מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


כמנה עיקרית אני הזמנתי ניוקושקה – מלה בפולנית, המתארת מאכל המבוסס על מבנה ארוך-משהו דמוי ניוקי, ובצל מטוגן, כשהתוספת היא חזה אווז. מזי הזמינה לזניה פטריות (טעמי הלזניה משתנים בימים שונים), אשר הוגשה ברוטב העגבניות המצוין. את שתי המנות קיבלנו בתוספת סלט. מחירי המנות הם בתחום הסביר מאוד: מעט יותר מ-40 שקלים עבור המנות העיקריות החמות, ו- 26-36 שקלים עבור המנות הראשונות. כל שאר מחירי המנות במסעדה נעים בין כ-30 לכ-45 שקלים.

כפי שצוין בתחילה, חלק מן המנות או הרטבים, משתנים בימים שונים. בנוסף, קיימות מנות מיוחדות במקום, אותן לא ניתן למצוא בכל יום: המנות מגוונות ומסקרנות: חריימה, ממולאים בגירסה פולנית (מענין..), ביף בורגיניון (צרפתי), מגלובה (מרוקאי – קדירת אורז, בשר וירקות כתיאור כללי..) ועוד. מחירן של המנות הללו המוגדרות "מיוחדים", נע בין 51-54 שקלים.

לפני שאנו מגיעים לקינוחים, חובה לציין את גולת הכותרת, מבחינתי לפחות: השירותים. אולי זה לא נושא מלבב כמקדים למאכלים מתוקים, אך נחמד לדעת: השירותים נמצאים, אמנם, מחוץ למסעדה (מסביב), אך מושקעים מאוד, מקושטים בסבונים, פרחים ותמונות חמודות, וכמעט כמעט, נראים ביתיים. ראיתי צורך לציין זאת, משום שאופיו של כל המקום הוא ב"טעם של פעם": ביתי-סבתאי-חמים כזה, וגם בפן הזה, הצליחו בעיניי.

ובמעבר חד.... המנות האחרונות:
הוויטרינה המתוארת בפתיחה לכתבה, הכילה ביום הגיענו למסעדה, כ-30 קינוחים שונים. וזוהי כמות קטנה, אומר נעם. בדרך כלל יכולים למלא את הוויטרינה גם עד 40 סוגים שונים של קינוחים אישיים ועוגות, כולם במחיר 29 שקלים. ניתן גם לקנות עוגות במקום. והרי רשימה חלקית, אותה חשתי צורך לציין: מוס שמנת פסיפלורה / פירות יער; מוס שמנת וניל עוגיות; מוס אייריש קרים (ליקר איכותי על בסיס שמנת) עם אגוזים; כיפה מרירה – שוקולד מריר עם קרם וניל וגרידת תפוז; כיפה לבנה – שוקולד לבן עם ריבת חלב; פאי לימון; טיפת שוקולד – מוס שוקולד עם פחזנית וניל; עוגת גבינה אפויה עם שוקולד מריר ובסיס של בראוניז; ועוד.... ועוד...

אנחנו הזמנו את מנת הפאי לימון, וכיפה מרירה, שהיתה טעימה מאוד. בעונות המתאימות, אומר נעם, נמצאים במקום גם קינוחים על בסיס פירות שונים ואקזוטיים.

הסתיים הבילוי. מזי דיווחה כי זו תהיה לה הפעם הראשונה, שהיא תעלה על האוטובוס לבאר שבע (כשעתיים נסיעה), שבעה ומאושרת. בעודה מפליגה לה אל ביתה ומעכלת בהנאה, הפלגתי אני אל ביתי, ותהיתי, על כמה ארוחות "אדלג" מחר, עד שאהיה שוב רעבה...
מאת: נעמה הלוי
כשאידה פגשה את סוזן
"אידה וסוזן" הוא בית קפה-מסעדה ייחודי ברחובות, המתאפיין במוטו 'טעם של פעם'. השראה מבית סבתא, עיצוב ביתי ואווירה אינטימית, אירוח נדיב ואפילו שירותים מוקפדים – כל אלה הם רק מעטפת לאוכל טוב, שנע מארוחות בוקר עסיסיות ועד עיקריות בשר
אידה וסוזן הן שתיים מן הסבתות של בעלי הבית קפה-מסעדה החמוד, שקיבל את שמן. המקום נמצא על רחוב הרצל הסואן בעיר רחובות, ועם זאת מאופיין באווירה שקטה ונעימה עד מאוד וקורטוב טעם של פעם (אשר יוזכר בהמשך), המתבטאים בעיצוב של סיון בן-יקר (זוגתו של אחד הבעלים), ובעצים הוותיקים הנשקפים דרך חלונות הזכוכית, הפונים אל הרחוב.

