מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


העיקריות נחלקות לבשרים ולדגים. מניפת פילה הבקר עם כבד האווז ברוטב פלפל ויין אדום היא מנה מרנינה וכמוה גם קדירת האוסובוקו טלה וירקות שורש. בין המנות, שהגיעו מן הים אל הצלחת מומלץ ביותר פילה צ'יפורה על הפלנצ'ה בפומודורו עגבניות וטחינה, או בעברית פשוטה: זהו פילה דניס בסלסלת עגבניות עשוי על פלטת ברזל לוהט ומקושט בטימין, פלפלים קלויים בגריל, צלי יבש וכוסברה עם מגע טחינה. המנה המצויינת מוגשת עם פירה תפוחי אדמה וירקות מאודים. לא פחות ראוי לציון הוא הפורל ברוטב שמנת, שקדים קלויים ורוזטת שקדים (תמצית שקדים וסוכר), המוגש על מצע סלט עלי בייבי ומעוטר באספרגוס וטרגון מוקפצים קלות.

אם עד כה נהניתם מהמראה האסתטי של המנות, חכו שתגיעו לקינוחים. טרין שוקולד בלגי עם כדור טראפל שוקולד מריר מצופה פצפוצי אגוזים, עם שוקולד פררו רושה, קורנפלור ואגוזים, הוא יצירה אמנותית במיטבה. הקומפוזיציה, כמו הטעם, מושלמת: עיגולים של שוקולד, הנושקים למקלונים של שוקולד וקינמון וסביבם רוטב וניל מעוטר בזיגוגי שוקולד. את פאות הצלחת מעטרים כוכבי קרמבולה, המונחים על מגע של קינמון. מי שדימיון עשיר לו, יכול לראות במנה אי של שוקולד, עם גשר המוביל אליו מעל מים סוערים ומכל צדדים חוף ים אידאלי. המנה האחרת, שבעטייה תרצו לנשק את השף, היא פבלובה פסיפלורה בפירות יער. מדובר בשלוש נשיקות מרנג על מצע קצפת ברוטב וניל, פירות יער ופסיפלורה.

כבר כתב דניאל רוגוב ב"הארץ" שמדובר בנקודת חן קולנירית ששווה ביקור על בסיס קבוע. לא נותר אלא להיתלות באילן הגבוה ולהסכים איתו פה אחד.
מאת: עדי אלון
קימל: צרפת הקטנה בנווה צדק
מסעדת המעדנים "קימל" מציעה תפאורה צרפתית כפרית, אווירה שרווחת רק בפרובאנס המקורית ומזון שיגרום לכם להזליג בפרהסיה. מי שחושק בחוויה צרפתית אותנטית מבלי לנסוע לטיול קולינארי בפרובאנס, מן הראוי שיגיע לכאן בהקדם. עוול גדול תעשו אם תחמיצו את הפטריות הממולאות כבד אווז ובהחלט מומלץ גם להזמין מח עגל במונייר או קדירת אוסובוקו טלה
מסעדה: קימל
אלפי צרפתים נוהרים מדי שנה לאיזורי הכפר והספר במסגרת חופשתם השנתית. בינתיים, בקצה אחר של העולם, צובאים עשרות אלפי ישראלים על דוכני הצ'ק אין בנמל התעופה בן גוריון. גם אם נותרתם מאחור בארצנו הקטנטונת ויצא לכם אי פעם להידחס בין ההמונים ב"טעם העיר" המסורתי, בוודאי מירפקתם את דרככם לדוכן של הביסטרו הוותיק. שם מתרחשת התנפלות המונית על סף אלימות על הפטריות הממולאות כבד אווז, יין פורט, תאנים ושזיפים, ובצדק. משעה שנגסתם ביצירת המופת, תמצאו עצמכם מובלים בטבעיות אל עבר המסעדה.

שאול בן-אדרת, הבעלים והשף, מימש את חלום הילדות שלו על גבול שכונת נווה צדק, מאחורי מגדל שלום, שם הקים את "קימל", מסעדת מעדנים. הוא הקים את המסעדה על חורבות מבנה, שהיה שייך לשייח' תורכי לפני 130 שנים ובמו ידיו עיצב את המקום כפונדק כפרי. מסעדת המעדנים מציעה תפאורה, שרק ז'אן דה פלורט זוכה לה כל יום, אווירה שרווחת רק בפרובאנס ומזון, שיגרום לכם להזליג בפרהסיה.

החלל הפנימי והמרפסת כאחד מתהדרים ברצפות עץ מחוספסות, כיסאות ושולחנות עץ, עליהם מגבות מגולגלות הישר מן הכביסה, וקירות הצבועים בצבעי אדמה חמים. לאחרונה נפתח במקום גם חדר אירועים, המאפשר לחגוג באינטימיות. כל פינה מנוצלת לעיטורים, רובם מתחום המזון, כמו נישת מדפים ובתוכה ירקות טריים, מיני פלפלים, קלחי תירס מיובשים וצנצנות תבלינים. חלקם פריטים עתיקים, כמו אורלוגין, קנקנים מאמייל או קופה רושמת, המשמשים לקישוט. לאנטיפסטי מוקדש בר משלו, עשוי עץ כבד ולא מעובד ומיני הסלטים, כמו גם גוש החמאה המרשים ניצבים על מה ששימש פעם כפתיליות.

כאמור, תעשו לעצמכם עוול של ממש אם תחמיצו את הפטריות. ואם לא תרצו לעלוב במנות המעולות האחרות, מוטב שתזמינו מח עגל במונייר, הכולל חמאה, לימון, צלפים ועגבניות מיובשות. אם אתם שואפים לשמח את חיככם, תוכלו להתענג על קלמארי ממולא ריזוטו ופירום ים עם מולים טריים בשמנת ושום או בפלטת אנטיפסטי, שמשתווה לארוחה מלאה ומכילה חצילים חצויים לשניים, כרישה חמה, כרובית מטוגנת, פלפל כבוש, סלט פסטה קר, פרוסות בבטה צלויות, הכל בתיבול שמן זית ובתוספת כדורי גבינות עיזים רכות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על