מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


עדי המלצרית לקחה את ההזמנות למנות הראשונות: (מנת ניוקי לצלחתה של י' וטאטקי סינטה אליי, החלטה שגם אותה לקחה עבורי שותפתי לסעודה). כעבור דקות המנות הונחו על שולחננו, בתוספת פוקצ'ה חמה וטרייה לצד שמן זית הבית. כחלק מהאירוח המדהים, זכינו לקבל גם מנת פתיחה נוספת של קרפצ'ו סלומון עם איטריות אורז. י' התלהבה מהניוקי הצרובים, שלוו בפורצ'יני ופטריות הכמהין הנדירות ואני נהניתי מרצועות טאטאקי סינטה (לצד שעועית תורכית ותוספת ג'ינגר ולימון). ואז זה הכה בי: שולחן מלא צרפתים מאושרים לא טועה... המנות הראשונות פשוט תענוג ולמרות שבדרך כלל אני לא ממליץ על כך, רצוי לסיים את כל הפוקצ'ה ולא להשאיר טיפה משמן הזית.

הגענו לעיקריות: י' לקחה את מנת הפילה סלמון מזוגג שמכוסה במיסו מתוק ותוספת סלט שורשים פריך. אני, חובב בשר, זכיתי בפינוק של אנטרקוט צלוי על גריל כשלצדו מספר שומרי ראש בדמות של צ'יפס עבה במיוחד. ללא ספק, מנה מגרה. טוב, בשלב הזה ממש כבר לא עניין אותי מה היה חדש בחייה של י' ולמרות שחלפו מספר שבועות מאז הפעם האחרונה שנפגשנו, מול מנה כזאת אני מעדיף להיות עם עצמי, לאכול ולהתענג על כל חתיכה. כנראה שהתחושה היתה הדדית, כי במשך דקות לא הוצאנו מילה מהפה. נשמעו רק אנחות של סיפוק ועוד כמה מילים עליזות בצרפתית מהשולחן שליד. לאחר ניקוי הצלחות התרווחנו בכיסא בחיוך. אכן, י' חייבת לי בגדול. ובשביל להפוך את הערב הזה לממש מתוק, החלטנו שפשוט חייבים לקנח עם איזה טארט, וכך עשינו.

במנת הקינוח הורגש כי מערכת היחסים המעולה ביני לבין י' כנראה עומדת להסתיים. אם במהלך הארוחה היתה חלוקה ברורה בין כל מנה ומנה ומכיוון שאף אחד לא הציע לשני טעימה, נשמר השקט בשולחן. אבל כשמונחת מנת קינוח אחת (וזאת כמובן מטעמי מצפון בלבד, אתם יודעים, תמיד מוצאים דרך לשמור על משקל סביר), שהיא טארט שעליו שכבת קרם קוקוס וחתיכות בננה, מתחיל המאבק. בשלב הזה ברור, כל הקודם זוכה. נראה לי שאני אכלתי יותר (נו טוב, יד אחת אחזה בכפית והשנייה דגדגה את י').

אז בנוסף למפגש עם צרפתים מאושרים, ביליתי ערב נחמד מאוד: חברה טובה, מסעדה טובה ואווירה ממש טובה. האוכל מאוד טעים, המחירים סבירים למסעדת גורמה, העיצוב מושקע ויש גם חדר פרטי (לכל המעונין באירוע עד 50 איש). וכמובן שאסור לשכוח, המקום בבעלות עמותה שעוזרת לנוער במצבי מצוקה. מאוד מומלץ, לגוף ולנשמה.
מאת: גיא סוארי
לילית: אוכל טוב לגוף ולנשמה
במשכנה החדש ב'בית אסיה' בת"א, מציגה "לילית" תפריט חדש, בשרי וכשר באווירה אקסקלוסיבית. פילה סלמון מזוגג ואנטרקוט צלוי הפכו אותנו למאמינים, ושולחן של צרפתים שבעי רצון סיפק שעשוע וגושפנקא נוספת לכך שגורמה וכשר בהחלט הולכים ביחד. המסעדה, בבעלות עמותת על"ם, מסייעת לנוער במצוקה, והביקור כאן הוא חוויה קולינארית וגם שליחות
דמיינו לעצמכם מפגש של שתי נשים: לאחת רזומה עשיר במסעדות גורמה, והשנייה בעלת ניסיון רב בעבודה סוציאלית עם בני נוער. עכשיו תנו להן להקים ביחד מסעדה שתשלב את הידע של שתיהן. התוצאה: תפריט גורמה עם טעם טוב ושעושה טוב בלב.

