מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


לצד אלה, התענגנו על שתי כוסות יין קברנה סוביניון של טוליפ, שהיה טוב מאוד. את תפריט היינות של "קויאה" דימינו לבגד הים של מרינה מהישרדות: קצרצר אבל איכותי. בכוסות ניתן לקבל תשבי אסטייט קברנה סוביניון, ססלוב מריאז', ועוד, ויינות נבחרים נוספים מוגשים בבקבוקים.

ואז הגיע הבשר. ראשית צץ האנטריקוט (149 ₪). במילה אחת: מרגש! נתח עבה, משויש (ניתן היה להבחין בקצוות שומן חרוך) ומלא בפסי חריכה. עובי שכזה מאפיין בדרך-כלל נתחים כמו פורטרהאוס, ומסתבר כי הוא הולם ביותר גם את האנטריקוט, אם – ורק אם – מדובר בנתח משובח במיוחד. הסטייק היה עשוי בדיוק כמו שהוזמן (מדיום), והוא נותר רך מצד אחד, אבל בעל גוף ואופי מצד שני. פסי השומן היו טעימים בטירוף אף הם, והעניקו עסיסיות לא נורמאלית לבשר עצמו, שנטף מיצים בכל ביס וביס. יש להודות שגם אחרי נבירה מאסיבית בזיכרון לא נמצאה מסעדה תל-אביבית שמנפקת אנטריקוט כל-כך משמח כמו אנטריקוט הקצבים המשובח של קויאה. אגב, אל תתנו למחיר להטעות אתכם, המנה מספיקה לשניים, ובהתחשב בטיב הממכר, מדובר במציאה של ממש.

לצד האנטריקוט הגיעה בת-דודה רחוקה, מניפת סינטה עשויה מדיום-רייר. הסינטה הייתה מוצלחת מאוד, רוטב היין האדום, שנלווה אליה ושהתבסס על ציר בקר, שירת את המנה בנאמנות והעצים את טעמיה, והפירה שהוגש לצידה היה טעים מאוד אף הו. התרשמנו לטובה, ואמרנו זה לזה שחובבי הז'אנר (בשר רב, לא מדי, נטול עסיסיות שומנית) בהחלט יתענגו על הסינטה של קויאה, אם כי אנטריקוט הקצבים נצרב בתודעתנו יותר.

בדרך כלל לאחר שתאוות הבשרים סופקה במלואה, נוטה הח"מ להסתפק באספרסו כפול וסיגריה, אלא שמתוקף התפקיד ושביעות הרצון המוחלטת בחרתי לקנח עם מנה של חלבה עם קדאיף משובחת, מתוקה מאוד ועצומת מימדים. בדרך חזרה התכנסנו קצת בתוך עצמנו, שבעים, הלומי אלכוהול ומאושרים. רק עננה קטנה העיבה על המושלמות של היום – היעדרן של נשים. המסע הבא ל"קויאה" יכלול גם אותן. הן בטוח יאהבו אותה לא פחות מאיתנו!
מאת: אמיר בלנק
גבר, בקויאה ביקרת כבר?
ב"קויאה" משמר השרון מציעים לסועדים בשר משובח בפרט ואוכל מצוין בכלל, שאליהם נלווים שירות איכותי ותחושת חופש משכרת. קחו את עצמכם, חבר קרוב והרבה רעב בריא ובקרו שם. ההנאה – מובטחת!
מסעדה: קויאה
ככה סתם, באמצע החיים, הזמנתי את ידידי עוזי למסע בערבות עמק חפר. ישובים בג'יפ חדיש ועתיר ביצועים יצאנו למסע אחר הסטייק המושלם. כמנהגם של גברים העברנו את הזמן בשיחות על נשים ועל השקעות בנדל"ן, ומצאנו אפילו סיפור משעשע שקישר בין שני העולמות. אפופי תחושת חופש ומרחבים עברנו את כל הדרך מתל-אביב עד לפאתי משמר השרון, שם ליד שער הקיבוץ נמצאת תחנת דלק, ובמתחמה ממוקמת מסעדת "קויאה".

