מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


לקינוח הזמנו מנת שטרודל תפוחי-עץ וקיגל. שני הקינוחים היו נהדרים, והוכיחו לנו שבשביל קינוח טעים לא צריך קרמים מסובכים ומוסים מוקצפים. השטרודל פריך וטעים, והקיגל מתוק ועשיר עם אבקת סוכר מעל והמון צימוקים. המנות ב"קיטון" מגיעות מאוד מהר והשירות מסור במיוחד. להשלמת האווירה הנוסטלגית תוכלו לשתות גזוז כמו של פעם. אנחנו בחרנו בדובדבן שהיווה סוף נוסטלגי ומתוק לארוחה מופלאה. ואז אחותי ציינה שהחג מתקרב ובא. ראש השנה כבר מעבר לפינה ממש. והיא הראתה לי תפריט מיוחד לחג ואמרה שהפעם אנחנו מביאות למשפחה ארוחת חג "קיטונית" שתעשה להם טוב על הנשמה, ותחזיר אלינו לחג קצת מנוניה וולף היקרה. שנה טובה חברים!

*חשוב לציין שאם אתם מגיעים לקחת ארוחה לחג תתקלו בתפריט מיוחד ובמחירי חג מיוחדים. כל הפרטים בדף ראש השנה המיוחד של "קיטון".
מאת: מערכת ROL
אין חג בלי קיטון
מסעדת "קיטון" מת"א היא הפתרון לצורך הממלא אותנו בחגים לאוכל אוכל יהודי. ולא סתם, אלא כזה המיועד למביני עניין שיודעים שטעמי האוכל של פעם הם הנפלאים מכולם. קחו הביתה או איכלו במסעדה, ותתמלאו בטעמי חג משובחים במיוחד. חג שמח!
מסעדה: קיטון
זה מתחיל בגעגוע. אני מתגעגעת לסבתא נוניה וולף. סבתא שלי. ואם לחדד אפשר לומר שאני מתגעגעת לאכול מרק עוף של סבתא, ולהרגיש שוב כמו פעם. כשהייתי מאוד קטנה התביישתי בשם המוזר של סבתא שלי – נוניה וולף – אבל כשקצת גדלתי גם החברים באו לבקר וכל הילדים התאהבו בסבתא, בסיפורים שלה על איך הצילה את הכפר במלחמת העולם הראשונה ובעיקר במאכלים שלה. נוניה הייתה מכינה גלידה, לפתן מתפוחים טריים ומרק עוף שאין עוד כמוהו. אני רק אומרת 'מרק עוף' ומיד כל כך מתגעגעת. אז כשממש ממש (ממש!) בא לי מרק עוף, וחשבתי לי שכזה כמו של סבתא פשוט כבר לא אטעם אף פעם, הרגיעה אותי אחותי: "דווקא יש, ועכשיו אנחנו הולכות ל"קיטון" לאכול כזה!". התלבשנו יפה ויצאנו לנו למסעדת "קיטון".

המקום קיים כבר משנת 1945, והוא פה בשביל להישאר, עם אוכל נהדר בסגנון היהודי-אירופאי הוותיק והטוב. את הנוכחות המרגיעה של הצוות הקבוע והמנוסה ואת האווירה הביתית תרגישו מיד כשתיכנסו. בחרנו לנו מקומות מסומנים בשמות אלכסנדר פן וחנה רובינא, שהיו מהלקוחות הקבועים של המקום, ובחנו את התפריט*.

למנות ראשונות תוכלו לבחור ממיטב המטבח היהודי: רגל קרושה, כבד קצוץ ואף ראש-דג. ידעתי שאפתח במרק עוף, ורק התלבטתי באיזו וריאציה לבחור מתוך מגוון של מרק עם קניידלעך, קרעפלעך, עם אטריות ואפילו עם כוסמת. אני, שהתגעגעתי למרק של נוניה, בחרתי באופציית הקרעפלעך. איזו מילה נהדרת זו קרעפלעך, וכמה טעים היה המרק שקיבלתי. היו בו שני קרעפלעכים גדולים וממולאים בבשר. חובבי מרק עמוס במיוחד יוכלו להגדיל את כמות התוספות שבו תמורת כמה שקלים. אחותי בחרה לפתוח במנה של כרוב ממולא. מנה גדולה של עלי כרוב עדינים הממולאים בבשר טחון ומלווים ברוטב עשיר ומתקתק. תענוג!
ברשימת העיקריות מצאתי מגוון מטעמים במבטא יידישאי, כמו פלצ'קע, קישקע ועוד. בחרתי בצלי בקר ברוטב, שהגיע עם תוספות של חמין וסלט כרוב. החמין היה עשיר כמו שרק חמין אמיתי שבושל שעות יכול להיות, עם שילוב מאוזן בין המרכיבים השונים, והיווה תוספת מצוינת לצלי הרך שהרגיש מצוין ברוטב הבשר העשיר. האחות הזמינה שניצל עוף בליווי פירה וסלט. היא קיבלה שניצל ענק, עסיסי וזהוב במידה, ונהנתה מכל רגע. כל מנה לוותה בשתי תוספות שבחרנו מתוך רשימה ארוכה. לצד העיקריות התפנקנו לנו בפלטת טעימות. כשתזמינו את הפלטה הזו תוכלו לבחור ארבעה מזאטים מתוך מגוון של איקרא, דג מטיאס, סלט ביצים, סלט חצילים וכבד קצוץ. הפלטה מגיעה בתוספת חלה רכה ונהדרת וכוס שתייה קלה, בירה או וודקה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על