מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


מנות הבשרים הגיעו אלינו בזמן שעוד היינו עסוקים בניגוב נלהב של החומוס. לא קל היה לעצור את הסיבוב, התקשינו להאמין שהעיקריות יעמדו בסטנדרט הגבוה של הראשונות, אבל בכל זאת לקחנו אתנחתה קלה מהחומוס (שחזר כמובן, ובגדול, בהמשך...) והתפנינו לכנפיים שלי ולפרגית של יאיר. "מנצ'יס" מציעה שלושה רטבים עם הכנפיים – צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף וברביקיו. אני בחרתי לשלב צ'ילי מתוק-חריף ולהגיע לשילוב מנצח. הפלנצ'ה שהגיעה בעבעה מבצל מטוגן, חתוך גס ובשרני כמו שאני, וגם יאיר שגנב לי כמה חתיכות, מאוד אוהבים. פיסות הבשר היו שמנמנות, נימוחות וטעימות, כאלה שבא להחזיק ביד ולטרוף. יאיר הזמין בחוכמה פרגית, שהייתה עסיסית ושמרה גם היא על נימוחות מרשימה. הצלייה המדויקת שלה הפכה את הפרגית למעדן, ואותי לחיית טרף – לא יכולתי שלא לשלוף מזלג ולשלוח אותו אל צלחתו של יאיר, הוא המשיך לנעוץ את המזלג שלו בכנפיים שלי, וכך כמו בקרב סכינים, ותוך ריכוז מירבי והמהום בדואט, סיימנו את שתי המנות (ויחד איתן גם את החומוס) שבעים ומרוצים. כל-כך פשוט וממש ממש טעים, ככה אנחנו אוהבים.

בימי חמישי בערב, החל מ- 22:30, מתקיימים במסעדה ערבי קריוקי. יאיר ואני עוד לא החלטנו איזה שיר נשיר, וגם לא אילו מנות נטרוף, אבל בטוח נצא מ"מנצ'יס" מסופקים לאללה.
מאת: אודליה צדוק
המנצ'יס שאחרי
מטעמים תימניים, קלאסיקות קולינאריות איטלקיות ובשרים משובחים – כמה טוב שיש מנצ'יס ואפשר לאכול מהכל, ואיזה כיף שבמסעדת "מנצ'יס" כל אלה כל-כך טעימים
לפעמים, ללא כל התראה מוקדמת, אני נתקפת חשק לאכול משהו. זה בטח מוכר גם לכם, המנצ'יס הנעים הזה, אותו דחף בלתי מוסבר למשהו טעים, ארוחה או סתם נשנוש. ואם כבר מנצ'יס אז אין כמו "מנצ'יס" – המסעדה שממוקמת באזור התעשייה כפר-סבא ופתוחה 24 שעות ביממה – כדי להשקיט את הרעב וליהנות מאחלה ערב.

זה מתחיל כבר במתחם החנייה הגדול והחינמי, נמשך כשצועדים אל החלל רחב הידיים של "מנצ'יס", מתעצם כשקולטים את המרפסת היפה שמשקיפה לגן, ומגיע לשיא כשקוראים את התפריט שמספק מענה לכל אחד, עם כל חשק לכל טעם, ובכל שעה.

התפריט של "מנצ'יס" נע מהמטבח התימני (פתות, מלאווח, זיוה, ומנת הדגל 'מנצ'יס' – פיצה על בסיס מלאווח), דרך המטבח הישראלי (כריכים, שקשוקה, סלטים, מרקים, שלל מנות בשרים) ועד למטבח האיטלקי (פסטות, רביולי, קישים, קלצונה ופיצות). ליאיר אחי, שותפי למנצ'יס האחרון, ולי היה ברור שאנחנו חייבים לטעום את החומוס הביתי של "מנצ'יס", הרי לא כל מסעדה מכינה את החומוס על המקום. בחרנו בחומוס-טחינה, חיכינו בקוצר רוח (מנצ'יס או לא מנצ'יס...) וכשהגיעה המנה טרפנו אותה. "קטלני ביותר", הגדיר יאיר את החומוס, ו-ב-צ-ד-ק. עם מרקם חלק למשעי וטעם ללא תחרות, ובשילוב טחינה טובה, חריף מעודן ופיתות מהבילות, זו הייתה מנה מעולה ביותר. "כשהחומוס נעשה במקום", אמרתי ליאיר, "מרגישים טעים של בית". וגם אי אפשר להסביר את זה, אבל פשוט הרגשנו שאנחנו חוזרים אחורה בזמן, למקום טוב-טוב. כך היה גם סלט הירקות שלנו, קצוץ דק-דק, טרי, בטעם של בית. אחרי שכבר כמעט שכחנו מה סלט אמיתי היה כיף להיזכר שוב עד כמה מופלא יכול להיות סלט כזה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על