מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


מוסאר הים הוגש בשלוש וריאציות שונות לחלוטין האחת מן השנייה. נתח אחד הוגש עם ג'ינג'ר טרי ולימון סחוט, השני הוגש עם תימין טרי, והשלישי עם רוטב מתקתק ועדין. את נתחי המוסאר ליווה סלט עלי מיקרו רענן, עם זוקיני צהוב פריך וקרפצ'יו סלק. תוספת עדינה אשר מלווה (ברכות) את טריותו ועדינותו של המוסאר. המנה השנייה הייתה נתח כבד אווז צרוב, משוח בריבת אוכמניות ופירות יער. מידת העשייה הייתה מושלמת. ללא דופי. נתח אחד שלם, אך יחד עם זאת נימוח וקרמי. הריבה הסמיכה הוסיפה לטעמו של הכבד והדגישה את כל קשת צבעיו.

המנות הראשונות היוו פתיחה נפלאה לארוחה המרגשת הזו...

כדי לנסות ולטעום כמה שיותר מהמגוון ומהכישרון שנחשף בראשונות, גם בעיקריות בחרנו לשלב בין הטעמים השונים. שותפתי לארוחה המשיכה באותו הקו והזמינה פילה מוסאר ים בקציפת סלק, מלווה בירקות שורש אשר נקלו על הגריל. אווריריות הקציפה ומתקתקות הסלק הפכו מנה זו למושלמת, והיא התענגה על כל ביס וטעימה, לוקחת את הזמן ומשתהה שלא לאכול מהר מדי כדי שההנאה לא תסתיים. אני בחרתי בנתח אנטריקוט, אשר נעטף במשרה מתקתק של חרדל דיז'ון וסילאן תמרים, והגיע על מצע פירה. מדובר בשלוש מאות גרם של נתח אנטריקוט משובח, עסיסי ורך, הנחתך בקלילות ומתמוסס בפה. הזדהיתי עם שותפתי להנאה – רק שלא ייגמר כל כך מהר... כל ארבעת המנות של כל הארוחה המופלאה הזו היו למופת ולסמל למטבח הגורמה בישראל. ללא יומרה, כל ארבעת המנות זכו להצלחה והיו לטעימות ביותר שטעמתי בחיי. פשוט כך.

לא וויתרנו על הדרן מסכם של ההצגה הכל כך משובחת ויוצאת הדופן הזו, וזכינו להפתעה משכרת וייחודית: מבחר טעימות קינוחים מהממות. על צלחת לבנה גדולה ואלגנטית חיכו לנו מבחר טעימות של שוקולד, פרלינים על מקל קינמון, קרם פסיפלורה וקרם חלבה בכוסיות קטנות ומפתות כל כך. כבר לאחר הליקוק הראשון הבנו שמדובר במתוקים שהם פרי נשמתו היצירתית של השף. השראה כה גדולה ניכרה בכל טעימה שנחה על לשוננו, כל כך הרבה יכולת להפיק תחת ידיך משהו כה איכותי, ועוד כשהכל כשר... פשוט מפעים. קונצרט אחד מושלם של טעמים.

