מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


בעודי כותבת על התפעלותי מהמקום כבר הונח על שולחני לחם הבית של "שרלוט". זהו לחם מגולגל לצורת עיגול, בדומה לעוגייה, והוא חם ופריך. עימו הגיעה גם חמאה מפתה. אוי כמה שזה היה במקום... ובכן, לאחר הלחם המשיך הערב הקולינארי שלי כהלכתו. אורי השף עמל במטבח והמלצר האדיב דאג לכל מחסורי. מאגף המנות הראשונות בחרתי במנה מפנקת: גבינת לבנה כבשים של ויויאנה עם פקאן סיני ועשבי תיבול רעננים במעטפת חציל אפוי וטוסט חמאת אורגנו. מי שמכינה את הגבינה היא ויויאנה, גבנית במקצועה, שמכינה את כל מוצרי החלב בביתה אשר בשרון. בכלל בלי להכיר את ויויאנה, אחרי שטעמתי את הגבינה שלה, אני יכולה להכריז שאני אוהבת אותה, ובכלל שאני אוהבת אנשים שעבודתם היא מלאכת מחשבת שאחרים זוכים ליהנות ממנה. המנה של ויויאנה ממש מעולה – החציל מגיע בדומה למתנה. עוטף לגמרי את ההפתעה הטמונה בתוכו, הלא היא הגבינה המשובחת. יחד עם מנה מרנינה זו מוגש גם לחם מתובל בשמן זית. בינתיים, כשויויאנה כבר על שולחני ואני אכן משתדלת כמו תמיד להשאיר מקום לעוד ואוכלת לאט לאט, סיפר לי אורי השף כי כך נוהגים למעשה הצרפתים – אוכלים לאיטם. רעיון טוב נסו זאת – מומלץ!

אולי בזכות אותה אכילה איטית קיבתי אישרה לי ליהנות מעוד ועוד, ולכן, מחזית העיקריות בתפריט בחרתי לי שתי מנות מרשימות. האחת: נתחי פילה בקרם שמנת, תימין ומרלו, עם רביולי במילוי ירקות שורש. נתחי הפילה היו משובחים וניכרו בשילוב מנצח של מספר טעמים – מין טעם צלוי משהו, שריקד בפי יחד עם טעמם המעודן של קרם השמנת והרביולי. אוי... פיתוי אין סופי. בחיי שזאת מנה בלתי נשכחת. כמעט סיימתי את נתחי הפילה ועל שולחני הונחה בחירתי השנייה: צלעות טלה על הגריל ברוטב יין אדום, פירות יער והל. צלעות הטלה היו עשויות כהלכה, פשוט למופת. טעמן היה מטרף. רוטב פירות היער הוסיף להן חן וטוויסט מתוק. אהבתי בהחלט!!!

התפריט ב"שרלוט" עשיר ומשובח. תוכלו למצוא בו קשת קולינארית רחבה של מטעמים שונים, שהרי בשרלוט מתמחים לא רק בבשרים אלא גם בפירות ים. בין השאר תיתקלו בתפריט במנות שאסור להחמיץ דוגמת: קדירת פירות ים מפנקת עם שרימפס, קלמארי, ראשי קלמארי, סרטנים ומולים בסגנון ים-תיכוני, עם רביולי סרטנים. יאמי! גם פילה מוסר בחמאת יוזו ופטריות פורצ'יני על פפרדלה צבעונית היא מנה חלומית. וכדאי בהחלט לנסות גם את השרימפס הגדול בשמנת קארי ירוק, נענע, ג'ינג'ר ואננס טרי. מאגף המנות הראשונות הייתי ממליצה לכם לטעום מה'דואט סקאלופ ושרימפס' במעטפת חמאת יוזו, עשבי תיבול וריזלינג, ואת פנינת החמד מנת הסביצ'ה עם עשבי התיבול, הפלפל החריף, הצנונית והבצל הסגול, המוגשת על טוסט בצק עלים. יש בתפריט אפילו חלק הפונה לצמחונים. הידד. נדמה שביקור אחד ב"שרלוט" הוא פשוט על קצת המזלג. לקראת סוף הערב לא ויתר לי השף אורי, רץ למטבח וחזר עם קינוח מענג: פנקוטה על קרם ערמונים מסוכרים ברוטב יין אדום ודובדבנים. הטעם האוורירי והערמונים כבשו אותי מיד.

