מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


עם היין חייבים לאכול משהו, וחשבתי לי שאם האוכל ב"Juno" רק מתקרב לרמה של היין אנחנו עומדים בפני סנסציה קולינרית. החלטנו להתפרע ולהרגיש חו"ל עד הסוף (תמיד בחו"ל אתה אוכל יותר, כאילו בארץ מרעיבים אותך) – פרושוטו אגסים וגבינת קממבר עם בזיליקום, שמן זית ובלסמי, ארטישוק איטלקי וגבינת פקורינו עם בצל סגול וזיתים ברוטב יוגורט עשבי תיבול, זוג ברוסקטות פילה סרדינים במרינדת עשבי תיבול ופרמז'ן, צלחת גבינות – איבריקו, בווריאן בלו, סנט מור, גאודה בלק לייבל, שחר עיזים, סלט נוצ'ה – חסה אייסברג, ארוגולה, אגוזי מלך, פרמז'ן ובצל סגול ברוטב ויניגרט, סטירטו כפרי עם כתף בקר, חמוצים, בצל, ארוגולה, מיונז וחרדל.

כל ביס מהמנות של ג'ונו גרם לנו לרחף על כנפי הדמיון למחוזות העולם הגדול. החל בפרושוטו של פארמה והסרדינים של ספרד, והמשך במגע שמן הזית, שנתן קצת סיבוב מזרח-תיכוני לכל הטיול המטורף הזה. בין ביס לביס עפתי מאוסטרליה לאירופה הקלאסית ומשם בהינף יד למזרח התיכון. שלוק מהיין וחזרה לאוסטרליה. לא הייתי יכול לתכנן טיול טוב מזה בעולם.

לסיום הארוחה אין כמו עוגת גבינה, שהוליכה אותי כמעט לכל מקום שרציתי בעולם. וואו חברים אני מאושר – כי "ג'ונו" הוא הטיול האולטימטיבי עולם. הוא מתאים לכל כיס... והטעם... והבקיאות ביין... והשירות האדיב בצורה מדהימה... המסקנה – אין כמו בארץ. יש כאן הכל. מי צריך חו"ל?
מאת: עידן בר שי
Juno בר-יין – העולם בכף ידך
בכיכר מילאנו שבצפון תל-אביב שוכן לו Juno – בר-יין סופר-איכותי שמפנק את אורחיו במבחר עצום של יינות מכל רחבי תבל, ובאוכל איכותי ומושקע המוגש לצד היין. ביקור במקום הוא פשוט קפיצה קטנה לחו"ל
פסח בא והלך ואיתו גם התקווה לנפוש בחו"ל קצת לפני שהסמסטר השני מתחיל. כסטודנט החו"ל הכי קרוב שאני יכול להרשות לי זה עפולה. אחרי התבכיינות מתמשכת לחברי התל-אביבי דוריאן (שהוא עצמו נוסע לנפוש בקליפורניה בעוד כמה ימים – החצוף) הוא קם והצהיר שהוא לוקח אותי לטיול סביב העולם במחיר שווה לכל סטודנט ובמרחק נסיעה קצרה. מי אני שאגיד לא להצעה שכזאת?

נסיעה קצרה באופניים ואנחנו מוצאים עצמנו בצפון (צפון בטרמינולוגיה תל-אביבית הכוונה לצפונית לירקון). סביבת כיכר מילאנו בתל-אביב היא אזור שקט וחמוד. דוריאן מוביל אותי לכיוון שלט גדול הנושא את השם Juno. "זו אנוטקה איטלקית אמיתית", הוא מציין בהתפארות. "אנוטקה?" אני שואל בחשש. "אנוטקה זאת מילה שמקורה ביוונית, שפירושה מקום לאכסון יין. באירופה אתה יכול למצוא הרבה מקומות כאלו ולקבל הרבה בהם מידע על היין האזורי", דוריאן מסביר בהתלהבות קלה.

אנחנו נכנסים למקום וכבר הרגשת חו"ל כובשת אותי – בכניסה מוצבת לה כוורת עץ ענקית ובה בקבוקי יין מכל העולם השוכבים להם בנחת, ואנשי המקום, כמו דבורים קטנות, עולים ויורדים מהכוורת. מוצאים בקבוקי יין לכול היושבים במקום. אחרי דקה של התפעלות מהכוורת אנו מושבים לצד שולחן, ואז קרה דבר שהפיל אותי וגרם לי להאמין שאנחנו ממש בחו"ל – אתם מוכנים? – מלצרית נחמדה וחיננית נגשה אלינו עם חיוך (כן, כן, כאן בישראל ישנו מקום בו השירות אדיב. אני יודע, גם לי היה קשה להאמין בהתחלה אבל זה אפשרי).

"אז איפה בא לך לטייל קודם?" פנה אליי דוריאן עם תפריט היינות בידו – בלי מחשבה מרובה אני מכריז: "אוסטרליה". הכי רחוק שאפשר. הוא חשב, ואמר שלו דווקא בא על ספרד. שיחה נעימה עם המלצרית, ותוך שניות הופיע על השולחן צמד כוסות היין שלנו – רוזמאונט אוסטרלי וחברו הקמפו וייחו הספרדי. מדהים איך טעם יכול להעיף אותך דרך יבשות. כבר בשלוק הראשון אפשר היה להרגיש את השמש האוסטרלית על הפנים, והריחות, והזבובים בכל מקום. בחצי הכוס, קצת שיכור ומשולהב בשיחה באנגלית (עם שם כמו דוריאן לא ציפיתם שנדבר תימנית נכון), כבר הייתי לגמרי בחו"ל. שוכח מכל הצרות והשגרה היום יומית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על