מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


"לה רלה ג'פה" היא מסעדה המתהדרת במסורתיות המטבח הצרפתי, התפריט בעל קו אחיד ואינו משתנה עם רוח התקופה. כשתגיעו למסעדה תוכלו ליהנות מרטבים ומתבשילים המבוססים על צירים שהתבשלו במתינות וללא קיצורי דרך, כאלו שהוספו להם התוספות הנדרשות, עליהן הסועד מתענג. כי, כמו שאומרת חני: "הרוטב המוגש הוא ההנאה במסעדה צרפתית".

והנה, בדילוגים קלילים הופתעתי בשלוש מנות אחרונות: שרלוט שוקולד עם קרם אנגלי – מנה אלוהית לאוהבי שוקולד – עוגה קלאסית קרה עם גרידת תפוז הממלאת את הפה בטעמו של שוקולד מריר איכותי. פרפה חלבה עם קרמל ואגוזים – משהו אותנטי. פרפה אגדתי שטעמו החזיר אותי לרגע קט לימי ילדותי – מתגנבת למזווה ובוצעת עוד חתיכה קטנה מגוש החלבה האדיר שאבי היה קונה. מלבי במי ורדים – מה עוד אפשר לכתוב על מלבי שלא נכתב? מה ניתן עוד לומר על מלבי שלא נאמר? המון! המלבי של "לה רלה ג'פה" עשוי מחלב קוקוס! כן, כן! מרקמו דומה לפנקוטה והוא עדין וקליל יותר ממלבי רגיל, ואפילו אני, בתור אחת שאינה חסידת מלבי, לא יכולתי לסרב ליצירה השמימית שניצבה מולי.

"לה רלה ג'פה" אינה עוד מסעדה, זהו מקום מפגש תרבויות אשר בו תוכלו למצוא תיירים מארצות שונות, אנשי עסקים, קונסולים וגם אנשים רגילים החווים בפעם הראשונה טעימת אוכל צרפתי. ב"לה רלה ג'פה" תמצאו בוודאות אוכל גורמה צרפתי כשר אמיתי.
מאת: לילך רוקר
לה רלה ג'פה – טיול מופלא ליפו
לפעמים סתם תוך כדי הליכה תמימה רגליך מביאות אותך למקומות המוצלחים ביותר. וכך, טיול תמים לאורך הים ואל מול השקיעה, הניב למעשה מסע הישר אל ארוחת גורמה כשרה ומשגעת ב"לה רלה ג'פה" היפואית.
באחד מהערבים החולפים שוטטתי בטיילת הנפלאה של תל-אביב. מזג האוויר היה נעים, הנוף היה יפה וכל כך נהניתי שפשוט המשכתי הלאה והלאה. השעה כבר הייתה שעת דמדומים, ושמתי-לב שלפתע הגעתי ליפו. שדרות ירושלים, עם בנייני האבן הכבדים והישנים, הקשתות הגדולות והרוכלים קשי היום הניצבים בפתח החנויות, קיבלו את פניי.

בטני החלה לקרקר והחלטתי לתור אחר מסעדה טובה. לפתע תפס את עיניי הצרפתיות השלט: "לה רלה ג'פה" ברחוב בת עמי, הניצב אנכית לשדרות ירושלים. ל"לה רלה ג'פה" יש הכשר מהרבנות הראשית של תל-אביב (ואפשר גם להזמין מהתפריט מנות גלאט כושר). בדיוק מה שחיפשתי. הדלת נפתחה ולרגע חשבתי שאני נכנסת לתוך חלום בערוב היום. הרגשתי כמו מלכה הנמצאת בתוך ארמון באמצע מרוקו, בגלל השירות הנאמן והצמוד של צוות המסעדה והעיצוב המלכותי – התקרות הגבוהות בעלות הקשתות, השטיחים הפרסיים התלויים על הקירות, הריהוט המרוקאי, הניצב בדממה נינוחה ומעניק אווירה ביתית, קישוטי הערבסקה על המעקות, והאהילים... כל אלו שיוו למקום ניחוח אלף לילה ולילה.

חני, בעלת המקום, פתחה את שהייתי במסעדת הגורמה הצרפתית הכשרה עם אפריטיף סנגרייה. זהו משקה העשוי ממיץ תפוזים, ציפורן ויין סנגרייה – פשוט תענוג לחיך. ואז הגיעה המנה הראשונה: טארט פרובנסל – בצק עלים צרפתי שמעליו מזולפת מעט ריבת בצל עם רוטב בלסמי חמוץ-מתוק, מעל מונחים בעדינות עגבניות, עשבי תיבול ונתח כבד אווז ברוטב קוונטרו. השתהיתי באיטיות על כל טעם מן הטעמים במנה, וחני הגניבה לאוזניי שמנה זו באה בעיקרון בתוספת פטרייה, עבור הצמחוניים שבינינו, אך ניתן להזמינה עם כבד אווז, כפי שאנוכי הגרגרנית הזמנתי והתענגתי.

בעודי מצפה בסקרנות לעיקרית הופיע מלצרי ובידיו צלחת משגעת עם מניפת מולארד ברוטב ברנדי ופלפל ירוק (גרגרי פלפל אשר אינם חריפים מדי ואף ניתנים לאכילה). אני חייבת להתוודות: אני לא מתה על בשר שמן, אבל זו הפעם הראשונה שאכלתי הכל, אפילו את השומן! הפרוסות הדקות, העשויות בדיוק, פשוט נמסו בפי והשתלבו בהרמוניה עם הרוטב הנפלא. המנה הגיעה בתוספת תפוחי אדמה נימוחים וירקות אפויים – פשוט שילוב מענג.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על