לסיכום יש לומר שה"שרלוט" הוא מקום מרכזי ותוסס עם אווירה מדליקה. הקהל הפוקד את המקום מגוון ותפגשו בו צעירים רבים שמגיעים אליו כי מדובר פשוט במקום חם, ביתי ואינטימי. ב"שרלוט" תקבלו יחס אדיב ומסביר פנים; השף אורי ומטבח הפיוז'ן המרתק שלו פשוט כובשים את הלב והבטן; ובעלת המקום, שרלוט, שניחנה בקסם מיוחד תקבל את פניכם באהבה. ייחודו של המקום יחד עם היחס הנהדר ומאיר הפנים, בשילוב האוכל המוקפד והכל כך טעים, יוצרים עניין מידי ומבטיחים חוויה נהדרת לכל המבקרים במקום.
מאת: כרמית אופק
"שרלוט" – איכות בנחלת בנימין
"שרלוט" – מסעדת שף קטנה, איכותית ומלאת אופי – ממוקמת במדרחוב נחלת בנימין בת"א. המסעדה מתמחה בבשרים, דגים ופירות ים. השף המבריק מעניק לאלו טעמים מרתקים. מעבר לאוכל הפיוז'ן המצוין יש ב"שרלוט" גם אווירה קסומה ואינטימית וצוות נהדר. שווה בהחלט לבדוק
הייתה זו שעת ערב. השעה המתאימה ביותר מבחינתי למצוא פינה של שלווה באחד האזורים המיוחדים ביותר של תל-אביב ולשבת לארוחת ערב. הפינה שאליה אני מתכוונת היא נחלת בנימין – רחוב השוכן לא רחוק מאלנבי הרועש, ומהווה אי של שקט וחן מפתיעים ומשמחים כאחד. המסעדה שבחרתי לסעוד בה את לבי ממוקמת ברחוב רמב"ם 16, על פינת נחלת בנימין, ועונה לשם "שרלוט". על "שרלוט" ידעתי שהיא מתמחה בבשרים ובפירות ים ושמעתי אודותיה המלצות רבות, אבל טרם ביקרתי בה. אציין, כי לאחר שש שנים קולינאריות מעניינות שבהן אני מקפצת ומדלגת ממקום למקום, זו הייתה הפעם הראשונה שבה הגעתי למסעדה לבדי. חוק מרפי הכה בי כמו שצריך. החשק לבילוי טוב והרעב שהציפו אותי היו ספונטאניים והחברים מהמעגלים השונים היו עסוקים באותה עת. לא מצאתי מישהו שיתלווה אליי. אבל לא נואשתי. החלטתי לראות בכך נקודת אור וללכת לבדי, אבל אם כבר לבד אז שיהיה לטעום אוכל טוב. וכך הגעתי סופסוף אל "שרלוט".

ב"שרלוט" יש אפשרות לשבת בחוץ על ספות או כסאות נוחים, להביט בעוברים והשבים ולספוג קצת מהאווירה של נחלת בנימין. אופציה נוספת הייתה לשבת בפנים וליהנות מאינטימיות ופרטיות. העיצוב ב"שרלוט" היה מאוד כלבבי. אהבתי את התקרות הגבוהות, את השולחנות וכסאות העץ, את תמונת הקיר הגדולה ומעליה מין דגם של מרפסת... תצטרכו להגיע כדי לראות בעצמכם.

את פניי קיבל אורי השף, שהוא כמו המקום אדם נדיר ומיוחד במינו. אורי למד בתדמור ובהמשך הערב התברר לי שאורי הוא בנו של דן בירון – האיש והאגדה שמאחורי בר המסעדה "בירמן" מירושלים בו ביליתי לפני כשנה חוויה נהדרת. אורי, התברר, עבד בכמה מטבחים והוא זה שלמעשה פתח את ה"בירמן" בי-ם. הוא שהה בבירמן כמעט חמש שנים ולפני שעזב לימד את אביו המוכשר את רזי הבישול והניהול. משעשה זאת עבר לעיר הלבנה תל-אביב והנה הוא כאן ב"שרלוט".

את הערב פתחתי ב'מרדסו' Maredsous – בירה בלגית המכילה 10% אלכוהול. הטעם החדש לי היה איכותי וחזק ואפשר בהחלט לתאר את המדרסו כבירה עם נוכחות משלה. זו לא סתם עוד בירה מיני רבות, אלא סוג של בירה מליגה אחרת אשר לה קונספט שלם ומרתק שהיא מותירה בחלל הפה. עוד בירה מיוחדת המוצעת בשרלוט היא ?דובל? – בירה פופולארית ששמה הולך לפניה. שווה לטעום מהבירות המיוחדות המוגשות ב"שרלוט" שכן חלקן עשירות בטעמים פירותיים וחלקן בטעמים מתובלים ומיוחדים. בכלל, ב"שרלוט" ממתין לסועדים תפריט יינות מהמוצלחים בהם נתקלתי. תוכלו למצוא בו פשוט הכל – יינות מבעבעים, יינות לבנים ואדומים, כמובן, ואף קיימת בו קטגוריה ייחודית של מרתף היינות. התפריט גם אינו פוסח על המשקאות החריפים. בקטגוריה זו תמצאו הכל מהכל – אפרטיפים שונים, וויסקי, גראפה איטלקית ועוד ועוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על