מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


"אחרי פתיחה גרנדיוזית כזו יהיה קשה לעיקריות לשבור את השיא", חשבנו, ועל כן ביקשנו בשנית את עזרת המלצרית הצרפתייה. בהמלצתה, ובידיעה כי היא נושאת בתוצאות, ביקשנו את ה"לאמר פולארד", שזהו אומלט צרפתי מוקצף עם מחית כמהין. ומה – עם שם כזה, מה כבר יכול להיות רע? חבר'ה, זוהי מנה שלא תמצאו בשום מקום אחר. אתם עשויים לשאול מה כבר יכול להיות מיוחד באומלט, ובכן ה"לאמר פולארד" מגיע אוורירי וקליל, עם קציפת כמהין בהירה, שנראית כעננים על גבי הצלחת ומוסיפה למסתוריות המנה. בשלב זה בן-שימול הודה כי הפעם הצלחתי לגרור אותו למסעדה מעולה, והמנה הזו תישאר בזיכרונו זמן רב.

הבא להילולים היה פילה בקר צלוי על מחבת ברזל, שהוגש מידיום כפי שביקשנו, ברוטב היום, שכלל בצלי שאלוט ויין אדום. ובאמת שלא תיתכן אכילת בשר איכותי שכזה ללא יין אדום, ולכן פינקו אותנו בז'וליין בצמד כוסות קברנה חזק ועמוק, שהעצים את טעמי הפילה לדרגת אומנות של ממש.

מדושנים מעונג לא שמנו לב שבסיום הארוחה לא חשנו מפוצצים עד אימה. למרות היות כל המנות מתוחכמות על גבול הגאונות, בייחודיות ובטעם שאין שני לו, עדיין לא הרגשנו את בטננו משתפלת מטה בהרגשה מעיקה, מה שהוסיף לעליית המניות של ז'וליין אצלנו. כך יכולנו לבחור סיום מתוק לארוחה, בלי נקיפות מצפון. הזמנו זביונה – קציפת חלבונים ויין לבן על מצע מטמטם של ענבים ומלונים. מנה נהדרת, לא מתוקה מידי וכזו הממשיכה את הקו הלא כבד של הארוחה. רק בשביל לא להיפרד מהר מידי, הזמין עבדכם הנאמן עוד תענוג צרפתי קטן בדמות קרם נפוליון (איך לא?), שעליו מונחים לבטח משולשי בצק פילו מקורמלים. על נפוליון יש לי רק דבר אחד לומר: אם הגנרל הצרפתי היה יודע שעל שמו יצרו פאר שכזה, בוודאי היה חוזר ממקום משכבו להודות בקולות צהלה. הקרם, עם גרגירי הווניל האמיתי בפנים, היה עדין, קטיפתי וקליל, וסיים את סעודת המלכים שחווינו באקורד מנצח. ועכשיו, רק נותר לספור את הימים עד לחזרה, ואנו נחזור. מבטיחים!
מאת: יאיר אלטמן
טרה-ז'ולי!
פסיעה מתוך המולת רחובות דרום תל-אביב אל צרפת הקטנה – ביסטרו-בר-קפה ז'וליין, הביאה חגיגת טעמים עדינים וקסומים אל החיך, והנאה גדולה לנשמה. הביקור הבא כבר בפתח.
ז'וליין אמנם מסתתרת, חצי מבוישת, ברחוב קטנטן ושקט בדרום תל-אביב, אולם אל תתנו לסביבה להטעות אתכם, הקסם שבפנים שווה הגעה לאזור. ז'וליין היא מסעדת ביסטרו צרפתי המהווה ללא ספק אי של אושר בדרום העיר. הפעם החלטתי לגוון ולתגבר את הביקור בעין מקצועית. על כן שותפי המסורתי לזלילות הקולינאריות הוחלף בהדר בן-שימול, עיתונאי גם כן, ובעל תאבון בריא.

נדמה שקיים איזה מסך קסם בלתי נראה שאתה עובר דרכו בעודך פוסע ממרצפת הרחוב האחרונה אל קורת הפרקט הראשונה שבפנים. המוסיקה הצרפתית, צלחות הפורצלן הקטנטנות בעיצובן הנוגע ללב, שולחנות השיש והנברשות המעוצבות משאירים את הדאגות בחוץ ולוקחים אותנו לעולם אחר וקסום.

מבט בוחן יותר יגלה חשיפה אומנותית של טיח המבנה, המציגה את האבנים המקוריות שלו, בסגנון המזכיר מעט רטרו. התפריט ממשיך את קו הביסטרו עם קריצת שמות בצרפתית, שגרמה לנו להבין שהגענו למקום מיוחד. מאושרים מבחירתנו לבוא לביקור ב"ז'וליין", ומסוחררים מהשמות וההיצע, לא בדיוק ידענו מה להזמין. מלצרית אדיבה עם מבטא צרפתי עזרה לנו, וכך נהנו מברוסקטה בשלל טעמים, והמומלצת ביותר על פי סולם בן-שימול היא ברוסקטה בצלים, שהתבשלו להם זמן רב עד שקיבלו טעם קרמלי משהו. אולם בסולם אלטמן – סביצ'ה סלמון בנגיעות כוסברה היא כלת הראשונות ללא ספק – זוהי אחד הסביצ'ות המיוחדות והטעימות שיצא לי לטעום, עם צ'ילי, היוצר עקצוץ מפתיע בפה ונשבר, קלות, במתיקות המנגו. התיבול, הרוטב הסודי וחמיצות הלימון מסנכרנים את הטעמים, שמוסיפים להתפתח בפה דקות ארוכות לאחר סיום המנה. על כן אני מציע לאכול אותה לאט, בכדי לתת לה את מלוא תשומת הלב. הרשו לי להמליץ גם על מטבל פסטו-כוסברה במרקם קטיפתי ובטעם ייחודי, שיקבל את המקום השני והמכובד. זהו לא מטבל פסטו רגיל, אז מומלץ בחום לא לפסוח עליו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על