מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


השף המשיך להרעיף עלינו עונג בדמות מנת צדפות קוקי סן ז'אק עם ניוקי סלק במילוי גבינות, אשר לוותה בירקות שרופים בציר שרימפס עם זיתי קלמנטה. הטעם השרוף והארומאטי נתן עומק טעמים לצדפות העסיסיות ולניוקי הנימוחים והעדינים, אך לא האפיל עליהם. זה היה עוד שילוב מחמיא ומקורי. בהמשך, בצלחת עמוקה, הגיעו לשולחן כמות נכבדה של סרטנים שלמים, ברוטב שום, חמאה צלפים ועשבי תיבול. כתמיד, הסרטנים דרשו לא מעט עבודה בכלי הפיצוח, אך הטעם האצילי והנפלא היה תגמול ראוי ומשתלם. הסרטנים היו בשרניים ועשירים, וטעמי החמאה ועשבי התיבול חלחלו היטב מבעד לשריונם ועשו פלאים לבשר הרך. כשתמו פעולות החילוץ שלנו המלצר הקשוב הניח זוג מגבות חמות על השולחן, השלמה נאותה למשימה.

החלפת כלי האוכל והוספת סכין חיתוך אימתנית אותתה על המעבר לתחום היבשה. כדי להכיננו לשינוי, הוגשה מנה קטנה של תותים עם כוסברה, בלסמי וסוכר. להפתעתנו המרכיבים השתלבו נפלא ויצרו מרענן חך מקורי וקליל. מנות הבשר הראשונות היו קרפצ'יו בקר קלאסי בליווי רוקט ופרמז'ן ומנת תאנים ממולאות בכבד אווז, שהוגשו עם טחינה גולמית וריבת תפוזים. בשר הקרפצ'יו המעודן הזכיר לנו את המוניטין ממנה נהנתה המסעדה המקורית כמקום בו יודעים לטפל בנתחי בשר משובחים. טעמו הנפלא של כבד האווז אותת לנו שוב שזו מסעדה שלא מתביישת להגיש תענוגות קולינאריים מושחתים ומהנים. המנה הבאה התעלתה גם היא לגבהים. "ארוחת הבוקר האנגלית" הוגשה כשיפוד עומד של נתחי חזה אווז, כבד אווז ופילה בקר שנצרבו על הגריל למידת שלמות. תענוג צרוף שהוציא מאיתנו אנחות ואחרינו הכולסטרול.

למרות כל החוויות שעברנו עד כה היינו בכל זאת מופתעים כשהמלצר הכריז בגאווה "נתח קובה ביף". האומנם? האם נזכה לטעום את הבשר הכי עדין ורך בעולם מחוץ לגבולות יפן? האם נרגיש מה קורה כאשר משקים את העגל בבירה ועושים לו מסאז'ים? בליווי פס חרדל עדין, היה נתח הבקר מסחרר ברכותו, שילוב שלא יאמן בין טקסטורה נימוחה וטעם מצוין של בקר. חוויה יוצאת דופן. היה ברור שזה הרגע לעצור, ליותר מזה כבר לא ניתן לשאוף. למזלנו, הגיע קינוח קליל של סלט פירות אביבי שכלל תותים, סברס ופירות טרופיים, עם קרם מסקרפונה ושערות קדאיף. האספרסו העז והטוב אפשר לנו לחזור למציאות שמחוץ למחוז הפלאים הזה שנקרא "הצלע השמינית".

יש לציין גם את השירות המקצועי, הקשוב והמהיר להפליא. כששירות כזה נלווה למנות מדויקות אפשר באמת לצאת להפלגת הרפתקה מענגת במחיר מפנק במיוחד. ומאחר שהמנות משתנות לעיתים קרובות, תהיה לנו סיבה טובה לחזור ולראות אלו הפתעות מרגשות נוספות מציע לנו השף.
מאת: נדב לוי
הצלע השמינית – הגברת חוזרת ועם אחלה אדרת
לפני מספר שנים הייתה מסעדת "הצלע השמינית" מקדש בשרים נחשק ששכן בהרצליה. עכשיו היא חזרה אלינו שוב עם תענוגות קולינאריים מדהימים, אווירה, סטייל ושירות מצוין, אבל הפעם בת"א
בשנה האחרונה ניכרת התעוררות קולינארית מבורכת באזור שוק הכרמל ומדרחוב נחלת בנימין הסמוך לו שבתל-אביב. יותר ויותר מסעדות איכותיות ומקומות בילוי הבינו את הפוטנציאל והקסם הגלום במדרחוב. "הצלע השמינית", שחזרה כעת לחיינו אחרי 6 שנים של הפסקה, התמקמה ברחוב רמב"ם, ומציעה לאורחיה גם אפשרות לשבת בחוץ בערבי קיץ חמימים.

