מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


והתיבול מעולה. לא יכולתי להתאפק, בצעתי מהפוקצ'ה הנהדרת וטבלתי ברוטב הדאשי של דנה. זה פשוט ליהנות מכל ביס. "כמה טוב שגילינו את המקום הזה", צעקתי לדנה באושר. "ממש כיף פה", דנה קראה בחזרה.

הזמנו עוד סיבוב של וודקה הדרים, כי נבחרת מנצחת לא מחליפים. אנשי הבר הניפו ידיים לקצב המוזיקה ואנחנו חלקנו יחד את המנות המיוחדות של היום. בין שירה לפיזוז חלקנו קרפצ'יו עבה של פלמידה עם גבינת לב?נה, אורגנו טרי וזרעי עגבניות. מנה פשוט מעולה! פשוט לנגוס בקרפצ'יו הזה כל הקיץ. חלקנו גם דגים מטוגנים עם סלט קולרבי ותפוז דם בתיבול בזיליקום ונענע. בחוץ פיזזו שאר האורחים, ונהנו מהאוכל והשתייה. לקחנו בירות מהחבית ויצאנו לסיבוב בחוץ. פשט נהנינו מהאווירה של "קלימרה" כאילו היא גילתה לנו את הקיץ.

הקינוחים כמובן נעשים על ידי השפים של "קלימרה". יונתן הסביר ש"אוכל זה לבטן וקינוח זה ללב" וטען שאנחנו חייבות לטעום את מוס השוקולד עם קראץ' הקקאו מעל לרגל החגיגות. וואי זו הייתה מנה חלומית. אנחנו חובבות שוקולד וב"קלימרה" גילינו את השלמות. המוס לא היה מתוק מידי אלא אוורירי וקליל. קראנץ' הקקאו עם הקצפת הביתית היו לביס הפרידה הכי טוב שהיה לנו. יצאנו חבוקות. כל-כך נהנינו. מרחוק השקיף עלינו הים וחייך אלינו. אנחנו חייכנו חזרה כי "קלימרה" פירושה 'בוקר טוב' ביוונית. אז "קלימרה" – בוקר טוב. כמה חיכינו לך
מאת: אודליה צדוק
האביב בפתח, קלימרה בשטח
כשהמזרח הרחוק פוגש את המזרח התיכון נוצר הקסם של "קלימרה" – הלהיט היפואי החדש שכולם עומדים לבלות בו את הקיץ הקרוב. למה שלא תגלו אותו כבר עכשיו? באביב?
מסעדה: קלימרה
האביב כאן ובמהלכו אפשר כבר למצוא כמה ימי קיץ ראויים, כאלה שגורמים לנו לחפש את הכפכפים מהקיץ הקודם, לנקות מהם אבק ולצאת איתם החוצה – לים, לחוף לאן שבא. זהו. הגיע הרגע לקבל את פני מזג האוויר המתחמם בחיוך, בשמחה, בבילוי באוויר הפתוח, בדרינק על קו הים וכמובן שעם אוכל טוב. את חגיגות תחילת הקיץ חנכתי עם דנה חברתי. לבשנו את מיטב מחלצותינו ויצאנו! לאן? למקום החם הבא של הקיץ! "קלימרה" בנמל יפו.

"קלימרה" הוא בר-מסעדה של דגים ופירות ים עם נגיעות אסייתיות ומערביות. ב"קלימרה" תמיד שמח! כל שני וחמישי יש ערב עם די.ג'יי שעושה חשק, ובימי שישי אחר הצהריים יש גם הופעות חיות בצמוד ל"קלימרה" – 'שישי לייב', מה שנקרא. היה זה ערב יום שני, ערב החגיגות של "קלימרה". החנינו את הרכב בחנייה הסמוכה וצעדנו יד ביד לערב החגיגה. ל"קלימרה" מתחם חיצוני גדול, עם רהיטים לבנים וספות מזמינות והכל מול נוף לים. צבעי הכחול לבן מזכירים קצת את יוון והעלו חיוך על פנינו. המוזיקה הערבית-יוונית האקזוטית שהתנגנה ברקע גרמה לנו דווקא להתיישב בפנים, על הבר. היום באנו ליהנות ולהיות קרובות לשתייה טובה!

שירה הברמנית האירה לנו פנים. היינו כבר חצי שיכורות מהמוזיקה ונתנו לה יד חופשית. זו, תוך דקה, הגישה לנו את קוקטיילי הבית של "קלימרה". וודקה-הדרים לדנה ואוזו-אשכוליות לי. השקנו לחיים – "לחיי החגיגות, לחיי הקיץ, לחיינו", ככה מתחילים חגיגות של קיץ.

המוזיקה העבירה הילוך, ואנחנו פצחנו באכילה. ב"קלימרה" מתהדרים בחומרי הגלם הטובים ביותר, בדגים טריים שנרכשים מהדייגים המקומיים יום-יום, ובשפים הכי טובים בארץ. יונתן, מנהל המסעדה המקסים, קיבל את הרשות לבחור לנו את המנות. "קודם תיקחו פוקצ'ה", הכריז, "אנחנו אופים אותן כאן, עם קצת זעתר טרי מעל, זה חובה על כל שולחן". אחרי הביס הראשון הבנו עד כמה הוא צדק. איננו מתלהבות מבצקים בדרך כלל, אך ב"קלימרה" זה סיפור אחר. הפוקצ'ה הייתה פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים. נ-ה-ד-ר-ת. לצד הפוקצ'ה חלקנו שרימפס בטמפורה ברוטב דאשי-כרישה ושמנת. ככה זה ב"קלימרה" דברים טובים אוכלים יחד. אני גם התרגשתי מסלט הוואן של "קלימרה" – סלט שורשים טריים ברוטב ליים, צ'ילי ומירין בליווי בוטנים, שומשום שחור, בזיליקום, נענע וכוסברה. תקשיבו, מרגישים את הטריות בכל ביס.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על