב – משגע. שווה לבדוק!
העולם נחלק לשניים. בחלק ראשון נמצאים דברים שנולדים בלי הרבה רעש, בלי פומפוזיות ובשקט, וכמו יין טוב משתבחים מיום ליום. צוברים קהל לקוחות נאמן וגדלים איתו יד ביד. החלק השני מכיל דברים שנולדים וכמו בבום על-קולי ישר נכנסים לחיינו ורוכשים את אמוננו. מסעדת "מנטינה", שבמתחם טיב-טעם ליד איקאה, היא השילוב של שניהם. היא ישר הצליחה וצברה לה קהל לקוחות, אך עם זאת היא ממשיכה להשתבח עם השנים ולצבור לה עוד ועוד לקוחות נאמנים. חלקם מגיעים אליה אפילו מתל-אביב הרחוקה. גם אנחנו נשבינו בקסמיה.

כשנכנסים ל"מנטינה" אי-אפשר לטעות. האווירה האלגנטית והנעימה גם יחד גורמת למי שבא בשעריה לרצות להתיישב ולסמוך על "מנטינה" שתדע להאכיל אותו באוכל משובח. כך עשינו, ואף החלטנו שאם אנחנו כבר מתארחים במסעדה כזו אלגנטית, נזמין יין לגברות. לשולחננו הוגש יין שהומלץ על-ידי רועי ויהודה המנהלים: "אלזה מלבק" – אדום יבש מבציר 2006, עם ארומה קטיפתית של שזיפים וסיגליות וטעם פירותי קליל אך בעל נוכחות. דנה, שלא מתלהבת מכל תרבות היין, שיבחה והרימה עוד כוס לחיים. אני, שלא הפסקתי להשתכר מהטעם, הארומה והניחוח, פשוט נהניתי מחצי בקבוק כבר בתחילת הארוחה. החיוך מההתענגות לא נס מפניי, וגם מפני המלצרים והמנהלים שנהנו לראות אותי נהנית. את התפריט בחנתי כבר במבט מעט מטושטש.

לראשונות הזמנו קרפצ'ו בקר – פרוסות דקות של פילה בקר בתיבול לימון, חומץ בלסמי, שמן זית, בזיליקום, פלפל שחור גרוס, מלח וגילוחי גבינת פרמז'ן. פטה כבד – פטה כבד עוף בריבת אגסים בלוויית טוסטונים. דנה התענגה ולקחה פיקוד על הקרפצ'יו. אני, כבר חצי שיכורה, מודה ומתוודה שמנת הפטה שלי הייתה למנת הפטה המוצלחת ביותר שטעמתי בחיי. הפטה הייה נימוח, מלא טעם, אך לא כבד מידי. זו מנה שפשוט אפשר לאכול אותה מדי יום, בוקר-צהריים-ערב, ותמיד להתפעל מחדש. ריבת האגסים המקורית והביתית הייתה נפלאה והיוותה קונטרה טובה לפטה, כל שנותר הוא רק לחתוך טיפה מהפטה, למרוח על הטוסט עם נגיעת ריבת אגסים, לקחת ביס, להישען לאחור ולעצום עיניים. חלום. מנת הלחם, שנראתה כפטרייה מקושטת קצח, והוגשה עם חמאת פסטו, הייתה עוד תירוץ להמשיך ליהנות מהקרפצ'יו של דנה ומהכבד שלי. מרוב התלהבות מהראשונות החלטתי לטעום מנה נוספת – סביצ'ה בורי בתחמיץ עם עלי בייבי, בצל סגול ואבוקדו. גם הסביצ'ה התגלה כמשובח, וחוסל תוך דקות בעזרתה של דנה. הוא היה פשוט עם התרכובת הנכונה במינונים והתיבול הנכונים. רעננות הדג עם תחמיץ עלי הבייבי והאבוקדו העניקו לכל ביס טעם עשיר ומגוון.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על