מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


מכיוון שהתיישבנו במתחם החיצוני של "קנקפה", לקח לנו זמן לבחון את העיצוב הפנימי. שני הדברים שהכי משכו את תשומת ליבנו היו סדרת שעונים המכוונים לשעה המדויקת בשש נקודות שונות בעולם – דבר שמסתבר שהינו סמל ההיכר של המקום מיום היווסדו. נמלאתי רומנטיקה כשגיליתי תמונת ענק בה ממוסגרות כפיות אמיתיות ממדינות שונות בעולם. הדבר ריגש אותי, ומצאתי את עצמי תוהה איך תשתלב מסגרת הכפיות הזו בשיפוץ החדש. לשיפוץ הקוסמטי נשכרו שתי אדריכליות המתמחות במסעדות. השינוי המיוחל ישלב צבעי ירוק, לבן ועץ. מעניין יהיה לראות איך יתקבל השילוב הזה בתום השיפוצים.

קינחנו בקינוח תוצרת בית – וופל בלגי עשיר בכדורי גלידה, קצפת ופירות חתוכים. אני מקפידה תמיד לאכול קינוחים תוצרת בית, כך מרגישים את ההשקעה בכל ביס, וכך פשוט היה. סיום מושלם וטעים לארוחה. הממריץ האנרגטי להמשיך את סידורי יום השישי.
מחברת הייעוץ ומבעלי המקום הבנתי שהשיפוץ אינו קוסמטי בלבד, אלא שלייעול המקום גויס גם צוות מומחים לסדרת טעימות, על-מנת לחדד ולחזק את התפריט הקיים. דיוק מופתי מובטח לאחר השינוי. זאת כמובן בנוסף לטריות ולטעם הביתי, שכבר מושרשים מזמן כשמו השני של "קנקפה". גם לקינוחי התפריט מובטח חידוש בשלב מאוחר יותר – זה השלב הכי מעניין מבחינתי. כי מסעדה שמפתיעה בקינוחים מיוחדים משאירה את הלקוח עם טעם טוב בפה. טעם של מקום מיוחד.

אני מתכוונת לבוא לבחון את המקום מיד לאחר השיפוץ והחידוש, עם דגש על הקינוחים והעיצוב. רותה מצידה הרהרה בכריך הפילדלפיה של "קנקפה" שכולם יודעים שהוא נחשב לכריך הטוב בארץ. "מעניין", אמרה רותה, "אם גם בו יחולו שינויים". הרי למוסד חזק שכזה יש יצירות שהן ממש master piece ולא צריך להפוך את המקום על פיהו רק לשם המהפך. צריך גם להשאיר לתושבי השרון את הבית. מעניין. אני אחזור לבקר...
מאת: אודליה צדוק
השקט שלפני הסערה
בית הקפה המיתולוגי והאהוב של כפר-סבא – קנקפה – מתכנן מהפך. עיצוב מחודש ושדרוג לתפריט, ועוד אי-אילו הפתעות שלא מגלים. בינתיים הלכנו אליו כדי להיזכר כמה שהוא מוצלח, וכדי שיהיה לנו למה להשוות אחרי הרפורמה
מהפך – מלה שנכנסה לז'רגון הישראלי עם הכרזתו של חיים יבין על שינוי המפלגה השלטת בבחירות 1977. מאז ועד היום משתמשים במילה הזו כדי לתאר שינוי חיובי, מפתיע. בתחילת שנות האלפיים "מהפך" הייתה לתכנית טלוויזיה שעושה שדרוג קוסמטי למשתתפים. היום המילה "מהפך" הפכה להכרזה על הפתעה חיובית על-פי הלשון העברית.

"קנקפה" מכפר-סבא הוא מוסד הקיים כבר עשר שנים, השוכן במדרחוב ירושלים. לא במקרה הוא נחשב לבית הקפה הכי חזק בעיר. כל כפר סבא מכירה ויודעת שאפילו פתיחות בתי הקפה מהרשתות סביב לא משפיעות על החוזק והיציבות של המקום. בערב יום ההולדת העשירי הוחלט על מהפך מרענן ב"קנקפה" והנפשות הפועלות החלו בתכנון מסיבי של המהלך המתבקש. למבצע נאספו טובי המומחים למסעדות ובתי הקפה. חברתvalue for money , המתמחה במסעדות, שמה ידה על הפרויקט. על כן החלטתי לנסוע לבחון את היתדות החזקות המושרשות שם, וכך את השינויים העתידיים לבוא.

רותה חברתי הצטרפה אליי למפגש. למרות שבאנו לשמוע על התכנונים העתידיים, לא יכולנו שלא לאכול. הרי אם באנו למקום המתמחה בארוחות בוקר, ומכיוון שביום שישי עסקינן, שתי ארוחות בוקר לאורחות זה המינימום שנוכל להתחיל איתו את היום. אני בחרתי באומלט קפרזה עם עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום. רותה סעדה נפשה באומלט בלקני של פלפל אדום, בצל וגבינת עזים. לפני שהאומלטים הגיעו נחתו על שולחננו מגש לחמניות בריאות ומטבלי הבוקר: טונה, טחינה, גבינת לב?נ?ה, גבינת שום-שמיר, זיתים וריבת שזיפים תוצרת בית. לכל אלו התווספה קערת סלט ירקות גדולה ומכבודת. האומלטים היו נהדרים. מהמתבלים – הריבה הייתה חביבה עליי במיוחד. מרגישים שהיא ביתית (כמו כל המתבלים). רותה התענגה בנוסף על קפה הפוך, ואני חמת המזג על אייס קפה. אכן ככה מתחילים את יום שישי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על