על "לילית" שמעתי לא מעט, אך טרם יצא לי לבקר בה. כשהגיעה ההזדמנות שלי לבלות באותה מסעדה יצרתי קשר עם חברתי הטובה י' והזמנתי אותה להצטרף. י' התלהבה ומאוד שמחה על הבחירה הקולינארית. לטענתה, היא מומחית למסעדות חלביות ויצא לה כבר להעביר ערב של אוכל טוב ב"לילית" (כשעוד שכנה בפינת רוטשילד – מאז"ה). שמחתי, אך מיהרתי לתקן אותה: "י', אכן את מוזמנת, אך קבלי כמה שינויים: אני מעריך את הידע שלך במסעדות חלביות אבל "לילית", במתכונה החדשה, היא מסעדה בשרית כשרה לכל דבר ובנוסף, המיקום החדש הוא ב'בית אסיה' ברחוב וייצמן 4 בת"א. אאסוף אותך מהבית 5 דקות לפני הזמן ולא רבע שעה, כי אין שם בעיית חניה".

כבר ממבט ראשון ניכר כי מדובר במסעדת גורמה ושלא חסכו במחשבה ובעיצוב המקורי. פסלונים קטנים מעבודת יד חוצצים בין חלק מהשולחנות. צבע עץ כהה בשילוב עם לובן הקירות והתאורה, מחזקים את ההרגשה שזה עתה באמת נכנסנו למסעדה יוקרתית. בעלי המקום כנראה שמעו את התגובות החיוביות של הסועדים ולכן אפילו הכלים שמונחים על השולחן (מלחיה וכדומה), מוצעים למכירה באחד מחלקי המסעדה.

י' ואני התיישבנו בשולחן הזוגי ואני התחלתי לרחרח עד שגלית, מנהלת המסעדה, תגיע "לראיון אישי". השולחנות במקום מאפשרים ישיבה לזוג או לארבעה אנשים, ויש גם שולחן ארוך יותר, שבאותו הערב ישבה לצידו חבורה דוברת צרפתית, שחבריה נראו שבעי רצון ומאושרים. טוב, כאשר י' הזמינה מרגריטה תות ולגמה ממנה לראשונה, כבר הבנתי שהנה סיבה אחת לאושר כי י' חייכה ולא כיבדה אותי. גם כן חברה...

מנהלת המסעדה, גלית, הצטרפה לשולחננו בחיוך. למדנו ממנה כי המסעדה שייכת לעמותת על"ם, שתומכת בבני נוער במצבי מצוקה והם בעצם אלו שמתפעלים את מטבח המסעדה - דבר שגורם לסועד להרגיש טוב עם עצמו, שכן בהנאה שלו הוא תורם גם לאנשים אחרים.

"איך הכל התחיל?" שאלתי, וגלית הסבירה: קרן קרמרמן (כן, ההיא ממסעדת "קרן" האגדית, שהביאה לארץ את מטבח הפיוז'ן) יצרה קשר עם ענבר פלמור, שהיא עובדת סוציאלית קלינית בעלת ניסיון רב - וביחד הן החליטו לפתוח מסעדה שתעניק אוכל טוב ובית חם לבני נוער במצבי מצוקה. והנה - וכך מתבהרת לה פסקת הפתיחה של הכתבה - הרי היא לפניכם: "לילית", מסעדת גורמה שפועלת כבר כ-7 שנים בבעלות עמותת על"ם. לאחרונה, לאור דרישת קהל הלקוחות, התרחבה המסעדה ועברה למשכנה החדש ברחוב ויצמן ואף אתגרה את השף הקבוע, עומר בן גל, תוך שינוי התפריט לבשרי כשר. השף בן גל לקח ברצינות את האתגר ובהחלט עמד בו - ולראיה, אתם זוכרים, הצרפתים נראו מאוד מאושרים (וגם אנחנו, כפי שתראו בהמשך...).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על