יצאנו לבקר במקום. היות שערבי מאי השנה עדיין קרירים לטעמנו, בחרנו לשבת בפנים. חלל המסעדה נעים ואינטימי, אך עם זאת משדר אווירה יוקרתית: תקרה גבוהה וחשופת בטון, ריהוט מעץ כהה וכבד, ונברשות המפיצות אור צהבהב ונעים. את אחד מהקירות מעטר צילום שחור לבן ענק ומקסים שמתעד את המדרחוב של פעם. מוסיקת אווירה משלימה את התחושה והופכת את החלל לנעים מאוד לשהייה. החלטנו להזמין את תפריט הטעימות, דבר שהאריך את שהותנו במקום לכדי כשלוש שעות, כך שחשוב בהחלט היה לשבת בנעימים.

ארוחת טעימות מורכבת מסדרה לא ידועה של מנות, המשתנות מדי ערב, וכוללת בדרך כלל כעשר מנות המורכבות מפירות-ים, דגים ובשר. מדובר ללא כל ספק במגוון גדול של מנות מרתקות. כל צלחת שמגיעה לשולחן היוותה הפתעה. ה"צלע השמינית" מציעה את ארוחת הטעימות העשירה הזו במחיר האטרקטיבי של 150 ₪ לאדם. שמנו את מבטחנו בשף שלומי קצין, שהיה אחראי גם למסעדת האם הזכורה לטוב מהרצליה, והמתנו לראות מה צופן לנו עתידנו. הבחירה היחידה שעשינו היתה ללוות את הארוחה בבקבוק סירה – קברנה משובח מיקב סוסון ים.

הארוחה נפתחה בסלט שהורכב משלושה סוגי עגבניות עם גבינת סנט מור ועלי רוקט צרובים קלות. הסלט היה רענן ומגוון והגבינה עידנה את החמיצות של העגבניות. הוגש לנו גם לחם הבית עם שיני שום קלויות, בלסמי מצומצם וחמאה איכותית, שיחד עם הסלט היוו פתיחה מבשרת טובות של טעמים עדינים ומוקפדים. המנה הראשונה היתה שרימפס קריסטל עם סלסה גווקאמולי עשירה ועוקצנית, שנחו על מצע אטריות קדאיף פריכות. כך נוצר בין המרכיבים משחק של טעמים משלימים וטקסטורות מענגות.

אחריה הגיע סביצ'ה של מוסר ים, עם צנון דאיקון (צנון יפני חריף), אבוקדו וטוביקו בווסבי (ביצי דגים יפניים) שהתפצחו בפה. חומרי הגלם השונים פוזרו ביד אמן על הצלחת ויצרו קומפוזיציה מרהיבה. למרות הטעמים האינטנסיביים של חלק מהמרכיבים, המנה נשארה עדינה ומרעננת. ההפתעה הבאה היתה טונה אדומה צרובה על מצע במיה ועגבניות, שעוטרה בטחינה גולמית, טוביקו שחור, נענע ובלסמי. בתקופה האחרונה אנו נתקלים ביותר ויותר שפים שמנסים לשלב מנות ממטבחים שונים ומרוחקים ופעמים רבות מגיעים לתוצר שהוא פחות מכלל מרכיביו. המנה שלפנינו היתה דווקא פיוז'ן מוצלח מאוד של המזרח התיכון עם המזרח הרחוק, ויצרה אינטרפרטציה מעניינת של השף קצין, למטבח מקומי עדכני ואף חדשני.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על