מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


כמה מילים על יין. תפריט היינות של המסעדה עשיר ומגוון. רובו ככולו מורכב מיינות של יקבים ישראלים כשרים (ואלו הולכים ומתרבים בימינו). כמי שבקיא בנושא, אני יכול לספר לכם שיותר ויותר יקבים ישראליים מבינים ששוק היינות הכשרים פותח בפניהם יותר אפשרויות. לפיכך, ניתן למצוא בתפריט של "לה גוטה" – לצד יינות מהיקבים הגדולים – גם יינות של יקבי בוטיק כשרים. דוגמאות? בבקשה. יקבים גדולים: יקבי רמת הגולן, כרמל, ברקן, רקנאטי, הרי גליל, דלתון. יקבי בוטיק: קסטל, עמק האלה, יתיר, סגל, המערה ועוד. המחירים בסדר גמור, וחובבי יין יכולים למצוא כאן את מבוקשם בטווח מחירים הוגן. בערב שבו ביקרנו במסעדה היו כמה מבצעי יין החודש במחירים אטרקטיביים במיוחד.

הלאה, המנה הבאה: סביצ'ה דג-ים על קטיפת חציל, שמן זית ומלח ים. הטריות של המרכיבים והחמצמצות העדינה שלהם הפכו את המנה הזו למנה מרעננת ומופלאה. אהבתי. כהמשך הוגש לנו קרפצ'יו פילה בקר. פרוסות הקרפצ'יו הדקיקות ספגו היטב את הלימון, המלח, שמן הזית והחומץ הבלסמי שטופטפו עליהן, והיו טעימות להפליא. לצד הקרפצ'יו, הונחה תוספת קטנה המורכבת מעגבניות מיובשות עם עלים ירוקים ברוטב חרדל ודבש. נפלא.

כמעבר לקראת המנה העיקרית, קיבלנו כבד אווז על מצע בצלצלי שאלוט מזוגגים, מקושטים בענף טימין. אהבתי איך שהכבד נמס בפה, ומשאיר אחריו מתיקות קלה ונעימה. כעיקרית, קיבלנו מנה שלא מכינים ב"לה גוטה" בכל יום, אך היא מהווה הצגת יכולת מרשימה של השף גיא בן שמחון. היו שם נתחי פילה בקר בעלי לב אדמדם, צלעות טלה רך וטעים, וכל זה בושל ביין אדום וערמונים – מנה איכותית ומרשימה.

כשהגיעו הקינוחים, שוב קיבלנו הוכחה שיש חיים בלי חלב אחרי בשר... היו שם נגיעות שוקולד איכותי, וכן מנת קרם חלווה על מצע שערות חלווה. כל זה, עם שני ספלי אספרסו והעולם כולו שלנו. לסיכום, מי שמחפש מסעדת גורמה בסגנון צרפתי, איכותית ומרשימה, ימצא את מבוקשו ב"ל?ה גוּט?ה"! וזה בדוק.
מאת: אבי הלוי
לה גוטה: הכי טוב שיש
"ל?ה גוּט?ה", ירושלמית צרפתית השוכנת בנחלת שבעה, היא עסק משפחתי שבא מאהבה. גוטה בן שמחון ובנה גיא יוצרים יחד במטבח המסעדה מנות גורמה נפלאות, על בסיס מצרכים משובחים וכשרים. אתם חייבים לטעום.
מסעדה: La Guta
לא להאמין, פשוט לא להאמין. שלוש שעות התארחנו במסעדת "ל?ה גוּט?ה" הירושלמית – ואפילו לא הרגשנו שאנו סועדים במסעדה כשרה. ללא פירות-ים, ללא בישול בחמאה או בשמנת מתוקה, רק על בסיס מצרכים כשרים ומשובחים, הוכנה והוגשה לי ולידידי אורי גלבוע ארוחת חלומות משגעת.

שמה של המסעדה נגזר משמה של גב' גוּט?ה בן שמחון, השפית והבעלים. לצידה של גוטה, עובד כשף מסייע הבן גיא, שמקפיד לצאת פעמיים בשנה להשתלמויות מקצועיות של כמה שבועות אצל שפים ידועים בעולם (כמו דניאל בולו מ"דניאל" בניו-יורק, או אריק ריפרט מ-"לה ברנרדין" בפריז). התוצאה של עבודתם המשותפת של גוטה וגיא מורגשת היטב: מנות טעימות, עשויות היטב ומוגשות בעיצוב נאה, שמעורר תיאבון והתפעלות.

המסעדה הוקמה לפני כעשרים שנה. גוטה ואלי בן שמחון מבשלים ומספקים שירותי קייטרינג ביתי למשפחות ירושלמיות ותיקות וידועות, המרבות לארח אניני טעם מהארץ ומחו"ל. ידידים ומכרים נהגו להפציר בבני הזוג לפתוח מסעדה, וכך נפתחה "ל?ה גוּט?ה", שבתחילה שכנה במגדלי וולפסון, וכמה שנים מאוחר יותר עברה לרחוב ריבלין שבנחלת שבעה.

המסעדה מעוצבת בסגנון ביתי, מהודר ונעים. חלונות ירושלמיים בתוך נישות קשתיות. על אדן כל חלון זר פרחים ופמוטים ובהם נרות דולקים. מוסיקה שקטה מנעימה את האווירה ומלצריות מנוסות ומנומסות "מרחפות" בשקט בין השולחנות. את המסעדה מנהל יוסי, אחיו של גיא, ומסייעת בידו ורד, אשתו של גיא. אלי, האבא, אחראי על רכישת הבשרים ויישונם. גוטה וגיא, כאמור, במטבח. עסק משפחתי מטופח ומוקפד והדבר ניכר בכל פינה ובעיקר – באוכל.

כשש מנות טעמנו בארוחה, כל אחת טובה יותר מקודמתה. התחלנו בברוסקטה (פרוסה מרוחה בשמן זית וקלויה קלות בתנור) עם קרם חצילים על האש, פלפלים קלויים, שמן זית ומרווה. מדהים מה שאפשר לעשות עם מנת פתיחה כה פשוטה. העישון של החציל על אש גלויה והקלייה של הפלפלים העניקו למנה טעם של מדורה, משהו משגע. אחר כך קיבלנו אספרסו ארטישוק ירושלמי עם שמן עירית. הארטישוק הירושלמי, המשלב טעמים של תפוח אדמה, בטטה וערמונים, הגיע חם, סמיך וטעים, ותובל בשמן זית שהשרו בו עירית קצוצה. המנה הוגשה בכלי דמוי ספלון אספרסו והיתה פשוט טעימה טעימה. אני כמעט בטוח שבמסעדה לא כשרה היה השף מתפתה להוסיף למנה כזו שמנת מתוקה, ואז היינו מפסידים את הטעם האותנטי, הנקי, של הארטישוק הירושלמי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על