מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


התפריט של "פראג הקטנה" מבוסס על אוכל צ'כי מקורי, מסורתי ואותנטי. מהמנות הראשונות שמציע התפריט ועד הבשריות, המיוחדות והמסורתיות – האוכל של פראג הקטנה מביא אל הסועדים את הטעם המדויק של האוכל הצ'כי האמיתי: עסיסי, דשן וייחודי, אוכל ביתי משביע שכיף לאכול (ולא מנופח מחשיבות עצמית כמו האוכל הצרפתי, למשל). במטבח של הפאב מקפידים מאוד על אותנטיות מוחלטת: כל המרכיבים המקוריים של כל מנה ומאכל, התבלינים, תהליכי הבישול וההכנה – הכול נעשה באמנות ובנאמנות למקור ובעבודת יד, על מנת לשחזר את החוויה האמיתית ולהביא לסועדים את הטעם הצ'כי–אירופי העשיר והייחודי.

השפית הראשונה של המקום היתה צ'כית, והיא הרכיבה את התפריט וקבעה את הטעמים המאפיינים את האוכל (ביחד עם ראסטו, הבעלים, שגם הוא צ'כי ובקיא ברזי המטבח של המולדת). אותה שפית הנחילה את הידע לאלה שבאו אחריה. כדי לשמור על המסורת ולא לחרוג במאומה מהמקור, פעמיים בשנה מגיעה ל"פראג הקטנה" טבחית מומחית מצ'כיה, שעוברת בכל הסניפים ובודקת אם הכול אותנטי, מאושר וזהה לטעם האוריגינלי. את התוצאה של ההקפדה הזו תרגישו היטב בצלחת, שתמיד מוגשת אל השולחן עם מנה גדושה, עסיסית ומשביעה עד מאוד.

חלק מהמנות שבתפריט נראות אולי פשוטות להכנה (אחרי הכול, מדובר באוכל ביתי ו"מחובר לאדמה"), אבל כל אחת מהן מצריכה הרבה עבודה במטבח. ב"פראג הקטנה" הכול-הכול נעשה בעבודת יד והרבה השקעה. המנות המבושלות שבתפריט מוגשות עם ה'קנדליק' הצ'כי הידוע – מאכל בצק שהוא כמו לחם, שנעשה לא בתנור אלא תוך שימוש באדים. כל הקנדליק בפאב מוכן כמובן בעבודת יד.

בביקורי במסעדה, אכלתי ארוחה דשנה שהורכבה ממנה של רולדת "הנזיר מפראג" – רולדה מפרוסות בקר דקיקות, ממולא בשונקה מעושנת ותערובת פטריות, בצל וגזר אפויה בתנור. מדובר במנה מאוד מיוחדת, עם בשר רך בטעם דומיננטי וניחוח ביתי. בשילוב עם לחם הקנדליק זו מנה שתשביע גם את האכלנים הנמרצים ביותר... מומלץ מאוד, במיוחד לצד אחת הבירות מהחבית (אני שתיתי לצד האוכל בירה פילזנר חצי ליטר, ואחריה קוזל בהירה שתאימה לשתייה לצד ארוחות צהריים בשריות. גם בירה אדלווייס המתובלנת תתאים למי שאוהב בירה מיוחדת לצד האוכל).