המקום מתאפיין בגווני החום-צהבהב-ירקרק. על הקירות תמונות פרחים עדינות, ומדפים מעץ בהיר הצבוע באותם הגוונים, בנוסף למדפי-זכוכית הטבועים בתוך הקיר, ועליהם שלל קופסאות של עוגיות, המוארות ומוצעות למכירה ב-29 שקלים, לצד צנצנות של סוכריות וריבה המונחות שם ליופי. בנוסף לשולחנות הרגילים קיימים גם כסאות-בר, וגם כמה מקומות ישיבה בחוץ. באיזור מדפי העוגיות, נמצאת הוויטרינה של הקינוחים, אותה ראוי להזכיר כבר בשלב זה: כ-30 קינוחים שונים, יצירתיים, יפהפיים וכפי שיורחב כאן מאוחר יותר – גם טעימים מאוד, תופסים את העין. עד סוף הכתבה, כבר לא תוכלו להתאפק ותהיו חייבים לרוץ ולנסות.

התפריט הורכב על ידי שני בעלי המסעדה, השף יונתן ברנר ושותפו נעם. מטרתם היתה, כפי שמתאר זאת נעם, ליצור מקום שקט ונעים מבחינת העיצוב והמוסיקה, עם מטבח שמציע אוכל ישראלי טעים. התפריט כולל ארוחות בוקר, תבשילים איטלקיים (לזניה, ניוקי, רביולי, טורטליני ועוד), סלטים וסנדוויצ'ים שונים כיאה לבית-קפה, ובנוסף, תלוי על קיר המסעדה תפריט משתנה, של תבשילים או רטבים שונים, מתחלפים. ייחוד נוסף של המקום מתבטא בהקפדה על חומרי גלם טבעיים בלבד, ללא שימוש באבקות מוכנות כלשהן (מה שמאוד מורגש בטעמן של המנות, ועודד מאוד את זוג הבחורות אשר ישבו לידינו, שאחת מהן היתה אלרגית לאבקות מרק למיניהן).

הגענו, מזי ואני, לבילוי של ערב נעים, בעוד מזי צופה כל העת על תחנת האוטובוס השוכנת הלאה מן המסעדה, ממנה יצאה לאחר הבילוי שלנו, אל המשפחה בבאר-שבע. מזי מכירה את "אידה וסוזן" ומחבבת מאוד את המקום. "כן, אני יודעת איפה זה", אמרה כששאלתי אותה על המקום, "זה מול המכון". מוטי, חברנו לעבודה, טוען כי ניתן לתאר היכן נמצאים מקומות בעיר רחובות בשתי דרכים: או מול המכון (ויצמן), או ליד המשטרה... תיאור נכון למדי גם לדעתי.

כמנות ראשונות הזמנו כרובית של סבתא (פרחי כרובית בציפוי פריך ברוטב צ'ילי מתוק, שאת הרכבו ביקשנו אך נשאר חסוי...), וחציל פרמז'אנו (פרוסות חציל קלוי במילוי עגבניות קלויות מותך ברוטב נפוליטנה), שהיה מצוין. רוטב העגבניות, אומרת מזי, שביקרה במקום כבר פעמיים בעבר ועל-כן מוגדרת מומחית, טעמו מיוחד והוא מככב בכמה מן המנות. אני מסכימה. המנה היתה מצוינת מכל בחינה: שילוב הטעמים, לא שומני, וטעמו המתוק והטעים של החציל, אחד משתי אהבותיי הגדולות בתחום הירקות. מנת הכרובית, אומר נעם, היא אחת מן המנות של הסבתות, אליה מצטרפות ארוחות הבוקר השונות והשקשוקה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על