מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לאחר מנוחה קצרה מהמנות הראשונות המדהימות, הגיע הזמן לעיקריות. אני הזמנתי שוק אווז ויאיר בחר באנטריקוט הקלאסי. שוק האווז היה מדהים, גם בגלל הבשר העסיסי בתיבול המתקתק וגם בגלל התוספות הנפלאות – דלעת אפויה וסלט פלחי תפוז ופטרוזיליה. גם הסטייק של יאיר, שנעשה במידה מדיום לבקשתו (ובדיוק מופתי), היה מעולה, צלוי בחוץ, אדמדם בפנים, וטרי טרי. לצידו הוגשו תפוחי אדמה רכים ושעועית ירוקה פריכה, התוספות תובלו בעדינות. מה שנתן לטעם הבשר המושלם את הכבוד המגיע לו.

לקינוח בחר עבורנו ליאור את הבקלאווה, המלצה משוחדת משהו שכן את הבקלאווה מכינה לא אחרת מאשר אמא חפצדי בכבודה ובעצמה. הבקלוואה הנהדרת, שמולאה בכל טוב, הגיעה בליווי כדור סורבה קוקוס, שהתאים בדיוק כדי לרענן קצת את המתיקות המרוכזת.

אם כך, הגעתי ל"לארא" עם ציפיות גבוהות, וקיבלתי ארוחה וחוויה שאף התעלתה על ציפיותיי. ליאור חפצדי הוכיח לנו שנית שמגע הקסם עדיין בידיו. בכל מנה ניתן היה להרגיש את חתימתו היצירתית והמקורית, שלא באה על חשבון הכנה מדויקת ומושלמת של חומרי הגלם המצוינים. יחד עם האווירה הנעימה במקום ובסביבתו, לארא היא מסעדה שתספק לכם ערב בלתי נשכח.
מאת: לירון גז
לארא - לא שוקטת על השמרים
הירושלמים כבר מכירים היטב את "לארא" – הביסטרו האיכותי השוכן במדרחוב בן שטח – אבל גם להם וגם למי שטרם הכיר מוטב להזדרז לבקר במקום, שתפריטו מתחדש כל כמה חודשים ושתמיד יש לו במה להפתיע
מסעדה: לארא
"לארא", מסעדת השף הכשרה של שף ליאור חפצדי, כבר מוכרת היטב לאניני הטעם הירושלמים. גם לי היא מוכרת באופן אישי מביקור בלתי נשכח שערכתי בה בסוף הקיץ האחרון, לכן ידעתי שצפויה לי חוויה משובחת, ולכבוד חידוש התפריט (מה שעושים בלארא אחת לשלושה חודשים) התמלאתי ציפייה להכיר את היצירות הקולינריות המעולות. בערב אביבי ונעים הגעתי עם יאיר, לחגיגות יום הולדת מאוחרות וסעודת מלכים.

המסעדה עצמה יפהפייה, מעוצבת בטוב טעם עם דקורציות חינניות כמו עציצי עשבי תיבול על השולחנות. עוד במקום חדר VIP, בר שף, מנורות רחוב, שולחנות עץ אפריקאי, כסאות רטרו וכן קשתות מדומות, שיוצרות אווירה משפחתית נעימה. ציור קיר ענק של צייר מקומי ממשיך את ציור הרחוב, ועוטף את מקומות הישיבה הפנימיים ביופי ובמקוריות. המסעדה יוצאת גם אל המדרחוב עצמו, שבימי ראשית הקיץ קרץ לנו במיוחד לשבת בו.

לפתיחה קיבלנו לחם טרי עם ממרח חצילים קלויים ושתי כוסות יין הרי יהודה של יקב צרעה, יין אדום מעולה בהמלצת השף. בזמן שהיין החל לשמח את לבבנו עיינו בתפריט החדש ובהמלצת המלצרית החביבה החלטנו להזמין למנות ראשונות סלט פטריות צלויות, סרדינים ממולאים בכל טו?ב, וסינטה ביחד. סלט הפטריות היה הצלחה מסחררת. פטריות שמפיניון ופורטובלו חתוכות גס, פרוסות זוקיני דקיקות, עלי מנגולד ועגבנות שרי שלמות, וגם נתחי ברווז מצוינים – אם הרגיש לכם צמחוני מדי – בתיבול אסיאתי מלוח, שהודות לחיתוך הגס של הסלט לא השתלט על הטעם אלא השאיר מקום של כבוד לטעם הטבעי של הירקות. הסרדינים היו מנה מצוינת, אם רציתם לדעת מה זה כל טו?ב (כמו שאני רציתי והתקשיתי לדלות מהמלצרית) אז זה בורי, פטרוזיליה ועוד הפתעות. הסרדינים עצמם היו מצוינים ועסיסיים, ובנוסף הוגש לידם סלט סלרי, לימון כבוש (חולשה שלי זה מכבר) עלי רוקט וצנוניות. ה"סינטה בצד", מנה של ארבע ברוסקטות, שתיים עם סינטה כבושה ושתיים עם רוסטביף ורדרד, הייתה נפלאה. בין הברוסקטות התחבאו שיני שום אפויות, שאותי לפחות כבשו יותר מכל הבשר שבצלחת, יאיר דווקא התמיד בנתחים העסיסיים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על