מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


אולם המנה שאסורה לפספוס בלוצ'נה, שהיא גם מנת הדגל, תהיה ללא ספק הטורטליני סלק וגבינות צאן. הטורטליני הייחודי טובע ברוטב סמיך למדי על בסיס שמנת עם סלק ומרווה, ומהווה חידוש קולינארי מעניין שגרם לבלוטות הטעם שלי לצהול. עבדכם הנאמן לא נמנה עם חובבי הסלק, אולם השף המקומי השכיל לשמור על טעמים עדינים בלבד שהשתלבו יפה בבסיס השמנת בעל הצבע הסמוק. תוכן הפסטה היה אוורירי, והוסיף מסתורין, ואילו המרווה נתנה למנה בדיוק את הטוויסט הדרוש והוסיפה לה נקודות, המון נקודות.

לעיקריות חלקנו ריזוטו פיטריות בניחוח כמהין וספיישל בוזיני (שקיים רק לעיתים בתפריט). הראשון מגיע בקערה מוארכת ובכמות שיכולה להשביע כל דכפין, ואפילו שניים. גם כאן נשמרו טעמים עדינים, אבל מכיוון שהכותב הוא חובב כמהין ידוע די התאכזבנו לגלות כי כמהין, ולו זכר ממנו, לא הורגש. הספיישל לעומתו החזיר את החיוך לפנינו, אולם נפל בהרבה מהצלחת הראשונות. מדובר בפסטה מסולסלת בצבע לבן-ירוק ובה שעועית, ברוקולי, קישואים, שמנת ורוקפור. הרוקפור כמעט לא הורגשה, וגם כאן נשמרו טעמים עדינים בלבד, ואולי בכך טמונה הבעיה. עדינות זו, ששיחקה יפה במנות הראשונות, עומדת לרועץ בעיקריות – רוקפור היא גבינה דומיננטית ואם עושים בה שימוש צריך להרגיש אותה, כמוה גם הכמהין.

לסכומו של דבר אציין כי מדובר במקום רומנטי, אלגנטי בעל אווירה של חו"ל, כאילו קפצתם לרגע לאיטליה. המנות עדינות, צבעוניות, בעלות שילובים אמיצים וייחודיים. שווה לבדוק.
מאת: יאיר אלטמן
חורף איטלקי חם בירושלים
מסעדת לוצ'נה במושבה הגרמנית מציעה לקהל הירושלמי חוויה איטלקית כשרה ואיכותית, והנאה מאווירה ייחודית וחמימות אמיתית. בדקו אותה
רבות נכתב, נאמר ועוד יסופר על האימפריה הקולינארית שצומחת אט אט במושבה הגרמנית בירושלים ומאיימת לבלוע את הבירה כולה. כך, בסמוך לגן הפעמון, לתחנת הרכבת העתיקה ולתיאטרון החאן, צצו להן בעשור האחרון מסעדות כמו פיטריות אחרי הגשם, והפכו את אחת השכונות הציוריות והעתיקות בעיר להרפתקה גסטרונומית המשלבת בתוכה ניחוחות ירושלמים ייחודים. אפרופו גשם, עבדכם הנאמן הלך לבדוק את הפנינה התורנית, ושם פעמיו שוב למושבה הגרמנית ביום גשום וקר. הפעם ביקרתי בלוצ'נה – בית אוכל איטלקי חם וכשר במרכז המושבה. בדיוק מה שצריך לחורף הירושלמי. הגעתי מצויד בבת זוגתי, ראל אליהו, ועצתי לכם לפקוד את המקום בערב עת מנורות הפורצלן וקשתות המבנה הטמפלרי עושות את עבודתן נאמנה ומוסיפות נופך רומנטי לתמורה המוגשת על הצלחת.
עיצוב המקום אלגנטי ושומר על קו אירופאי עם השפעת רטרו ורמזים איטלקיים: רצפות המבנה בצבע חימר מעוטרות בסגנון עותומאני, אומנם, אולם מנורות עתיקות, וילונות בהירים ושימוש נרחב בעץ משרים אווירה חמה וביתית. שווה לבדוק את הקומה העליונה, המסוגלת להכיל 45 סועדים נוספים. אם לא מתקיים במקום אירוע פרטי השולחנות שם מתוגברים במפות משובצות איטלקיות, ישנם שירותים נפרדים (הטובים בהרבה מהגומחה שמוצעת למטה) וגם האווירה אינטימית יותר.

תפריט המקום נרחב ומגוון, ותוכלו למצוא בו כמעט הכל – החל מסדרת ארוחות בוקר, המוגשות במקום עד השעה 16:00, דרך מנות פתיחה בשימוש רב של ירקות, גבינות, פוקצ'ות ולעיקריות סלטים, פיצות, פסטות ודגים.

ריחם של מאפים שיצאו כרגע מן התנור כיכב בחללה של לוצ'נה, ולא השאיר לנו מקום לספק. ביקשנו לבדוק את הפוקצ'ה קפרזה. על גבי גליל בצק טרי ומוארך הונחו פיסות עגבנייה בשלה שעוטרו במוצרלה באפלו ומעט עשבי תיבול. הפוקצ'ה יצאה חמה וטרייה, כפי שנדרש, והייתה עטופה במעטה קמחי משהו שהוסיף חספוס. מרקמה היה פריך ובעל טעמים עדינים בלבד של גבינה, פסטו ועגבניות. דרך מצוינת להתחיל את הארוחה ולפתוח את התיאבון.

קיבלנו את המלצת המארחים שלנו והמשכנו לסלט לוקה. זהו שילוב ייחודי של מבחר סוגי עגבניות, ביצה, עלי ריחן, זעתר טרי, זיתים שבורים ורוטב לימון, שמן זית ופסטו. ומה אגיד? הצבעוניות של המנה בהחלט מעוררת התפעלות. טעמיה טריים וצעירים, והביצה נוטעת בה מרקם סמיך. בהחלט סלט מעניין שכדאי לנסות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על