מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


גיסי חובב הכבד נהנה מאוד מסלט של כבדי עוף צלויים ומוקפצים בליקר של פירות יער עם בצלצלי שאלוט קטנים על מצע חסות, בליווי רוטב מתקתק של ויניגרט פטל. הקרפצ'יו בקר שלי היה מעולה: נתחי בקר חתוכים דק דק מתובלים בבלסמי שמכינים במקום ושמן זית. מנת האסקלופ הייתה, כפי שהגדירה אותה המנהלת, מנה מדויקת: ברוטב מתוק על בסיס יין אדום כהה נחו להם כבד האווז הצלוי על הגריל ואגס שבושל ביין איכותי. שילוב נדיר של טעמים שגם נראה מצוין.

אחרי כל זה כבר היינו כמעט שבעים, אבל לפנינו נפרש שוב התפריט המפתה, ממנו בחרנו פילה בקר לי ושאטו בריו רוסיני לגיס שלי. קיבלתי נתח מרשים, 300 גרם משקלו, של בקר איכותי בדרגת צלייה מדיום, עשוי ברוטב שני פלפלים, שהיה עדין מאוד. לתוספת בחרתי בירוקים: גזר, קישואים ובצל בתיבול עדין, שליוו את המנה. הוא קיבל פילה בתוספת כבד אווז ברוטב רוסיני, שהיה טעים מאוד כשלצידו תפוחי-אדמה בנוסח סוטה – קוביות של תפוחי אדמה נהדרים שעברו ארבעה שלבים שונים במטבח לפני שהוגשו בתוספת מבחר רטבים. הגיס בחר ללוות אותם בכוס יין רוזה של טפלברג.

כמו שאתם מכירים אותי אתם יודעים שאני מאמינה שפשוט בלתי אפשרי לסיים ארוחה בלי משהו שוקולדי, ולכן בחרנו לקנח בסופלה שוקולד, ובעוד שתי מנות אחרונות: נוגט שקדים בפירות יער וקרם ברולה. הסופלה היה בדיוק מה שהייתי צריכה בליווי גלידת וניל, והגיס שלי נהנה מאוד ממנת הנוגט שהייתה שילוב מושלם של פרפה שקדים ודבש ברוטב פירות יער חמצמץ ומתוק. בסוף הארוחה שאלתי אותו אם היה משתלם, כל ההצלה הזו. הוא ענה שבשביל ארוחה כזאת הוא היה נוסע עד מאדים וחזרה, להביא לי עוגיות חצי-ירח.
מאת: לליב גל
ליליאן הצרפתייה
"לילי 24" זכתה לשם שהוא בעצם גם מקום משכנה – ברחוב לילינבלום מספר 24 בת"א. יש בה אווירה אינטימית ואוכל צרפתי בשרי כשר למהדרין במחירים נוחים ובסגנון שכולם יאהבו
הגיס שלי פעם הציל את חיי. טוב לא בדיוק הציל, אבל אני חייבת לו הרבה, עוד אפילו לפני שהתחתן עם אחותי הגדולה, הוא רץ וחיפש בדיוק את מה שרציתי כשלא יכולתי להשיג את זה בעצמי (עוגיות חצי-ירח מצופות שוקולד, אם אתם ממש רוצים לדעת). מאז התפתחתי מבחינה קולינארית, אך לא שכחתי את ההצלה הזו. לכן, כשהוזמנתי ל"לילי 24" היה ברור שאני מזמינה את הגיס שלי. האם עשה עסקה טובה? האם השתלמה לו ההצלה הזו? קראו מה חשבנו.

"לילי 24" ממוקמת בבניין מספר 24 ברחוב לילינבלום שבתל-אביב. מהעיצוב המקסים שלה, ששומר על הצביון הייחודי של הבניין לשימור, בתוספת החצר הרחבה והאווירה המיוחדת נהנינו עוד אפילו לפני שטעמנו מהאוכל. מיד כשהתיישבנו לשולחן הערוך בכלים נאים, נרות ומפה לבנה, קיבלנו צלוחיות קטנות עם זיתים סורים דפוקים ופיצוחים. מעיון בתפריט עולה כי מדובר במטבח בשרי, בסגנון צרפתי עם נגיעות ים-תיכוניות. הסגנון שלהם לא מתיימר, ממוקד ומאוד מושקע.

בחרנו לפתוח בכוס יין לבן – שרדונה של יקב טפלברג, שהיה ליווי מוצלח למנות הראשונות. קליל במידה והורגשה בו המתיקות של הזן. פתחנו בלא פחות מארבע מנות ראשונות, שקדם להן לחם מרוקאי שנאפה במקום על חלוקי נחל בליווי שמן זית וחומץ בלסמי. לשולחן הוגשו בזו אחר זו מנות מקסימות של סלט קיסר, קרפצ'יו, סלט כבדי עוף ואסקלופ כבד אווז. הסלטים היו מעולים וגדולים מאוד, בהתחשב בכך שמדובר במנה ראשונה; סלט הקיסר כיכב עם אגוזים, חזה עוף מוקפץ, קרוטונים, רוטב עשיר וכמה מרכיבים סודיים שהבטחתי לשף לא לחשוף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על