מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לעיקריות ניתן לבחור ממגוון האפשרויות: חצילים או תפו"א ממולאים בבשר בקר ומבושלים ברוטב עגבניות טריות ובצל מטוגן, קוסקוס מדהים, המוגש עם גזר, כרוב, דלעת, וחתיכת בשר רכה כשמעל פזורים גרגירי חומוס ספרדי לבן, בשר ראש מבושל ברוטב פפריקה ושום עם תוספת של גרגירי חומוס, בשר בקר ברוטב עגבניות טריות, מוח עגל בשום ופפריקה מתוקה, קציצות דגים או בקר ברוטב עגבניות טריות ושום, בשר בקר בבצל מטוגן, עוף בכורכום, בצל מטוגן ותפו"א, סרדינים ממולאים (בעונה), שניצל עוף ביתי עם צ'יפס, או פשוט שיפודי עגל או פרגיות, צלעות כבש, סטייק אנטריקוט, קציצות מרוקאיות או נקניקיות מרגז – כל אלו עשויים על הגריל. אפשר לקבל גם תופסת אורז, תפו"א או רבע מנת קוסקוס. טעמנו את הקציצות, בשר הראש ומח העגל, וכמובן את הקוסקוס המובחר, ואני יכולה רק לומר לכם שלא היה כאן אפילו פספוס אחד. המנות פשוטות, גדולות, מתגמלות ובעיקר – טעימות כל כך.

ב"ללו" לא מתעסקים כמעט בקינוחים, אבל אם אתם מאלו שמוכרחים מתוק בסוף הארוחה הרשו לי להמליץ על הריבות הביתיות שעושים ב"ללו" מחצילים או מרבעי תפוזים שלמים, המגיעות לשולחן על צלוחית ופשוט מענגות את החיך. לפעמים, כששורה על המטבח המוזה יש עוגות, אבל האמת – ל"ללו" באים לאכול אוכל אמיתי, בשרי, כשר, זול ומצוין. ויפה שעה אחת קודם.
מאת: גלי פיאלקוב
ללו אילת – המקום לאוכל ביתי, מספק, מעולה ומשביע!
נסענו לאילת. לחופשה. נכון, העיר היתה עמוסה לעייפה ב"פליטי" הצפון, אבל עדיין חיננית כהרגלה ומהנה מאוד. ולמרות סדר היום העמוס, ולמרות שאחזנו ברשימת מסעדות ומקומות בילוי שעלינו לפקוד, פקיד הקבלה במלון התעקש שנלך לארוחת צהריים ב"ללו". אז הלכנו. כשיצאנו הבנו למה.
מסעדה: ללו אילת
"ללו אילת" היא מסעדה מרוקאית-ישראלית הפועלת בבירה הדרומית משנת 1972. הוותק שלה הוא לבטח אחד מיתרונותיה הרבים, כי כשיושבים ואוכלים ב"ללו" מרגישים פשוט בבית, או כמו שמסביר צחי סנדרוסי, הבעלים של "ללו" מזה שנתיים והשף שלה: "זו המסעדה הכי וותיקה באילת, ואולי אפילו בארץ, והדבר הזה עושה עניין משמעותי בבישול – ולמה? כי כשמכינים את אותו אוכל 30 שנה מדובר פשוט באוכל מנצח." וב"ללו" באמת מבשלים תמיד את המאכלים הקבועים: קוסקוס, בשר ראש, זנב ולשון כבר שנים רבות. ותאמינו לי – הם יודעים מה שהם עושים.

ובכל זאת, אם תבדקו, תגלו ב"ללו" גם מנות חדשות המתחלפות מעת לעת, וגם שינויים בתפאורה של המסעדה ובאופייה. כיום "ללו" פחות מרוקאית כבדה, גם בעיצוב וגם בהיצע שבתפריט. המזון פחות אוריינטלי, פחות חריף ומתבסס יותר על שילובים בין אוכל ישראלי מוכר ואהוב לבין מנות הדגל המרוקאיות, שאותן פשוט אי אפשר להחליף. מדוע? פשוט, בערך 50% מהמנות המוזמנות ב"ללו" הן הקוסקוס... אבל צחי שוקד בכל זאת על פיתוח מנות חדשות, וכך לפחות כל שבוע משהו חדש צץ. למשל תבשיל בשר עם בטטה נהדר שדגמתי – השילוב של החריפות בתבלון והמתיקות של הבטטה הוא באמת מופלא, ומסתבר באמת שמאז שהומצאה המנה הזו יש לקוחות קבועים אשר שבים ומבקשים במיוחד אותה. לקוחות "הרפתקנים", או סתם מזדמנים, שאינם יודעים מהן הקלאסיקות של "ללו", טועמים את המיוחדים של היום, ולפעמים בדיוק כך נולדת מנה נהדרת חדשה.

"ללו" הביתית, הממוקמת בלב שכונת מגורים, היא בעצם מסעדת צהריים. היא פתוחה במשך חמישה ימים בשבוע עד השעה חמש אחר הצהריים בלבד, ובשישבת היא סגורה לגמרי. אם אתם רוצים לתפוס אותה – זמנכם קצוב, ואם תשאלו אותי – רצוי שתתכננו אותו היטב, כיון שחבל להפסיד הנאה כמו "ללו".

מחירה של ארוחה מלאה עם שתייה קלה ב"ללו" (35 ש"ח) הוא למעשה לגמרי סמלי. בתמורה לסכום הזה יגיעו אל שולחנכם מנות פתיחה שהן כחמישה סלטים תוצרת בית, שכולם נעשים במקום. ארבעה מהם קבועים – סלט ירקות, סלט כרוב, טחינה (מטחינת הנסיך המצוינת) וסחוג ירוק טרי אשר מוכן במקום מדי יום. אל אלו מתלווה סלט מבושל מתחלף – סלט גזר, סלט סלק, סלט חצילים בפפריקה, סלט קטניות, סלט סלק ירוק עם גרגירי חומוס, כרובית מטוגנת עם עדשים וטחינה ועוד. המנות הראשונות מוגשות בלוויית סלסלת לחם אחיד טרי ומצוין של מאפיית "אנג'ל".

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על