"קויאה" משמר השרון היא מסעדה אחות ל"קויאה" קיסריה. באופן עקרוני נקעה נפשו של עבדכם הנאמן מכל אותם מוסדות אוכל שמיהרו להקים בארצנו סניף אחר סניף, נטולי זהות וחסרי אישיות, והכל בשם רדיפת ממון. ואולם לכל כלל יש כמובן יוצא מן הכלל, וקיימים מקרים שבהם פתיחת מסעדה נוספת, תחת אותו שם-מותג, היא עדות חותכת להצלחתה של האחות הבכורה ולביקוש העז מצד הלקוחות לעוד מאותו טוב. כזה הוא המקרה של קויאה משמר השרון, שמציגה מסעדה עצמאית – הנעזרת בניסיון הרב שנצבר בעת הפעלת האחות מקיסריה – אבל שומרת על ייחוד, ועל אופי משובח משלה.

מבט סביב הבהיר שמסעדה כמו "קויאה" אין בנמצא בתל-אביב. תחילה, הרוגע. המרחבים שבחוץ, וההתנהלות הנינוחה בפנים, משרים שלווה באחת. אין לטעות, הנינוחות הטבועה במנהלת המשמרת ובמלצרים אינה מולידה שירות איטי, אלא מפזרת על האורחים נועם ולבביות אמיתיים, המהווים ערך-מוסף לאוכל המצוין. המסעדה עצמה אינה גדולה ואינה קטנה, ובזכות התכנון המדויק שלה יכולים לבוא בשעריה סועדים רבים. יש ב"קויאה" מקום לזוגות ולקבוצות, וגם לבודדים, על הבר. חדר פרטי יפהפה ומבודד ישמח לארח עד 20 איש.

עם הכניסה למסעדה מיהרנו לאחוז בתפריט ולוודא קיומם של סטייקים כהלכה. השורה "אנטריקוט קצבים, 400 גר' של נתח מובחר של אנטריקוט מיושן..." עוררה חיוכים אצל שנינו, ותחושה שהגיענו למקום הנכון, וכך יכולנו להתפנות לבחירת שאר המנות.

תחילה הגיע מרק תאילנדי. אז ככה, מצד אחד בזיכרונות עמומים מהטיול האחרון למזרח (מילניום, קו-פאנגן, מדהים!) עלו מרקים תאילנדים מעט שונים. מצד שני, מדובר במרק טעים, בעל גוף, עם המון ירקות, שבהחלט עושה את העבודה. לידו הגיעו שני חברים: פטה כבד ו'סביח מתחכם' (כך במקור). פטה הכבד היה מ-ע-ו-ל-ה. ורדרד, עם נקודות של שברי פלפל שחור מעל, מלא בטעם ובעל מרקם קטיפתי, ולצידו בריוש משובח וריבת בצל שאינה מתחנפת. אז נכון שפטה כבד, עבור בולסי סטייקים כמו הח"מ, הוא בדרך כלל סוג של גרבר, אבל הפטה של קויאה הוא מהמצוינים והמענגים שניתן למצוא, ועל כן חוסל חיש קל. הסביח המתחכם התגלה כמנה של חומוס חלק, עם חציל חמים במרכז, גרגרי חומוס וביצה קשה. מנה טעימה וגדולה, אולי אפילו קצת גדולה על מי שמחפש רק לפתוח את התיאבון. הסביח התחבר היטב לפוקאצ'ה המיוחדת: ארוכה, רכה וטעימה עד מאוד, ולצידה ממרחים של ירקות קלויים ושל פסטו. עוד נקודה ראויה לציון היא המחירים: הוגנים וסבירים. הפטה המשובח עולה בסך הכל 33 ₪ והסביח 43 ₪ (מתחכם או לא?).

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על