מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


רצוי להודות שהתנפלנו על הטאפסים. היינו רעבים אחרי יום עבודה. לאחר שאלו באו אל קרבנו היה לנו לפתע זמן להשתהות ולהביט בעין יותר בוחנת מסביב: גילינו שלל תמונות משפחתיות בשחור-לבן על הקירות, שולחן סלוני עם ספות וכורסת עור לצידו, באמצע המסעדה, שמתאים לחבורה שמעוניינת לנהל שיחת סלון נעימה. זה אפשרי, אל תצחקו! האקוסטיקה ב"ג'וספה" טובה ומאפשרת לדבר ואף לשמוע, וזאת למרות המוזיקה שמתנגנת כל העת ברקע – ושאף מצאה חן בעינינו: מוזיקה ספרדית עם גלישה למוזיקה ברזילאית בפורטוגזית שזרמה אל "רכבת השלום" של קט סטיבנס, שכל כך מתאימה לעיתות מהפכה כמו עכשיו, שהתפתחה אל ריתם'נ'בלוז משמח בשלב מאוחר יותר של הערב). שמתי לב שהצלחות בהן מוגשות המנות של "ג'וספה" אקלקטיות. כמו נלקחו משלל סרוויסים ישנים. פורצלן וזכוכית. משהו עם טעם חזק של בית מהול בוינטג' מנצח. יפה להם!

כשהגיעו העיקריות שהזמנו ראינו שגם ההגשה מוקפדת ומסוגננת, אבל לא מדי... ובעיקר שה"צילחו?ת" לא מאלץ את העושים במלאכה במטבח להקטין את המנות, שהיו נדיבות ויותר בגודלן. עכשיו בואו נדבר על העיקריות ששלנו – סלט אנטריקוט היה עשיר ברצועות אנטריקוט טוב, עשוי מידיום ועסיסי. הבשר שולב בסלט בנדיבות. עוד נוכחו בסלט עלי בייבי טריים, ג'וליאנים של ירקות שורש שונים ופריכים, טבעות דקות של בצל סגול ורבעי עגבניות שרי. רוטב ויניגרט חרדל נעים (פיקנטי – היזהרו אם אתם ממש לא בעניין של חרפרפות) ליווה אותם במידה, ולא הטביע אותם בתוכו. ההמבורגר הקלאסי שלנו הוזמן עם גבינת אמנטל ועשוי מידיום. הוא הגיע בדיוק במידת העשייה הנכונה עם לחמנייה ענקית, עלי בייבי, פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ. איולי צ'יפוטלה שהוצב על הצלחת בפנכה קטנה התאים לטבילת פיסות ממיקס צ'יפס הבטטה ותפוח האדמה המתובל, שהתלווה להמבורגר הגדול והטעים. עם המנות לגמנו למברוסקו אדמדם ומתקתק, שהתאים בול לערב הקיץ הנעים.

קרם ברולה סגר את הארוחה עם מתיקות נכונה, שאיזנה את טעם האספרסו הקצר המריר והנהדר. ברקע שר תום פטי על אנשים שלומדים לעוף ואנחנו הרגשנו איך למרות הנעימות הברוכה של השהייה ב"ג'וספה" עייפות טובה משתלטת עלינו, וכנפיים דמיוניות צומחות לנו ומסמלות שהגיע הזמן לעוף הביתה. אחרי הכל – מחר יום חדש!
מאת: מערכת ROL
לרקוד על כל החתונות
ביסטרו-בר "ג'וספה" מפרישמן פינת דיזינגוף ניחן בנעימות כובשת ובאוכל שעושה טוב בחיך ובבטן. חוצמזה יש שם שירות חייכני ויעיל, אווירה טובה, ומוזיקה נכונה. אחלה בילוי!
הגענו ל"ג'וספה" השוכן על רחוב פרישמן, כמעט צמוד לדיזינגוף, בשעת שקיעה. המקום, הלא גדול ולא קטן, המרוהט בטוב טעם והמשרה אווירה נינוחה וקלאסית שכזו, קרץ לנו מבחוץ עם חלונותיו הרחבים הפונים לרחוב. גם הגדרתו כביסטרו-בר מצאה חן בעינינו, והגילוי שיש לו גם תפריט טאפס מגוון ושיש בתפריט שלו, ובמקום בכלל, השראה ספרדית מבית סבתא (של הבעלים) מילאה אותנו בתחושה שבחרנו נכון. צדקנו!
התיישבנו לצד החלונות והתרווחנו בנוחות. במקום בילו באותו זמן לא מעט אנשים והוא הלך והתמלא ככל שהערב ערב. פתחנו עם Selecta – בירת לאגר ספרדית, אדמונית וחזקה יותר ובעלת גוף מלא יותר מהסאן מיגל אספסיאל הרגילה. 6.2% אלכוהול. היא הייתה בדיוק מה שנזקקנו לו כפתיח וכדי לצנן את החום הלח ששרר עדיין בחוצות תל-אביב. מנת פתיחה של חציל קלוי עם פלפלים קצוצים וטחינה הוגשה לצידה, בלוויית טוסטים קטנים. יופי!

ל"ג'וספה" יש, כפי שאמרנו, טאפסים להציע. עיון מעמיק בתפריט גילה שחלק מהטאפסים הם פשוט מנות מוקטנות של העיקריות. הדבר מאפשר טעימה מכמה וכמה מנות מתפריט המסעדה. קונספט מנצח לדידנו. מהטאפס אפשר להזמין אחדים לפי הטעם, או ללכת על תפריט טאפסים זוגי – 6 טאפאסים לבחירה המוגשים בלוויית קאווה או למברוסקו או שליש בירה מהחבית. בגלל שלא הכרנו את המקום הסתקרנו לטעום כמה שיותר מנות, ולכן החלטנו לפצוח בארבעה טאפסים בודדים, כדי להתרשם ולהמשיך משם אל העיקריות. קרפצ'יו קולרבי התגלה כמנה לבנה יפהפייה, מרעננת וטעימה. פרוסות הקולרבי היו דקיקות וחמצמצות. מעליהן נבזקו שמן זית איכותי ועלעלי זעתר טריים, וגבעת לב?נה טעימה הוערמה אף היא למעלה. מנה מדויקת ומלהיבה. כרובית חלוטה מטוגנת בפאנקו הוזמנה אף היא. הגיעו מספר פרחי כרובית, בעלת גוף ולא סמרטוטית, שזכו לציפוי (קצת גס מדי) של פאנקו מטוגן, אבל היו מאוד טעימים. רוטב טחינה גולמית מעט מריר העניק לכרובית טוויסט נחמד. פטה הכבד של ג'וספה, שהוגש כטאפס, התגלה כמעדן קרמי וורדרד ונימוח. ריבת הבצל שהתלוותה לו לא הייתה מדהימה, אבל לנו הספיקו לצידו הטוסטונים. טאפס שרימפס בשמנת, יין וטימין הוגש בקערה קטנה עמוקה והציג חמישה שרימפים גדולים ועסיסיים השוחים ברוטב נהדר. הצנוברים שקישטו את המנה התאימו לה בול. נחת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על