מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017
שאנשים נכנסו ויצאו, אכלו, שתו ונראו מרוצים ביותר, אבל באמת שכל זה היווה רק פסאדה לחוויה האישית שלי. וכך, תשומת-לבי הוסחה קלות מהניגובים האחרונים של שאריות הפטה רק כשת' המהם לאות שהנה המלצר בא עם עוד מנה, בעצם שתיים. מדובר במנות ביניים מצוינות ביותר, שעל אחת מהן אני לא מפסיקה לדבר מאז. אתם תנחשו איזו מהשתיים – סלט ים-תיכוני עשיר שמרכיביו גבינה בולגרית, גבינת צאן, בייבי מוצרלה, מבחר חסות, עגבניות, מלפפונים, זיתים שחורים ובצל סגול, והוא מתובל בשמן זית וזעתר, ומנת פטריות מצופות, מטוגנות, ממולאות בתערובת גבינות, פשוט אלוהיות, שהוגשו על מצע חסות. נו, ניחשתם?

התפננו לעיקריות, למרות שכבר יכולנו להירדם במקומנו שבעים ותשושים. אני בחרתי לבחון את הפסטה הטרייה של "איני", במתכונת הפטוצ'יני טריו (שלושה צבעים) שלה. זה לא שלא אכלתי כבר פסטה טרייה ב"איני". על איכותה וטיבה לא היו לי עוררין, פשוט הרוטב... התלבטתי בין מספר אפשרויות והלכתי על רוטב טוסקנה – עגבניות, שמנת ופסטו, שנוספה לו עירית קצוצה ומרעננת. נהדרת. ת' התפתה להמלצה שסיפר לי שקרא על "איני" באיזה אתר באינטרנט. "אמרו שם שלא לפספס את ה"סלטימבוקה חלומי", שהיא למעשה נתחי חזה עוף במילוי גבינת חלומי ופסטו, ברוטב עשיר של שמנת ופטריות, שלצידה עוד מגיע תפוח אדמה אפוי ונימוח (עם חמאה בצד). ת' בישר לי שהוא מתכוון לחזור לאתר שבו מצא את ההמלצה, ולהודות למה-שמו ששלח אותו לתענוג הזה. בסדר... אם אפשר היה להנדס את החיים דרך האינטרנט, הוא היה עושה כך.

בסוף עוד חגגנו על קרם ברולה קלאסי ונפלא, שעשה מתוק בלב ועל הנשמה. שני אספרסו קצר ויאללה חוזרים לשגרה הלא ממש ברוכה. איזה כיף שיש "איני". איזה כיף שאפשר היה קצר לברוח, קצת לשמוח, קצת להיזכר שהחיים לפעמים גם סתם טעמים נורא.
מאת: גלי פיאלקוב
אם אין "איני" לי – מי לי?!
לצאת, לבלות, לאכול, לנוח מהכל, להתענג על אוכל פשוט וטעים ובשפע – כמה מסעדות יכולות למלא עבורנו 'וי' ליד כל הצרכים האלו? מעטות.
"איני" מפתח-תקווה עונה על כולם, ויותר.
אמצע השבוע. ערב. מקלטי הטלוויזיה מהדהדים קולות עמומים החודרים דרך הקירות, ואורות כחלחלים אשר מהבהבים בשורות לא טובות באיתותים קדומים בין מרפסת למרפסת. אנחנו מחליטים שדי לנו. צריכים לצאת, לנשום אוויר, לשתות משהו, לאכול דבר מה, להרגיש חיים ומרוצים, למרות הכל. ההחלטה הבאה, הכמעט ברורה מאליה עבורנו, היא לאן – ל"איני" כמובן.

"איני" הפתח-תקוואי, הוא מן בית-קפה-מסעדה שלא משנה מתי תפקדו אותו, תשבעו בו נחת וטעמים. המקום, המעוצב בצורה סולידית ונעימה ביותר, מציע תפריט עם דגשים איטלקיים, אווירה נינוחה, אפשרויות ישיבה בפנים (במזגן המבורך) או על מרפסת חיצונית נעימה, נגישות גבוהה מכל מקום בסביבת תל-אביב וחנייה בשפע אם באים בערב – בדיוק מה שהעצבים הרופפים שלנו צריכים כדי להתרפות ולהירגע.

באנו רעבים. ת', בן-זוגי לארוחה, פחות. אבל מה לעשות – זה מצבו הקיומי. בכל מקרה, אני שדלתי אותו להזמין פשוט את כל מה ששנינו אוהבים. היו לי עיניים גדולות, ואני אפילו לא מתביישת להודות – זללתי. אחרי שהונחה על שולחננו סלסלת מקלות שום מעולים וריחניים במיוחד (שנאפים במקום), אותם נשנשנו לאורך כל הארוחה, הגיעו הראשונות. פתחנו בשתי מנות נפלאות (אם כי שלי יותר): ת' לקח מנת אנטיפסטי אישית, שכללה סלק, קישואים, בטטות, ברוקלי, כרובית, וחצילים קלויים בגריל, ומותזים בחומץ בלסמי. על החצילים החמודים פוזר גם רוטב צ'ילי מתוק תוצרת בית. כל הכבודה נחה על מצע חסה טרייה ונטרפה קל מהרה. בסדר... הוא ומנות הבריאות שלו, תסלחו לי – אני לא יכולתי, וגם לא רציתי, לוותר על פטה כבד העוף של "איני", שהוא באמת מן המשובחים. ארבע פרוסות גדולות של האושר הזה, חמאתיות, מענגות חיך, על חלקן העליון שכבת צנוברים עבה, שרק מקפיצה את המנה עוד יותר למעלה, ולצידן ריבת בצל כהה, כמעט שחורה, שמתיקותה מתנגשת חזיתית עם טעמי הפטה ועושה בהם שמות במובן הטוב ביותר של המלה. כל אלו נמרחו על-ידי על גבי קרוסטיני חמימים, והשמחה היתה רבה.

אם תתהו מה הלך מסביבנו בזמן שביליתי ב"איני" לא אוכל לסייע לכם במענה הגון, לצערי. הייתי כל כך מרוכזת באוכל ובהנאתי הפרטית, והמלצר היה כה ענייני ומקצועי ושליו, שממש לא שמתי לב למאום. אני חושבת
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על