מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


מלאים מהמנות הראשונות, אך עדיין סקרנים, עברנו לעיקריות. לפנינו הונחו סלמון בקרמול עדין, המוגש על ריזוטו על בסיס חלב קוקוס ופטריות. הסלמון עצמו מושרה כיומיים טרם ההגשה במרינדת סויה, שומשום, סילאן ומיסו, המעניקים לו טעם אסייתי נפלא. כעיקרית שנייה טעמנו את מדליוני פילה הבקר שהיו רכים ונמסים בפה, והוגשו על מצע קרם כמהין משובח בטעמו, לצד מח עצם וערמונים טריים. כל מילה נוספת מיותרת, נכון?

למנות האחרונות הגענו שבעים עד אפס מקום, ובכל זאת, לא יכולנו להרשות לעצמנו להפסיד את הפינוק הנפלא הטמון במנות האחרונות, כפי שהבטיחה לנו המלצרית שליוותה אותנו בנאמנות לאורך כל הארוחה. גם הפעם, מיותר לציין, היא לא הכזיבה – סיגר תפוחים, מסקרפונה תותים, והר געש של שוקולד – היו אלו שלוש מנות מתוקות, שקלעו בדיוק למטרה בכמות ובטעם וסיפקו גרנד-פינאלה מושלם לארוחה שלנו.

"חוות התבלינים" היא לא רק שם דבר קולינארי המחייב כל אנין טעם בביקור. בצמוד למסעדה פועלת "צבעי אדמה" חנות המציעה למכירה מגוון עבודות יד, כלי קרמיקה, תכשיטים, עיצובים בבד ובעור, מוצרי קוסמטיקה אורגנית טבעית ועוד.

לסיכום – אם חשקה נפשכם בטיול, ארוך או קצר, מעט תרבות והרבה מאד אוכל ואווירה מעולה – "חוות התבלינים" היא כנראה המענה המדויק לחשקיכם.
מאת: מורן פרי
מתובל היטב
"חוות התבלינים" בגלבוע מגישה לא רק אוכל אקסקלוסיבי ומופלא אלא גם צמחייה ירוקה, אוויר הרים צלול וזך ונוף מהפנט של עמק יזרעאל. כל אלו מהווים תפאורה מושלמת לבילוי מהנה ולארוחה חווייתית מאין כמוה
במעלה דרך נוף הגלבוע, בלב ליבה של פנינת הטבע הייחודית והמפורסמת בעמק יזרעאל, טובלת בנוף הרים, חורש וירוק עוצרי נשימה, שוכנת מסעדת חוות התבלינים, מהמובילות באזור ואף בצפון כולו. מיקומה המושלם של המסעדה, נטועה בעורקו הראשי של הנוף המהמם הזה ומרוחקת ומבודדת מהשאון הסואן של היומיום בדיוק במידה הנכונה, מעניק למקום גוון רומנטי מובהק וניחוח של ארץ רחוקה, והופך את המסעדה ליעד אידיאלי לחתונות ולאירועים. זוג צעיר ונרגש שפגשנו שם סיפר לנו בעיניים נוצצות על האירוע המושלם שחגגו במקום, ואם לומר את האמת, במקום שכזה – קשה לפספס.

הגענו למקום בצהרי יום שישי חורפיים במיוחד ונחתנו היישר לתוך אווירה כפרית, רומנטית ומיוחדת. תוך שניות מצאנו עצמנו ישובים בינות לרכסים מכוסי ערפילים, המתפוגגים מפעם לפעם וחושפים גבעות ירוקות וקשת מרהיבה בחדות ובניקיון צבעיה, מתחממים מחומה של האח הבוערת במרכז המסעדה, נהנים מהמוסיקה הנעימה ומתענגים על כוס יין אדום ביתי ומשובח, המיוצר למרגלות המסעדה.

תפריט המסעדה עשיר ומגוון ומאמת לחלוטין את מה שנכתב באתר המסעדה, המכריז כי כל אחד ימצא בו משהו שהוא אוהב. כחובבי אוכל מושבעים מצאנו לעצמנו הרבה מאד דברים שאנחנו אוהבים. פתחנו במגוון מנות ראשונות מעולות, שהיוו תחרות קשה זו לזו ביופיין ובטעמן: פוקצ'ת רוזמרין המיוצרת במקום, מוגשת לצד סלסת עגבניות, סלט טחינה וטפנד זיתים; פטה פיסטוק מעושן לצד ריבת ברי וריבת תפוז, המהווה חידוש מרענן לכל מנות פטה הכבד, בזכות הנגיעה המעושנת העדינה; קרפצ'יו סינטה צרוב בבלסמי, שמן זית ומלח ים, מעוטר בדפי גבינת פרמזן דקיקים, צנונית וארטישוק. וכאילו לא די בכל אלו, חתמנו את שלב הראשונות במרק קרם ארטישוק מעולה, בו צפו כופתאות ניוקי ממולאות בגבינת עיזים, בזיליקום ועגבניות מיובשות. תאווה לחיך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על