מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


קצת לפני הקינוח קיבלנו משקה גואהראנה – זה כמו רד בול דרום אמריקאי אבל עם טעם יותר פירותי (כנראה גם בריא יותר). מסתבר שזה המשקה הלאומי בברזיל, שם שותים אותו כמו קוקה-קולה, והוא אכן מרענן ומרווה למדי.

לקינוח הזמנו סופלה שוקולד וצ'ורוס. הצ'ורוס הן הסופגניות של דרום אמריקה, מן גלילוני בצק מטוגנים הממולאים בקרם שוקולד ועליהם סוכר וקינמון. זה כל כך טעים שבא לבכות. הם הגיעו עם סורבה פקאן מעוטר בשערות חלבה. סורבה לא רע, אבל לא כוכב הצלחת. הסופלה היה גם הוא טוב מאוד, ובכלל הקינוחים היו לא רק טעימים אלא גם חגיגה לעיניים. הם הגיעו בצלחת מקושטת בפרוסות תפוח דקות, גרגרי רימון וזילופי דבש. אני לא יודעת אם התוספות המלבבות היו עוד בהשראת חגי תשרי, אבל בין כל המתוק המדהים שהיה בצלחת היה נחמד גם לנשנש פירות טריים.

מסעדת "לה בוקה" הותירה בנו רושם עז. מסעדה דרום אמריקאית היא גיוון לא רע למסעדות בארץ. גיא פתח אותה לפני שש שנים וחצי, כשחזר מטיול באמריקה הלטינית מלא השראה ורצון טוב להכיר את המטבח הזה ללקוחות הישראלים. בהיותו גם שף המקום, הוא הרכיב תפריט דרום אמריקאי שיתאים גם לחך הישראלי, ולא פחות חשוב, יהיה כשר. למרות שהיה שמח להביא חומרי גלם מיוחדים מאמריקה הדרומית (כמו שמנים וקמחים מיוחדים), אתגר הכשרות מחייב את גיא לשאוף לשלמות ללא חומרים אלה, ולהקפיד על מצוינות בכל דבר אחר במסעדה, מה שניכר בכל מנה שאכלנו. בתפריט המסעדה יש מאכלים מכל מדינה בדרום אמריקה, ובקרוב תכנסנה מנות ונצואליות באדיבותה של מנהלת האירועים הוונצואלית של "לה בוקה, שתתרום ממתכוניה הביתיים. למרות האסוציאציה הראשונה לבשר בקר, ב"לה בוקה" התפריט מגוון ותוכלו למצוא במסעדה גם מנות פחות אדומות כמו טורטיות עוף, דגים ועוד. בנוסף המסעדה תשיק בקרוב תפריט בריאות דרום אמריקאי – שזה בכלל מעניין. שווה לחזור.
מאת: לירון גז
בקצב הלטיני
את מסעדת "לה בוקה" הלטינית כבר פקדתם? המסעדה היפה נמצאת בלב המושבה הגרמנית שבירושלים. באווירה הייחודית של המקום מגישה "לה בוקה" ארוחות מעולות ופינוקים לרוב, והכל כשר למהדרין!
השנה החורף הזה נכנס דרך הדלת האחורית. לא הספקנו להתפעל מהחצבים ופתאום הטמפרטורות צנחו למספרים חד-ספרתיים, הגשם הכה בנו ללא הכנה מוקדמת, וחצי מדינה חלתה בשפעת. תופעת לוואי נוספת שיש לחורף היא רעב בלתי נגמר, ותסכמנה איתי נשים רבות שכשהטמפטורות יורדות- הרעב עולה. בתזמון מושלם כזה באתי לבקר השבוע את מסעדת "לה בוקה" שבעמק רפאים. מסעדה לטינית, בשרית וכשרה למהדרין.

התחלנו עם לחם הבית הטרי והריחני, שהגיע יחד עם שלושה מטבלים טריים וטעימים – חציל קלוי, סלסת עגבניות וטחינה. הייתה זו התחלה טובה, אך נשמרנו לא להתמלא מלחם, כי ידענו שאוכל משובח עוד לפנינו. בנוסף הזמנו שתי כוסות של יין הבית – קברנה שיראז כרמל – יין מצוין במחיר אטקטיבי מאוד.

למנות הראשונות הזמנו טאפאס הבית, כבד אווז וקרפצ'יו. טאפאס הבית הוא למעשה ארבעה טאפאסים – קבבוני טלה, צ'וריסוס בקר, פהיטה עוף וירקות וצ'ילי קון קרנה. ארבע הטעימות הללו היו מצוינות. בשר הצ'וריסוס היה נהדר והצ'ילי קון קרנה, שהוכן עם בשר טחון, שעועית שחורה ופלפל חריף, התגלה כמנה מעולה לאוהבי החריף. מהטאפאסים הכי אהבתי את הפהיטה – עוף מוקפץ עם ירקות, בתיבול פיקנטי וחזק של פלפל וכוסברה. כבד האווז היה נפלא. הוא הוגש על טוסטים של לחם הבית עם צ'אטני עגבניות – שילוב מצוין. מנת הכבד מגיעה עם סלט טרי ומרענן של עלים ירוקים ופרוסות תפוח ברוטב חומץ תפוחים (לא מזיק, כשאוכלים מנה עשירה כמו כבד אווז). הקרפצ'יו היה מעולה, לא פחות. הוא הגיע פרוס דק דק, עם חומץ בלסמי ושברי בוטנים, שהוסיפו טעם חזק לבשר הטרי. שברי הבוטנים בכלל היו מוטיב חוזר בהרבה מנות במסעדה והיו לתוספת פריכה, מפתיעה וטובה.

"לה בוקה", מעבר להיותה מסעדה מצוינת, היא גם מקום יפהפה עם אווירה נפלאה. המוזיקה הלטינית ברקע והעיצוב המקסים של המקום מוסיפים מאוד לחוויה הטובה שהייתה לנו שם. למסעדה שלושה חללים נפרדים – החלל הפנימי, מרפסת סגורה ומרפסת פתוחה המשקיפה לרחוב המקסים. בהחלט יתרון אם רוצים לערוך אירוע במקום.

למנות העיקריות הזמנתי את מנת ה'ביפו דה לומו', שהיא למעשה פילה בקר ברוטב יין אדום. יאיר הזמין 'ביפה דה צ'וריסו', סטייק סינטה שהגיע לפי בקשתנו המיוחדת עם מעט חזה מולארד (רצינו לטעום). לשתי המנות התלוו תוספת של פירה קטיפתי ופטריות צלויות. גם הפירה עוטר בשברי הבוטנים הפיקנטיים – אל תהיו שמרנים זה ממש טעים! סטייק הפילה היה פשוט מושלם, ביקשתי מדיום וכך בדיוק קיבלתי אותו – ורדרד, עסיסי ורך מבפנים, וצלוי מבחוץ. ככה צריך להכין סטייק וב"לה בוקה" יודעים זאת. גם הסינטה הייתה טובה מאוד. שתי מנות מומולצות לביקור הבא.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על