מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017
לפיצה) עתיר ניסיון של 25 שנה ובעל פיצריות בברגמון בצפון איטליה. ברקע התנגן דייוויד גריי, שהוא אמנם לא צרפתי ולא איטלקי כי אם אירי (ששר על בבילון) וגם נשמע קצת מלנכולי. עם הנחמה הדרומית שלנו ביד והרוח בחוץ זה התאים לנו בדיוק.

לעיקריות, הזמין נ' נתחי בשר לבן עם פירה. הבשר התגלה כרך ועסיסי, המרינדה המעט מתקתקה (וורמוט אדום וסוכר חום עם פורצ'יני) עשתה חסד לבשר. הפירה הנימוח והמעודן הלך טוב עם הבשר. המנה הייתה מצויינת. אני הזמנתי פנה עם חזה אווז מעושן ורצועות זוקיני (האח היותר ירוק ושובב של הקישוא) ואיך לא - פרמז'נו. נ' הגדיר את המנה בצורה הכי גבוהה שאפשר: "פשוט אי אפשר להפסיק לאכול את זה". זה המקום לומר שהמנות נדיבות. למרות שכבר היינו שבעים, עדיין היד עשתה תנועה בלתי רצונית לעבר הצלחת.

כדי לאגור כוחות לגרנד פינלה, לגמנו מרגריטה פסיפלורה משובחת ומשובבת. ואז הן הגיעו – האחרונות. יפות, שוות מבית טוב (פטיסארט משושלת ארקפה) ועם שוקולד. נ', שיש לו פטיש לשוקולד הזמין טרופ שוקולד מצופה בשוקולד לבן ומוקף באגם פסיפלורה - מנה מומלצת לשוקוהולסיטים.

ואני, שיש לי פטיש להכנת שוקולד, הזמנתי טארט אגסים עם בצק נימוח מעוטר בשקדים, מכוסה בשוקולד אפוי. מנה אחרונה נפלאה. שידוך מצוין בין בצק, פרי ושוקולד, אבות המזון האמתיים. רק משהו אחד היה חסר - קפה טוב. רועי, שקרא את מחשבותיי, מיד הביא לאטה מקיאטו והשמחה הפכה שלמה. ככה זה כשיש גנים טובים (ארקפה, כבר אמרנו?) וסביבה תומכת.

גיל עידן, הרוח היצירתית של המקום והיועץ הקולינארי ב"ארקפה", רואה במעשיו שליחות ולא רק מקצוע. הוא שם דגש על הפרטים הקטנים, המרכיבים את התמונה הגדולה - אוכל ביסטרו משובח וחווית אכילה שלמה ונעימה.

ל"ג'ויה" עסקיות משתלמות ביותר (מ-39 ₪ ועד 69 ₪), עסקית מתוקה לחיך ולארנק ב-24 ₪ בלבד וארוחות בוקר מפנקות, הכוללות קפה מבית "ארקפה" ולחמים טריים בתוספת ממרחים וגבינות. אגב, השמחה יכולה גם לבוא אליכם הביתה. ביסטרו ג'ויה – ללכת, גם אם אתם עצובים.
מאת: איריס גרסט
ג'ויה ביסטרו: שמחנו להכיר
ג'ויה באיטלקית פירושה שמחה, אז גם אנחנו כיוונו את החיישנים למצב שמח ויצאנו לג'ויה ביסטרו שברמת-השרון. בעוד שולחננו נמלא מכל טוב ופינו אומר שירה, נהנינו משירות אדיב וראוי לציון. ג'ויה ביסטרו הוא מקום שמייצר שמחה גסטרונומית משוחררת ובלתי מעונבת, עם אוכל איכותי ללא פשרות, אלכוהול בשפע ומוסיקה טובה
פירוש המילה ג'ויה הוא שמחה באיטלקית. אמנם לאיטלקים יש הרבה יותר סיבות לשמוח מאשר לנו (קחו למשל קיאנטי, באצ'י וקוונטין טרנטינו), אבל גם אנחנו רצינו קצת ניאוריאליזם. לכן כיוונו את החיישנים ל"מוד" שמח ויצאנו ל"ג'ויה ביסטרו" שברמת-השרון. "ג'ויה ביסטרו" הוא מקום שמזמין שמחה מהסוג הרגוע, הלא מעונב עם אוכל איכותי ללא פשרות, אלכוהול ומוסיקה טובה. לא משנה איך באתם, תצאו משם שמחים. האגדה מספרת שהשם ביסטרו מקורו בקווזקים, שהגיעו לפריז אחרי תבוסת נפוליאון בשנת 1815. כשנאלצו להמתין לאוכל במסעדה הם צעקו "ביסטרה, ביסטרה", כלומר: הזדרזו!

אנחנו, קווקזים מקומיים, לא נאלצנו להיגרר למחאות. פשוט לא היתה סיבה. השירות ב"ג'ויה ביסטרו" הוא מהנעימים והיעילים בהם נתקלתי במחוזותינו. לבד מהיותו חייכן ונעים, המלצר שלנו, רועי, היה קשוב לכל רחשי ותנודות הסועדים. לא היה צריך לבקש כלום, הוא כבר ניחש. רוב הזמן תקשרנו בפנטומימה – הוא שואל "הכול בסדר"? ואני עונה "ממממממממ... נפלא".

"ג'ויה ביסטרו" הוא קונספט המשלב מסעדה, בר וקפה עם חנות מאפים ולחמים מבית המאפה הצרפתי של "ארקפה", שם הכול נאפה בתנור לאורך כל שעות היום. המקום נותן פתרון קולינארי באווירה פריזאית, עם תקרות מקושטות וכרכובים, שולחנות עץ קטנים הסמוכים זה לזה במידה, כנהוג בביסטרו. על כל שולחן תמצאו מטחנת פלפל שחור ומלח ים לצורך הפרקטיקה ונר עם אהיל חרוזים בשביל הנשמה (אתם באירופה, אבל תרגישו בבית) - קז'ואל שיק שתורם לאווירה החמימה. בר עץ ארוך ומבטיח יספק לכם קוקטילים מפתיעים ומקוריים במחירים שפויים.

אחרי שנשנשנו פוקצ'ות ברוטב סלסה, אימצנו לנו קוקטייל סיידר חם עם סאות'רן קומפורט והרגשתי לרגע בדרום, כדמות מספר של טנסי וויליאמס. אין כמו "נחמה דרומית" בליל חורף. רועי המליץ לנו על סלט קולבר, שהגיע לשולחננו בטרם הספקנו לומר: "ביסטרה, ביסטרה". הסלט החדש בתפריט לא ייתקל בקשיי קליטה, כי הוא פשוט נהדר. תערובת חסות ורוקט ברוטב ויניגרט עם גרגרי חרדל מעודן ולא אגרסיבי, עם משולשי בצק פילו מטוגנים ממולאים בגבינת עיזים קולבר, שגרמה לי לפעות. לצידם הוגשו פרוסות סלק מתקתקות.

מסלט ניתרנו לפיצה קלבריה עם בצק דק וקריספי, רוטב מעגבניות טריות, מוצרלה, פלפל, פפרוני פיקנטי, צ'ילי, זיתים ואורגנו. קריספי, עם טעם עשיר ופיקנטי. ללא ספק, הדבר האמיתי. במילה אחת: בליסימו! הידע להכנת הפיצות נרכש מדינו סרטיראני, פיצאולו (ד"ר
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על