הניהול המשפחתי של ראסטו וזוגתו ניכר באווירה האינטימית וביחס אל הלקוחות. הצוות אדיב ומקצועי, אוהב את המקום, את המקצוע והבירה וכמובן את הלקוחות שבאים לשתות אותה. והאנשים שבאים לשתות, שלפניהם מונחות על הבר כוסות בירה גדולות ממיטב התוצרת של צ'כיה ואירופה, הם אנשים שמבינים היטב בשתיית המשקה הקר והמריר הזה. תמצאו כאן לקוחות בני כל הגילאים, שאוהבים את אווירת הפאב הקלאסי ואת האיכויות הקולינאריות של "פראג הקטנה". המאכלים כאן זהים לאלה של ארץ המקור, וחלק מהסועדים נזכרים בנוסטלגיה במחוזות ילדותם או את הביקור שלהם בפראג הקסומה.
מאת: תומר שי
הלב הגדול של פראג הקטנה
"פראג הקטנה" בהרצליה פיתוח הוא הסניף ה-3 ברשת הפאבים האותנטיים שמביאים לקהל הישראלי את הטעם והאווירה המדוייקים של פראג היפהפייה. עיצוב פאבי קלאסי, 14 סוגי בירות חבית מהטובות בעולם ואוכל צ'כי עסיסי עשוי בעבודת יד. בילוי איכותי שאין שני לו
הסניף השלישי של "פראג הקטנה", סניף הרצליה פיתוח, שוכן ברחוב המנופים 8 ומהווה אח הצעיר לסניפי הרשת בתל אביב ובת ים. והפאב, שנפתח ב-2008, נחבא מעט אל הכלים בתוך מתחם מסעדות מטופח, אך בולט בשטח בזכות הייחודיות הבולטת שלו. הסניף החדש של "פראג הקטנה" ממשיך את המסורת של הפאב הצ'כי האותנטי ושומר על אחידות של עיצוב ואופי.

התאורה בפאב רכה ומלטפת. על הקירות תלויות תמונות, כרזות ולוגואים, על הבר ניצבים אלמנטים שונים ותחתיות מעוצבות ומאחורי הבר בקבוקים רבים בשורות. האווירה אינטימית, היחס אישי ובגובה העיניים וברקע מוזיקה איכותית - מרוק קלאסי ועד מוזיקה בת ימינו.

כמו בסניפים הוותיקים והמוכרים של "פראג הקטנה", גם כאן ניצבים מאחורי הבר המטופח ברזי הבירה מהחבית, מסודרים כמו חיילים המוכנים לקרב וממתינים ללקוחות שישתו אותם לרוויה. וזה לא עניין של מה בכך, שכן גולת הכותרת של "פראג הקטנה" היא הבירה האיכותית: 14 סוגי בירה מחבית מציע הפאב, רובן בירות לאגר מובילות מצ'כיה, ויש גם בירות חיטה מאוסטריה וגרמניה, בירת סטאוט מאירלנד ובירות מיוחדות מבלגיה. טעמתי כמה וכמה מהבירות הללו ונוכחתי לדעת שבתור שתיין כבד יש לי עוד הרבה מה ללמוד. הבירות הצ'כיות הן אכן מהטובות בעולם, וכמה מהן בטעמים ובכיוונים שונים לגמרי מהבירות הנפוצות והמוכרות לנו בארץ.

כמו במבשלות המסורתיות בצ'כיה, ששומרות על מסורת מקצועית ותרבותית של מאות שנים, כך גם ב"פראג הקטנה" מקפידים מאוד על כל הקשור לטיפול בבירה, אחזקתה בחביות המתאימות ובתנאים מדויקים. בירה בחבית מצריכה טיפול מיוחד ותחזוקה צמודה – עד פתיחתה ומפתיחתה של החבית. ברגע שפותחים את החבית במרתף של "פראג הקטנה", שמים עליה מדבקה עם תאריך ושעה מדויקת של רגע הפתיחה, כדי שלא תעמוד פתוחה יותר מהזמן המותר בדיוק.

בצהריים באים לפאב עובדים מבתי העסק וחברות ההיי-טק הרבות שבאזור התעשייה של הרצליה פיתוח, כדי ליהנות מעסקית משתלמת עם בירה טובה לצידה, ובערב באים לקוחות מכל הסוגים בשביל חוויה תרבותית ייחודית או סתם בשביל הכיף. למסעדה רחבה חיצונית תחומה בצמחייה, בה ניתן לשבת, לעשן וליהנות מהרוח הטובה עם צלחת גדושה וכוס מלאה. הבר רחב הידיים שבתוך הפאב הוא בר שתייה וגם אכילה, ותוכלו להזמין אליו (או לאחד השולחנות בפנים או בחוץ) מנה צ'כית עסיסית ומשביעה מתפריט האוכל העשיר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על