מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


כמנות עיקריות אני בחרתי במדליוני פילה עגל, צלויים ברוטב ציר בקר, יין אדום וערמונים שהוגשה עם גראטן תפוח אדמה. המנה, שנחשבת לאחת ממנות הדגל של "לולקה", הצדיקה את שמה. הצלייה שביקשתי (medium well) הייתה מדויקת להפליא והתמזגה היטב עם היין האדום והתפוח אדמה. י' הייתה מעט יותר נועזת ממני והלכה על מנה קצת פחות מוכרת - ראגו זנב שור בין דפי פסטה עשויים אל דנטה – מנה שלא פוגשים הרבה במסעדות (וחבל שכך). גם בגזרה הזאת לא נשמעו אנחות אכזבה. י' לא אמרה הרבה. היא לא הייתה צריכה - הבנתי לבד.

הקינוחים שבחרנו היו: עוגת גבינה שהוגשה עם רוטב פירות יער ואגסים ביין על גבינת מסקרפונה. בעוגת גבינה קשה לפספס. האגסים היו בדיוק סוג הקינוח הקליל שהייתי צריך אחרי ארוחה דשנה שכזאת. את הארוחה ליווה יין אדום מרלו פשוט ועדין, בדיוק כמו שאני אוהב. מבירורים שעשינו הבנו שהמסעדה יצאה בדיל מרענן - יין חופשי בהזמנת מנה ראשונה ועיקרית (מלבד בשישי בערב ובצהריי שבת), מה שבהחלט קורץ לאנשים כמוני שזקוקים ליין טוב בכדי לחזק את החושים בזמן ארוחה משובחת.

התבוננות מסביב גילתה קהל מגוון: מזוג צעיר שישב לאיזו ארוחה טובה, דרך בילוי משפחתי בשולחן ליד ועד פגישה רשמית יותר שנראתה כקשורה לעולם העסקים. ובעצם למה לא? בעיני, "לולקה" יכולה להתאים לטעמים רבים וקהלים רחבים.

הזמן עבר ובלי לשים לב חלפו להן שעתיים ומעלה של עונג צרוף. כשיש חברה טובה, אוכל משובח ושירות אדיב – מה צריך יותר? אז נכון שלכל אחד יש זיכרונות שונים מבית סבתא ולאוכל של סבתא זרה צריך להתרגל, אך לתחושתי כולנו היינו שמחים לאמץ את סבתא "לולקה" הקולינארית.
מאת: גלעד אנגלברג
הטעמים של סבתא לולקה
"לולקה" החיפאית, ביסטרו בשרים ופירות ים בניחוח אירופי, משייטת בבטחה במחוזות הבשרים העשויים ביד אמן ומציעה שפע יין טוב להשלמת החוויה. מדליוני פילה עגל, ממנות הדגל במקום, היתה עושה גם את סבתא דובה גאה עד מאוד
כמו כל סבתא פולנייה, סבתי דובה אהבה לבשל ולהאכיל אותנו הנכדים. אני זוכר עד היום את מרק הקניידלך בפסח, קציצות הבשר בסוף השבוע וכמובן הממולאים. למי מאיתנו אין זיכרונות של מאכלים מבית סבתא? בגלל זיכרונות כאלה ואחרים התרגשתי מהצעתה של י' לבקר במסעדת "לולקה" החיפאית, מסעדת שף הקרויה על שם סבתו של שף המסעדה, עמית חדש. הגענו ביום שבת בשעת אחה"צ. שנינו התעוררנו מאוחר באותו יום כך שארוחת צהריים מאוחרת נראתה הזדמנות טובה.

המסעדה שוכנת במרכז הכרמל, בחלל שבעבר תפקד כמספרה וסלון כלות. בעלי ה"לולקה" – רועי פרנץ, אסף אגו ועמית חדש – שיפצו את המקום והעניקו לו עיצוב פנים המשלב חמימות ביתית עם אלגנטיות מעודנת. במסעדה תמצאו פינות ישיבה, וילונות יפים על החלונות, ושטיחים מעניינים לצד בר מעוצב ואינטימי. למרות שהמסעדה איננה ענקית, התחושה שיצרו מתכנני המקום היא אינטימית וייחודית לכל אורח, כך שכל שולחן מקבל את התחושה של פרטיות ובלעדיות במקום. הכול ביחד מגולם לכדי מקום מזמין, שמתאים למפגשי חברים ומשפחה כמו גם לדייט רומנטי.

לאחר עיון בתפריט, פתחנו בפוקאצ'ה ושתי ראשונות. אני אכלתי לשון עגל פרושה דק עם רוטב וואסאבי, מבושל בבישול איטי. המנה לא נמצאת בתפריט אבל קיבלנו המלצה לנסות אותה וקשה להגיד שהתאכזבנו. מאחורי המנה, ככה נאמר לנו, עומדת הברקה רעיונית של רועי, אחד מבעלי המקום. י' בחרה בסלט ירקות שורש שהיה מתובל בווינגרט חמאת בוטנים וחומץ בלסמי, מוגש על קלמארי ומטוגן קלות. לדברי י' הסלט היה מאוד מעניין; השילוב בין החמאת בוטנים, הירקות והקלמארי התערבב יחדיו לכדי עונג.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על