יצאנו מהמסעדה דרך שביל פרחים יפה, תוך שיחה ערה על הטעמים הנפלאים והחוויה הקולינרית שחווינו זה עתה, וסיכמנו שאכן מסעדת "לה גוטה" היא הבחירה האולטימטיבית לארוחת גורמה מעולה ומופלאה בירושלים. מסעדה ברמה קולינארית בינלאומית, אשר מאותגרת מעצם היותה כשרה, ואין פרט זה מוריד מכבודה ומרמתה ולו כהוא זה.
שאפו!!!
מאת: שי טמיר
לה גוטה – להתרגש בכל קנה מידה
"לה גוטה" הירושלמית מכוונת לאניני הטעם. בביקורנו בה זכינו לקונצרט של טעמים ולחוויה ייחודית ומהפנטת. מטבח שף עילי, אווירה מופלאה ושירות מעולה הביאו את הביקור בה לכדי שלמות
מסעדה: La Guta
מסעדת השף "לה גוטה" ממוקמת בשכונה הציורית בקעה שבירושלים, בבית אבן מרשים, ודואגת לכל סועדיה ואורחיה להתרגשות מובטחת וגדולה. גיא בן שמחון, המנצח על התזמורת ושף המסעדה, חרט על דגלו את סמל המצוינות, ודיבורים על ייחודיותו ועל כישוריו נשמעים בעיר הבירה תדיר. אומרים שהוא מצטיין בתחומו. אומרים שהוא אלוף הדיוק בהגשה ובטעם, שהוא מתמחה בשילוב המינימליזם לצד השפע, התחכום והפשטות, שהוא עושה שימוש בחומרי הגלם מהמשובחים ביותר ומוסיף לכל תבשיל אינסוף אהבה ורגש. כל מנה הופכת להצגת יחיד שלו ולחוויה קולינרית בלתי נשכחת. נו אז נראה לכם שנשאר בבית אחרי כל מה ששמענו? יצאנו ל"לה גוטה" כי חפצנו גם אנחנו בכל האושר הזה.

אז עוד לפני שנכנס לפרטים, ובעיקר כדי שלא תחשבו שיש פה מסתורין... מסקנותינו היו ברורות, חדות ונחושות: ירושלים בירת הנצח זכתה לכוכב מבטיח ולפנינה של מקום. איזה פנינה?! יהלום!!!

הגענו למקום לעת ערב – שימו לב: לה גוטה נפתחת רק ב-18:00 – נכנסנו אל הבניין היפה בציפייה דרוכה. החלל הפנימי, ששידר אינטימיות ברוכה, התאים עצמו למגוון רחב של סועדים: חדר פרטי, מתחם עכשווי עם בר עשיר, חלל קלאסי לבן ויוקרתי למראה, עם מפות לבנות צחורות וכסאות קטיפה שחורים, ועוד חלל נוסף עם חלון המשקיף למטבח.

בשולחן פינתי בחלק השקט והקלאסי החלה החוויה... אחרי עיון בתפריט התגלה ש"לה גוטה" מציעה לסועדים המאושרים הפוקדים אותה אוכל כשר, מדויק מאוד ומוקפד. מבחר מנות ראשונות ומבחר מנות עיקריות קרצו אלינו מהתפריט, כל מנה ייחודית, ולפי תיאורה נראה שהבנה והשקעה רבה ליוו את הגייתה ויצירתה. פתחנו את הערב עם בקבוק יין רוזה של יקבי קסטל, אשר הוגש צונן ונשמר בשמפניירה מהודרת. בחירה מוצלחת של יין טוב ומרענן, אשר מאוחר יותר יתגלה לנו שהוא גם מלווה מצוין את מנות המופת של הארוחה.

עוד בטרם ההזמנה פותחים את הארוחה בגאון ממרחי הבית – עגבניות מיובשות וממרח זיתים ירוקים עם לחמניות קטנות שזורות באגוזים ופירות יער, הנאפות במקום ומוגשות חמות לשולחן הסועדים. לאחר עיון מעמיק בתפריט ולבטים לא קטנים בחרנו ממבחר המנות הראשונות את מנת כבד האווז עם ריבת הבית ובנוסף, סאשימי מוסאר ים בשלוש הגשות.

ביעילות וזריזות נעימה, בין שיח אחד למשנהו, הגיעו אל שולחננו המנות הראשונות. שתי צלחות, אשר כל אחת מהן יוצאת דופן באופן ההגשה המקורי של המנה שבתוכה, וביופייה. העין מסרבת להאמין שייתכנו בכלל דיוק ברמה גבוהה כל כך, והרמוניה כה מושלמת של כל מרכיבי הצלחת. ויזואליה מנצחת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על