מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


המנה של בן זוגי היתה מנה סופר אסתטית וטעימה. פרוסות הסינטה עגל נחו להן בתחתית הצלחת, מעליהן ארגולה, אטריות אודון עם טעם שמן שומשום עדין. שברי הפרמז'ן וזיתי הקלמטה הוסיפו פאנץ' ים תיכוני.

Keep a good table and attend to the lady""
Napoleon Bonaparte

Prima mensa –המנה העיקרית

לעיקרית הזמנתי פילה בס קריספי על מצע ריזוטו ים תיכוני - מנה נדיבה, פיקנטית ויצירתית. הבס נח לו (כדרך הרומאים) על ריזוטו מדהים, מתובל בציר דגים, מעוטר בזיתי קלמטה, בזיליקום, פרמז'ן ועגבניות קנקסה.
בן זוגי הזמין מיקס גריל "לבן", שכלל אנסמבל בשרים של סטייק פרגיות, צלע טלה עסיסית (שגרמה לו לפעות בשמחה), שיפוד פילה בקר רך וטעים, נקניקיית מרגז פיקנטית, קבב טלה בייצור ביתי מתובל ונימוח.
לצד המנה הגיעה מג'דרה נפלאה מתובלת בכמון, בהרט ועדשים ורוטב צ'ימיצ'ורי ממכר.
יניב כספי - שף הבית - מלאך בלבן עם בנדנה אדומה הוא האחראי על יצירת התפריט המרגש של לבן.

"Since eve ate the apple, much depends on dinner"
Lord byron

Mensa secunda - המנה האחרונה

ואז הן הגיעו – המנות האחרונות. ברומי קראו למנות האחרונות בתרגום חופשי "שולחן שני". הרומאים נהגו לשים שולחן שני במקום זה המקורי עמוס בכל טוב.
בן זוגי הזמין "דום לימון" - כיפת מוס לימון חלומי מקושטת בעלי מנטה ומוקפת ברוטב קרנברי (חמוציות) ופסיפלורה. בקצה הכיפה - עוגיית טוליפ של שקדים - מנה מקורית ומרעננת.
אני, רומאית עם דרכון אמריקאי, נשבעתי ל"אפל קרמבל" עם גלידת וניל ורוטב שמנת חמצמצה, שהלכה נפלא עם המנה המתוקה והמקסימה הזו.
אימצנו את "לבן" כאימפריית החורף שלנו.
מאת: איריס גרסט
לבן - חורף בצבעים
מהרגע שנכנסנו ל"לבן"- בר-מסעדה בהרצליה פיתוח, הרגשנו איך העולם שוב נגלה לנו בצבעים. תוכלו להרגיש שם כרומאים ולסעוד את ליבכם על מיטות מיוחדות עם שולחנות הסבה. ב"לבן" תזכו לחוויית בילוי טוטאלית עם מקום של כבוד לאוכל משובח, מדויק אך לא משעמם, מתוחכם אך לא מתחכם, עשוי לפי הקלאסיקה אך עם טעם מיוחד וטוויסט מקורי.
מסעדה: לבן
הצבע לבן כולל את כל הצבעים בספקטרום. לבן הוא גם צבע המסמל טוהר, אור, רוגע, דיוק ואופטימיות. מהרגע שנכנסנו ל"לבן" - בר-מסעדה בהרצליה פיתוח, הרגשנו איך בהדרגה מועקות השבוע מתפוגגות ומפנות מקום להרגשה רגועה, הרמונית ואיך העולם שוב נגלה לנו בצבעים.

מסעדת "לבן" במתכונתה הנוכחית מספקת חוויית בילוי טוטאלית עם מקום כבוד לאוכל משובח, מדויק אך לא משעמם, מתוחכם אך לא מתחכם, עשוי לפי הקלאסיקה אך עם טעם מיוחד וטוויסט מקורי.

"It is a hard matter, my fellow citizens, to argue with the belly, since it has no ears". Cato the Elder, 234-149 B.C., ROME

"לבן" משתרעת על שתי קומות, המעוצבות באלגנטיות. בחלל הנרחב בקומה הראשונה תוכלו לשבת סביב שולחן בסגנון לאונג' על כורסאות והדומים או סביב הבר הענק למול מסך הפלסמה העצום, המציג וידאו-ארט. לזוגות הרומנטיים - פינות ישיבה המופרדות על ידי מחיצות עם תאורה אדמדמה.

לחם ושעשועים !

בקומת הגלריה תוכלו להרגיש כרומאים ולסעוד את ליבכם על מיטות מיוחדות עם שולחנות הסבה. הרומאים נהגו לאכול בעודם שרועים על מזרנים וכריות, נשענים לצד שמאל בעוד אין סוף מעדנים, יין שירה ונגינת נבל מנעימים את זמנם. ב"לבן" תוכלו לקבל מסאז' בין המנה הראשונה לעיקרית ממסוס מקצועי העומד לרשות גבכם הדואב.

ברומא התנהג כרומאי

ברומי כל ארוחה נחלקה לשלושה חלקים:

gustatio – המתאבנים

למנה ראשונה הזמנתי שרימפס ברוטב עגבניות מיובשות ואספרגוס. בן זוגי למשתה (ממוצא בריטי ומראה רומאי חובב בשרים) הזמין קרפצ'יו סינטה - פרוסות סינטה עגל בכבישה ביתית.
כשהוגשה לי המנה קירבתי את האף להריח (טקס שחזר על עצמו במהלך הערב). הריח היה נפלא, וכמו בושם טוב בהרחה שנייה יכולתי להבחין ברבדים השונים. השרימפס היו רכים ועסיסיים והלכו נפלא עם העדינות של האספרגוס. הרוטב היה משכר ומועשר בציר דגים -מה שנתן לו עומק ונוכחות. לא רציתי להחזיר את הצלחת ליוסי, המלצר המקסים שלנו (כבר הרבה זמן לא נתקלתי בשירות כל כך אדיב מהסוג הנחמד והאותנטי).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על