מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


לאן? לכיוון של קרפצ'יו סלמון עם לימון, נענע ודבש ובתוספת שומשום וואסבי. הקרפצ'יו תפקד על תקן דור ההמשך, והיה לאחת ממנות הדגים הטובות שאכלתי בחיי. איכות הדג הבלתי מתפשרת, בשילוב התיבול המדויק ושומשום הוואסבי, שעשה לנו טוב בפה ונתן למנה נגיעה אסייתית מעודנת, גרמו למנה להרקיע שחקים.
המנות שנבחרו לחמם לנו את הבטן היו ריזוטו סוגי פטריות, תרד ושבבי פרמזן, ורביולי גבינת עיזים בשמנת, בטטה, פטריות ומרווה. הרביולי היה מעולה ללא עוררין. אך הריזוטו, אוי הריזוטו, גרם לנו לריב על כל ביס, וגרם לי לרצות לקחת כף לנקות את הצלחת. שהאיטלקים יילמדו מ"קימל"!

הבטנו זה על זו מחויכים ומסוחררים מהטעמים השונים, לקחנו אוויר, הרמנו כוסית לחיים, ואז הציפו אותנו מנות הבשרים של "קימל". קבבונים בגריל עם סלסת עגבניות, טחינה ונענע. התיאור אמנם נשמע כמו כזה של מנה בנאלית, אך צריך להגיע ל"קימל" על מנת לטעום אותה ולהבין עד כמה הטאץ' של שאול עובד ובגדול.

נתח קצבים בפלפל, שמנת ועצמות מח המשיך את החגיגה והיווה תרכובת מרתקת שנמצא לה במיוחד עוד מקום בבטננו המלאה. ולא נשכח את הפטריות – שהגיעו ממולאות בכבד אווז ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים – והיו למנה הארוטית של הארוחה שלנו. שילוב הטעמים לתוך נימוחות אנינה ברוטב יין זיכו את המנה בתואר – שיא הארוחה.

פנינו הכריזו חיוכים ואושר עילאי, ולכבודם הכריזה "קימל" על בוא הקינוח לשולחננו. קרם ברולה בטעמי שוקולד אספרסו, פירות יער ורוטב קפה היה הקינוח הכי מענג שאכלתי לאחרונה. גלעד התמקד בפירות היער, ואני אהבתי את המתיקות המעודנת של טעמי השוקולד והקפה. בדיוק מה שרציתי. נפרדנו לשלום משאול ומהצוות, הבטחנו שנחזור, וכבר חשבנו על לעשות אירוע בחדר הפרטי של "קימל".

בחוץ השמיים הכריזו על יום בהיר יותר, כשאני חושבת כמה עברתי בזמן האחרון, אני יודעת שלפעמים חלומות מתגשמים. תעצמו את העיניים, תתעוררו ב"קימל".
מאת: אודליה צדוק
מפגש השף
שף שאול בן-אדרת – הבעלים והרוח החיה מאחורי מסעדת "קימל" התל-אביבית המפורסמת והאיכותית – מגיש לאורחיו חוויית טעימות ממכרת באווירה המושלמת. הוותק הרב והאהבה לאוכל מעניקים לכל טעם משובח של עוד
מסעדה: קימל
אומרים שהחיים יכולים להשתנות ברגע, להתהפך מהקצה אל הקצה ולהפתיע אותנו כל פעם מחדש. אחרי שבוע של תהפוכות בחיי, צץ גלעד ידידי ובפיו בשורה מרגשת: "ביום שישי הולכים לקימל". מאז חיוך ענק נסוך על פניי, והראש לא מפסיק לחשוב. אני עומדת לפגוש את האורים והתומים שלי למסעדות ולטעם טוב, מושא הערצתי – שף שאול בן-אדרת.

את יום השישי הזה לא אשכח, השמיים האפורים קראו לי להתכרבל בתפאורה החמימה של "קימל". מסעדת הקסמים של שאול בן-אדרת ששוכנת בפאתי נווה צדק חיה, בועטת ומענגת את אורחיה כבר 17 שנה. זו לא הפעם הראשונה שלי ב"קימל". אירועים רבים וימי הולדת חגגתי בה, וגם היא כשלעצמה אירחה מאות מסיבות והצעות נישואין. מסתבר שרבים האנשים שיודעים מהו טעם טוב ואמיתי.

עוד מסתבר שבן-אדרת יצא לא מכבר למסע אל מאחורי הקלעים של הקולינריה בארץ. המסע תועד וצולם, והתוצאה: "מפגש השף" – סדרה בת 24 פרקים שתשודר בערוץ 10 וגם בערוץ האוכל. במסגרת המסע מבקר שאול במפעל פסטה, בחוות דגים אורגנית, בארוחת גאלה של מסדר אבירי הגריל, ובעוד שלל מוסדות קולינאריים, מפעלים מתחום המזון ומסעדות אותנטיות ברחבי ישראל. הוא נפגש עם הנפשות הפועלות מאחורי הקלעים, וביחד הם חושפים תהליכי ייצור, רעיונות מקוריים, קונספטים חדשניים, חזון מרשים ובעיקר אהבה עצומה לאוכל. במקביל, איך לא, הם מכינים ביחד מאכלים מפתים על-סמך מתכונים ייחודיים. קטעי מעבר משעשעים המאופיינים בקצב מיוחד ובתלבושות ססגוניות תורמים לתוכנית פן קליל והופכים אותה למעדן לכל המשפחה.

החוויות המרתקות שבהן שיתף אותנו שאול בן-אדרת, והקור בחוץ העצימו לי ולגלעד את החוויה ה"קימלית" וגרמו לנו לבחור בארוחת טעימות, כי כמה שיותר – יותר טוב. לפתיחת התיאבון התחלנו עם סלטים מרעננים: סלט כפרי שהורכב מירקות בוויניגרט, גבינת צאן, קרוטונים ובוטנים, וגם סלט סלק טרי בוויניגרט בלסמי, צנוברים וגבינת סנט מור חמה. גלעד ואני רק חיכינו לטעום מן הצבעוניות שפרחה מהקערות. הסלט הכפרי אכן החזיר לנו ובגדול, עם טעמים מפעם, מכיוון שכשמשתמשים בטובי חומרי הגלם יש הרגשה של חזרה לבסיס, לילדות, לטעמים הנשכחים. סלט הסלק היה בתפקיד הסלט עם הטוויסט. השימוש בסלק טרי מול גבינת גורמה נימוחה היה פשוט מדהים. הבטנו אחד על השנייה ותהינו לאן יוביל אותנו שאול בהמשך?

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על