מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


אבל מספיק לדבר על איך שהאוכל נראה, בואו נדבר על הטעם. האנצ'ילדס היו פשוט מצוינים! מדובר בגליל בצק ממולא בעוף ופלפלים, מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן עמוק. כל חתיכה תובלה גם ברוטב מקסיקני מצוין. מנה פריכה ולוהטת מבחוץ ורכה ועשירה בפנים. כבד האווז, למען הגילוי הנאות, כבר היה מוכר לי וידעתי שזו מנה שאסור לוותר עליה. מדובר בשלושה נתחים יפים ונדיבים שמונחים על ברוסקטות פריכות ועטופים בצ'אטני עגבניות שרי טעים בטירוף. לצד הכבדים קיבלנו סלט פירות וירקות מרענן וכיפי. שוב, מישהו אמר קיץ?
הגענו למנה העיקרית ובמסעדה דרום אמריקאית כמובן שנאכל בשר. הזמנו מיקס בשרים שכלל רצועות אנטריקוט, מדליוני פילה, קבבוני טלה משובחים במיוחד, ונתחי פרגית עסיסיים. פלטת הבשרים הגיעה עם רטבים שונים: רוטב יין אדום, צ'ילי מתוק, חרדל מעולה, שהתאים בול לפרגיות, וכמובן איך אפשר בלי רוטב צ'ימיצ'ורי, שהיה טעים עם הכול אבל המיוחד עם האנטריקוט והפילה. לקינוח הזמנו צ'ורוס ועוגת שוקולד קטנה וחמימה, שהגיעה עם כדור סורבה קוקוס. הצ'ורוס המטוגנים טעימים מאוד, מלאים בקרם נוגט, חמימים וטריים, ממש פינוק שקשה להפסיק לנשנש.

"לה בוקה" היא מסעדה דרום אמריקאית בכל מובן אפשרי. מעבר לאוכל הנפלא שנעשה בהשראת כל מדינות היבשת, המסעדה מעוצבת ברוח לטינית, עם תמונות מקסימות שלוקחות אתכם ליבשת הלוהטת, או היישר לשכונת 'לה בוקה' הצבעונית שבבואנוס איירס ושעל שמה קרויה המסעדה. במהלך הערב דיברנו עם גיא, בעל המקום, שמענו חוויות מדרום אמריקה ואת החזון שלו בהרכבת התפריט. רובנו חושבים על מסעדה דרום אמריקאית כעל מסעדת אסאדו, ובעיקר כזו המתבססת על בשר אדום. ב"לה בוקה" התפריט מציע לסועדים מגוון מנות מהמטבחים הדרום אמריקאיים השונים, גם הביתיים יותר וגם הפחות "אדומים". נהנינו מאוד מהארוחה ב"לה בוקה". האוכל היה מצוין והאווירה נחמדה וחמימה. בהחלט מקום טוב לחורף הקרוב, וגם לעונות הבאות.
מאת: לירון גז
בקצב הלטיני
ב"לה בוקה" – מסעדה לטינית כשרה למהדרין השוכנת בעמק רפאים בירושלים – מוגשות ארוחות עשירות המשלבות סגנונות שונים שמוליכים את הסועד למסע קולינארי במרכז ודרום אמריקה ומפיגות את החורף מעט
החורף השמיני שלי בעיר הקודש התחיל ברוח סערה, ואני מרגישה שקצת נמאס לי... נמאס מהמים במקלחת, שמתקררים אחרי 5 דקות (גם אם הדוד עבד 4 שעות), נמאס לצאת עם מעיל, כפפות, צעיף וכובע רק כדי לסחוב אותם ברישול ואי-נוחות ברגע שנכנסים למקום עם חימום, ובאופן כללי, בא לי חורף מזויף כזה, כמו של התל-אביבים... אז עד שאפרד מהעיר שחומות וכפור סביב לה, צריך לפעמים לברוח מהקור בדרכים אחרות. להפתעתי מצאתי סוג של נחמה במסעדת "לה בוקה" שבעמק רפאים. לקחתי את נדירה שאקירה למסעדה המקסימה בה ביקרתי בעבר, והפעם החוויה הרגישה קצת אחרת.

לפתיח קיבלנו לחם ביתי עם טחינה וסלסת עגבניות וחצילים קלויים. עוד לפני כן שתינו מרלו שיראז קברנה מצוין של יתיר, יקב הבוטיק של כרמל, שחימם אותנו קצת לפני שהגיעו המנות הנפלאות. למנות הראשונות הזמנו שתיים מהמבוקשות של המסעדה – אנצ'ילדס עוף וכבד אווז. שתי המנות היו יפהפיות, וכשדיברתי על הנחמה שמצאתי ב"לה בוקה" התכוונתי לזה שהמנות צולחתו בצורה כל כך צבעונית ובוהקת, ובנוסף בעלי רוזמרין שהועמדו כמו עצי דקל על אי טרופי חמים, שכבר התחילה לי תחושה אסקפיסטית משהו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על