מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


לאחר פתיחה שכזו היינו מוכנות ומזומנות לתענוגות הבאים, שהחלו לזרום ולזרום. מאגף המנות ההתחלתיות המכונות 'פתיחות' בחרנו ברול דרוזי המורכב פיתה דרוזית ממולאת בבשר טלה, חצילים קלויים, צנוברים, רוטב טחינה וקולי עגבניות. מה נאמר על מנה זו? בחיי הנינוח והטעם של המנה הזו היו כמעט אלוהיים. הרולים התחסלו תוך חצי דקה. מחזית הדגים ופירות הים בתפריט קיבלנו את הצעתה של המלצרית החביבה והזמנו פילה בורי שהוגש ברוטב חמאה, שום ויין לבן, עגבניות קונקסה ופטרוזיליה, וכל הטוב הזה הגיע עם תוספת לבחירה: ירקות שורש אפויים בשמן זית ועשבי תיבול. תענוג. כבר אחרי ה'פתיחות' הרגשתי כאילו הרבצנו קפיצה קולינארית קטנה לחו"ל.

כיאה לתפריט של מסעדה המושפעת מהשילוב האיטלקי-צרפתי לא יכולנו שלא לזמום על הפיצה הבלקנית שהופיעה בו, שהתגלתה כיצירת מופת בפני עצמה, ואיך לא – רוטב עגבניות טריות, גבינת עזים, חצילים קלויים, פלפל אדום קלוי, שום כתוש וגבינת מוצרלה, כל אלו ביחד בהחלט עושים את העבודה.

אחרי כל המנות הללו הרגשנו שבעות לחלוטין. לא חשבתי שנהיה מסוגלות לטעום עוד משהו, אך באמת שלא ניתן היה לסרב ולו לרגע לקינוח הנחשב לקינוח הבית של "כרמא". וכי מה יכולנו לעשות, לומר "לא" לפיתוי הזה שהונחת על שולחננו? אני מדברת על מאפה שוקולד נוטלה ומסקרפונה, שהוגש חם מהטאבון ובתוכו ניתן להוסיף בננות ואגוזי מלך. לא אגזים אם אכתיר את המנה הזו כאחת שטעמה אינו עוזב אותך גם ביום שלמחרת. מתוק כזה... מעבר לכל דמיון.

בכדי להירגע מחום הטאבון התרווחתי על כיסאי עם צ'אי לאטה, ומעיין התחממה עם סיידר חם. נינוחות, שבעות ומרוצות גילינו ש"כרמא" פועלת מ-10:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות עד לחצות בערך (בחמישי, שישי ושבת פתוח עד אחת בלילה). משעות הבוקר ועד ל-11:45 נהנים לקוחות המקום מארוחות בוקר ולאחר מכן עד 17:00 הם מוזמנים להתענג על תפריטי עסקיות מפתים ביותר. מהתפריט הרגיל והמשובח של "כרמא" כדאי לכם לנסות בעצמכם לפחות מנה אחת חלומית מאלו שאכלנו בעת ביקורנו, אבל יש לי הרגשה שגם המנות האחרות ממש ממש לא יאכזבו אתכם.
מאת: כרמית אופק
קפיצה קטנה לחו"ל
"כרמא" הירושלמית מושפעת מהימצאותה בשכונת עין כרם הקסומה. יש משהו פיוטי באזור – האנשים, האוכל, האווירה, השלווה, האדריכלות המגוונת, המבנים השונים... כל זה יחד עם מנות טעימות להפליא ושירות מעולה הופכים את "כרמא" פשוט לזירת בילוי מושלמת
מסעדה: כרמא
עד כמה שהיומיום שלי מתנהל במסלול מואץ של עבודה ומשימות שונות, אמרתי לעייפות שאיימה להשתלט עלי 'שלום ולא להתראות' ולא ויתרתי לעצמי – צלצלתי לחברתי הטובה מעיין והודעתי לה חגיגית כי עליה להיות מוכנה לקראת ערב קולינארי שלם. מעיין צייתה מיד, ואכן מצאתיה באחד האזורים האהובים עלי בירושלים: שכונת עין כרם, שהיא בהחלט מקום שלא סיימתי לחקור. האוויר היה קריר אך האזור הקסום פיצה על הקור הירושלמי שכבר מזמן לא זכיתי לחיבוק ממנו.

"כרמא" היא מסעדה עם מגוון אפשרויות בחירה, שכן המקום רחב ידיים ואפשר לשבת בפטיו או פנימה בתוך המסעדה וגם בקומתה השנייה. בחרנו לשבת בפטיו, שהיה הומה בסועדים, וכך לאורך כל הערב הם נכנסו ויצאו ובחיי שאין רגע דל ב"כרמא". למזלנו המארחת החביבה סייעה לנו למצוא מקום אטרקטיבי שממנו צפינו על כל הפטיו. לא רע הא?

"כרמא", כאמור, שוכנת בשכונת עין כרם הציורית והייחודית. המסעדה פועלת מזה כ-3 שנים ועליה מנצח ארז שבו, השף הראשי שהוא גם מנהל המקום. לא יכולתי שלא לקנא קנאה חיובית – ארז הינו בוגר בית הספר תדמור ולאחר לימודיו עבר התמחות בת כ-3 שנים בניו-יורק ומיאמי – קנאה חיובית כבר אמרתי?

התחלנו לספוג אווירה בעזרת מרגריטה בטעם פירות יער שטעמה לחיך היה נפלא – מתוק, קריר וחמצמץ וכל אלו במשקה אחד. השתדלתי לא לחמוד את המשקה של חברתי, אבל לא יכולתי שלא, שהרי היא חמדה את שלי – שייק פירות טבעי, שכלל על-פי בחירתי בננה ותמר על בסיס חלב. יאמי. זה היה שייק גדול ונדיב אך אחרי כמה דקות נעלמו עקבותיו. וכי יכול להיות אחרת? המרקם של השייק היה סמיך. ככה זה כשמרגישים את הפירות ולא רוצים לחדול מלשתות... ולשתות...

המלצרית, שדילגה בחינניות משולחן לשולחן, דאגה לשאול עוד קודם אם נרצה לטעום כמה סוגי משקאות, ואנו כמובן הנהנו בחיוב. אל שולחננו הגיעה השלישייה המנצחת: ליקר דרמבוי אשר בהחלט היה 'ספתח' מעורר. שני בתור היה ליקר בייליס והוא החליק בגרוננו כמו קטיפה, כן כן מלטף ומלטף בטעמו. אחרונה חביבה הייתה בירת החיטה של מבשלת ויינשטפן, אשר ניחנת בטעם קל ומעודן שלא נתקלתי בשכמותו עדיין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על