מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


מנה ראשונה נוספת שהזמנו, ממנות הדגל של "חוות התבלינים", הוא סלט החווה, המכיל עלים ירוקים עם תפוחי עץ מיובשים, פקאנים וקאשיו ביד רחבה - והכל מתובל ברוטב ויניגרט פטל (כן, אתם קוראים נכון - זהו רוטב המוכן במקום וגם נמכר במקום לכל המכורים, תענוג מתקתק חמצמץ לחיך). המנה השלישית מבין שלל הפתיחים שנחתו על שולחננו היתה מנת פטריות פורטובלו המושרות בתחמיץ, ממולאות בגבינת צאן על מצע של פולנטה, צד סלט עם ויניגרט פטל. במנה זו יש לי הצעה לביס המושלם - פשוט מאוד הכול ביחד על המזלג! אחרונה חביבה מבין המנות הראשונות היא כבד אווז (נמס בפה) ברוטב קלבדוס מתקתק על מצע תפוחי עץ - פשוט אין מילים.

לאחר מנוחה קלה (חצי שעה לפחות), החלטנו להזמין את המנות העיקריות, ספק מתוך סקרנות ספק בזכות המקום המועט שהתפנה בקיבה. כך או כך, קיבלנו שתי מנות מנקרות עיניים: פילה מניון (מדליוני פילה בקר ברוטב רימונים מתקתק, על מצע עדשים וצנובר) וצלעות כבש ברוטב דבש (מוגש עם מאפי כרוב). לא צריך להכביר מילים - התיאור המילולי אומר פשוט הכול, והטעם הצדיק כל ציפיה שנוצרה מהתיאור המפתה.

לקינוח, נשאר מקום רק למנה אחת בודדה (הרי צריך עוד מנה אחת מתוקה בשביל הפיניש הסופי). הלכנו על פאי תאנים, שכמו כל המנות והקינוחים, מוכן במקום. הפאי היווה סיום מושלם לחוויה הקולינארית המושלמת שעברה עלינו.

בקיצור, אני מאמינה שכבר הבנתם: החוויה היתה פשוט שווה! לבילוי ייחודי, אם בנסיעה במיוחד, אם כחלק מטיול בימי החג או בכל קונסטלציה אחרת, מומלץ להכיר את "חוות התבלינים בגלבוע" - מקום שמספק עונג קולינארי, נוף סביבתי מדהים, רוגע, וגם לכל המעוניינים, במה מושלמת לכל אירוע ושמחה בסביבה ירוקה וייחודית.

"חוות התבלינים בגלבוע"
כתובת: עפולה, הרי הגלבוע (ת.ד 2404 עפולה 18100)
טלפון: 04-6531093
מאת: מיכל רוקר
חוויית התבלינים בגלבוע
"חוות התבלינים בגלבוע" היא מסעדה מעוצבת ומרשימה, הצופה לנופי הגליל התחתון ומוקפת חלקות תבלינים וכרמים. זהו מקום מושלם לכל זוג שרוצה לחגוג את כלולותיו בגן הטרסות היפהפה, עם תפריט קולינארי איכותי ומיוחד. החגים שבאים עלינו לטובה הם הזדמנות מצויינת לבקר במסעדה הייחודית: כל טיול בצפון יהפוך לחוויה שלמה יותר אחרי היכרות עם מטעמי החווה ונופיה
כבר למרגלות הגלבוע ולאורך הכביש המתפתל בעלייה אל ההר, נחשף לאיטו מתחם מסעדת "חוות התבלינים". בתחילה, מבנה העץ האלפיני ולאחר מכן טרסת האירועים המיוחדת, המיועדת רק לזוגות חובבי אווירה פסטורלית, אוויר צלול כיין וטעמים קולינאריים משובחים.

בתור תל אביבית, המורגלת במסעדות עירוניות בין רחובות מפוייחים, נמלאתי חיוך בזכות החוויה הטבעית, השקט והאוויר הנקי - חיוך שלא ירד לרגע מפניי והביא רוגע לא מוכר בלב. החוויה התעצמה כשנכנסנו למסעדה עצמה, העשויה כולה עץ, שתקרתה מקושטת בריבועים ריבועים של תבלינים וגידולים האופייניים לאיזור, שאת רובם כלל לא הכרתי (תל אביבית שכמותי).

התקבלנו בחיוך רחב. המלצרית האדיבה הובילה אותנו לשולחן, הצמוד לחלון ולנוף המטריף של הגליל התחתון. הסועד ב"חוות התבלינים" נהנה מאוד, אך בפניו ניצבת משימה לא פשוטה, כי התפריט מלא בתיאורי מנות עשירים ומעוררי התיאבון, כך שהבחירה ממש קשה. מה שמתחשק לעשות זה פשוט לבחור את הכול!

אבל אין מה לעשות: כשצריך לבחור, בוחרים. לכן, כדי להמשיך בתהליך ההתרגעות (שהיה כבר בעיצומו), קיבלנו "שוט" של מרק גספצ'יו קר ושתי כוסות יין הבית, המיוצר מענבים שגדלים בכרם של החווה - החלקה הכי ירוקה בנוף הנצפה מ"חוות התבלינים" בקיץ החם. לאחר ה"לחיים" עם כוסות הגספצ'יו, התפנינו לתהליך בחירת המנות. כמנה ראשונה הזמנו ארבע מנות (למרות שהיינו רק זוג. מה לעשות? כאמור, פשוט לא יכולנו להחליט...).

אבל בסופו של דבר זה היה רעיון מצוין ומומלץ, כי מגוון המנות הראשונות התגלה כייחודי ומרענן: המנה הראשונה היא מנת לחם הבית, המכילה שלושה סוגי לחמים שנאפים במקום - האחד לחם בירה ואגוזי מלך, השני פוקצ'ה עם רוזמרין וקצח והשלישי לחם מקמח מלא עם גרגרי כוסברה, כמון ושומר. כל השלושה מוגשים לשולחן, בלוויית ממרחי תבלין טריים ושמן זית עם חומץ בלסמי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על