מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


בעיקריות טעמנו מכל הבא ליד: וורניקס – קרפלך מטוגן ממולא תפוחי אדמה, טעים כל כך שזה ממכר. קרפלך ממולא בשר – שהיה תענוג אמיתי לחיך. גולש מסורתי עם נתחי בשר נימוחים ועסיסיים – תבשיל מומלץ לכל הדעות! שחר המלצרית המתוקה הציעה שנטעם גם את מנת השניצל. היינו סקפטיות, כמו באירופה, אך שחר בנחישות של מלצרית שיודעת מה טוב לאורחים שלה, החליטה להנחית על שולחננו שניצל. דנה ואני פשוט לא הבנו מה כבר יכול לרגש בשניצל, אבל לא היססנו – שלפנו מזלגות וחתכנו ביס מהשניצל. אוי זו הייתה חוויה, לא ידענו ששניצל יכול להיות כל כך טעים. קראנו מהר לשחר לשאול מה סוד הקסם של השניצל? "זה פשוט היד שלנו", היא ענתה. נגיעות שמרקיעות שחקים. טעם אגדי במנה בסיסית – ממש אומנות. לא סתם "קיטון" קיימת כבר 66 שנה.

לצד העיקריות הוגשו גם התוספות המסורתיות, חמין, כרוב מבושל וצימס. אני, שנמנעת בדרך כלל מחמין, לא יכולתי להישאר אדישה, ממש זרמנו. החמין היה מדהים, אפילו לא כבד מידי. פשוט תבשיל טעים. כשהצימס הוגש לא התלהבנו, אבל כשסיימנו את מנת החמין, הצימס היה המנה הנכונה בזמן הנכון. מי חשב שגזר מתוק יכול להיות כל כך נחוץ?

לידנו ישב זוג שנשוי כבר 60 שנה. הם סיפרו לנו איך היו מביאים את הילדים לאכול ב"קיטון" כשאלו היו קטנים. הסופר שישב בשלחן הקרוב לי סיפר לנו איך בשבתות היה נשלח עם סיר ל"קיטון" להביא הביתה טשולנט. דנה ואני נפעמנו מסיפוריהם של הלקוחות הוותיקים והקבועים של המקום, שממש גדלו על "קיטון". כששמעה שחר את התלהבותנו מיהרה להביא לנו את ספר האורחים. בעמוד הראשון של הספר נכתב: "מה אומר ומה אדבר, האוכל של קיטון מחייה נפשות. היו ברוכים, רובינא, דצמבר 1968". באמת שהתרגשתי. רשימת האומנים מייסדי התרבות הישראלית שפקדו את "קיטון" עצומה. ממש מוסד היסטורי – מרגש. לקינוח, אחרי ההתרגשות, נהנינו משטרודל תפוחים מעולה ומקומפוט יהודי מתקתק ומעולה. היה לנו ברור שעוד נחזור, כי מה שטוב לרובינא ולאלכסנדר פן – טוב גם לנו!
מאת: אודליה צדוק
קיטון – מה שטוב לרובינא טוב לנו
פינת החמד הקטנה הנקראת "קיטון" קיימת כבר משנת 1945. המסעדה הזו שומרת אמונים למיצוב שלה ומגישה אוכל יהודי אמיתי, שמשלב פשטות, תמימות ואיכות. חוצמזה בכל יום, בכל השעות, יש גם עסקיות! הידד
מסעדה: קיטון
"קיטון" – אפילו שמה של המסעדה המקסימה התל-אביבית הזו מלא נוסטלגיה. קיטון משמעו 'תא קטן' בעברית יפה. עברית של פעם. ואת השם העניק למסעדה המשורר אלכסנדר פן, כשישב לסעוד בה את נפשו. מה שאכל פן היה אוכל יהודי אותנטי שמוצאו מאירופה, ואת אותו אוכל עצמו ממשיכים להגיש ב"קיטון" לאורחי המקום, הרעבים וצמאים לנתח נוסטלגיה מנחם ומשמח בדמות מרק עוף, טשולנט ויתר התענוגות הקשורים לסגנון אוכל זה. בנוסף לנוסטלגיה הטמונה בטעמים תמצאו ב"קיטון" גם נוסטלגיה היסטורית, כי ב"קיטון" התארחו (ועדיין מתארחים) כל אנשי הבוהמה התל-אביבית.

בצהרי יום שישי חמים אחד החלטתי לוותר על הארוחה המשפחתית שלי. לקחתי את דנה, בת דודתי, ונהרנו דיזינגופה. "קיטון" המתה אדם: משפחות, צעירים, סבים עם נכדיהם וגם שני סופרים מבוגרים שנפגשו לארוחה. שחר המלצרית המקסימה קיבלה את פנינו. לא יכולתי שלא לשים לב לשילוט העסקיות במקום: כל יום בשבוע, מנה מהתפריט המוגשת עם שתי תוספות ושתייה ב- 39 ₪. שווה.

ומכיוון שבאנו לטעום טעמים שנשמרים כבר מעל 66 שנים התחלנו מיד במלאכה – לראשונות טעמנו כבד קצוץ עם בצל מטוגן – לדנה, מרק קרפלך לחובבת הנחמות שבינינו, חמוצים ביתיים וחזרת. שתי המנות היו נפלאות. שלוב הכבד עם החזרת היה מעולה. הכבד היה כל כך טוב, שהעדפנו אפילו לאכול אותו לא לחם או חזרת, פשוט לאכול עם כפית. מעדן. פשטות ואיכות כבר אמרתי? מרק הקיינדלך גם ניחם את בטני המקרקרת. אוי התחלה טובה ומנחמת מפולניה האמיתית!

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על