מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


סיימנו את נשנוש הפתיח והמשכנו עם חוויה בדמות לזניית פטריות, שהגיעה אלינו רותחת ומבעבעת. הלזניה הכילה שכבות של עלי פסטה עם פטריות ברוטב עגבניות. עם הלזניה רצינו לאכול פיצה. גם הפיצה-ביצה וגם פיצה לואיג'י קרצו לנו מן התפריט. התלבטנו, התחבטנו ובסוף החלטנו שעדיף לקחת את שתיהן. מן הפיצה-ביצה ניבט עיגול צהוב שנטרף עד מהרה יחד עם הבצק הדק, רוטב העגבניות העדין וגבינת המוצרלה החלומית. את פיצת הלואיג'י נזכור בעיקר בזכות רצועות פלפלים אדומים קלויים, שליטפו את הלשון ובנגיעה אחת רכה שדרגו את הארוחה.

חייכנו זו אל זו, מסוחררות מהיכולת לחמוק לכמה רגעים ממטלות היומיום, להתיישב מאחורי מראה עתיקה, וליהנות מנוכחותן של כוורות עמוסות בקבוקי יין. היין הוא בן-בית של ממש ב"לואיג'י". בעל הבית נוטה לשלב בתפריט יינות מן השורה הראשונה, ובמקביל נותן במה גם ליקבי בוטיק צעירים ומבטיחים.

"לואיג'י" קיימת במתכונתה הנוכחית מזה כשבע-עשרה שנים. קהל הלקוחות של המסעדה מגוון ונאמן. פגישות עסקים במהלך שעות העבודה, סעודה של ערב, ארוחה מעט יותר מאוחרת וגם ימי-הולדת ואירועים חגיגיים אחרים – את כל אלה ועוד תמצאו בנישה האיטלקית-ירושלמית, בין קשתות האבן המרתקות.
מאת: כרמית צברי
לואיג'י – איטלקייה ירושלמית לבבית
כבר שנים רבות ש"לואיג'י" הירושלמית, הממוקמת במתחם נחלת-שבעה המשגע, מביאה אל אורחיה אוכל איטלקי מבעבע וריחני והרבה שמחה ללב. בימי חורף קרים או קיץ לוהטים יש מה לאהוב ב"לואיג'י". לכו אליה.
מסעדה: לואיג'י
בתום יום סגרירי של שגרה ושאון אספתי חברה טובה וקפצנו ל"לואיג'י", מסעדה שהשהייה בה היא התרפקות; התרפקות על הריחות המגרים, התרפקות על המנות המסעירות, התרפקות על אדריכלות הקשתות הישנה-נושנה, שמיטיבה לאפיין את המבנה הירושלמי האותנטי, והתרפקות גם על מתחם נחלת שבעה – שבליבו שוכנת "לואיג'י" – ושחזותו, כמו גם תכניו החבויים מן העין, כמעט תמיד מספרים לי סודות, שהופכים לעת ערב לקסמים רגעיים.

מסביב לשולחנות שניצבים מחוץ למסעדה ישבו צעירים רבים, שמחים ומרוצים, ואנחנו הרגשנו כאילו הם מזמינים אותנו לעצור, להתיישב, להריח, לטעום וליהנות. כשנכנסנו דרך דלת הזכוכית הקשתית חשנו מיד באווירה ביתית – ממש אינטימיות משנית באמצע החיים. ברקע התנגנו שירים שקטים, והתפריט העסיסי ומשובב הנפש הוסיף לתחושה הנפלאה, מה שגם שבטננו קרקרו...

"לואיג'י" היא מכרה זהב לאוהבי המטבח האיטלקי, ובפרט לחובבי הפסטות והפיצות, שכן לא רק שהתפריט מציע מיני מנות מעניינות, ושהפסטה מיוצרת מדי בוקר בעבודת-יד, אלא שבמקום נמצאת ספרייה קטנה, ובה כמה וכמה ספרים העוסקים באמנות הכנת פסטה, ואפילו מדריכים מדוקדקים המלמדים כיצד אפשר להפיק פיצה בשלל טעמים ובעיקר בצורות שונות. עוד לפני המאכלים העדפנו משקה שיסייע לחיך. לאחרונה – תאמינו או לא – מזג האוויר בעיר הקדושה מבלבל מעט, ולכן הזמנו שוקו חם ושוקו קר עם גלידה. התחרות הייתה צמודה והוכרעה ממש על קו הסיום לטובת הגרסה הקרה, בעיקר הודות לגלידה שפעפעה לתוך המשקה ויצרה מרקם נמס בפה וטעם משמח במיוחד.

את החלק של האוכל התחלנו בפתיח המרכזי, הלא הוא "מגדל פיזה". זהו מגדל קטן העשוי משכבות שכבות של גבינת פטה וממרחים שונים, שלשמחתנו עמד זקוף וגאה ולא נטה על צידו... המגדל המלבב הזה הוגש יחד עם לחם קלוי, שהתאים ליום החורפי-לפרקים, ובצירוף בונוס קטן אך משמעותי – רוטב ויניגרט עשיר ומדויק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על